Maria (Marietje) Kessels

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Maria, unlu ve zengin bir ailenin kiziydi. Piyano hocasina giderken, ortadan kayboluyor ve irmak kenarinda agaca asili olarak bulunuyor. Papaz tarafindan tecavuze ugrandigi bilindigi halde, aile tehditler karsisinda susmak zorunda kaliyor.

Yillar sonra Maria'nin kuzeni tarafindan yazilan kitapta asil tecavuzcunun papaz oldugu ortaya cikiyor.

Kilise tecavuzlerinin baslangici olarak bilinen Maria Kessels olayi, yeni bir proje olarak okullarda ders veriliyor.

Projenin amaci, cocuklarin cinsel istismari erken fark edip,bunun bilincine varmalari. Cinsel istismarin nasil basladigi,nasil savunma yapilmasi gerektigi, olaylar karsisinda nasil tepki verilmesi gerektigi ve kimlerden destek ve yardim alabilecekleri ogretiliyor.

Maria nin laneti diyesim geldi.

Tarihte aslında kilisenin kadınlara karşı tutumu malum. Hatta ilk kadın Papa hikayesini okuduğumda çok sasirmistim. Söz konusu kadın Papa kilisede rahiplerden biri ile ilişkiye giriyor ve hamile kalınca kadın olduğu ortaya çıkıyor ve taslanarak öldürülüyor. (O ana kadar kadın olduğunu sakliyor)
Ayrıca 19. YY avrupasin'da papazlarin çocukları taciz ettiği ve bunu birilerine soylerlerse lanetleneceklerini söyleyip korkuttularini okudum.
Bu sapkinligin sebebi kişinin uğradığı psikolojik baskılar..
gerek kendi içinde gerekse toplum baskısı. Elbette masumlastiramaz durumu.

Bu kadar da iğrenç.

Konuya yorum yapmışım bi de isme yorum yapmak istiyom sanırım ilede kızım olursa adını Maria koyacağım bu gidisle jgjgk

keroLayn ve Alcatraz misal telefonda konuştuğumuzda bana Maria diyorlar :D

Fernando bana Maria diyen bi diğer kişi jgkvk:D

Geri