Madem burası forum, ben de soracam

• Kullanıcı climax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 17 saat önce aktifti
Şimdi bana trafik cezası kesmişler Midyat'ta. Ama ben İstanbul'dayım. Haberim bile yok. Arabayı da kimseye vermedim. Artık plakayı mi yanlış yazdılar yoksa kopyaladilar mi bilemem.
Ceza 2500. Avukat benden 4000 istiyor.

Nasıl olacak bu adalet?
Buz gibi haksızlık.

Hadi itiraz ettirin bana. Vatandaş UYAP dan işlem yapmak sıradan vatandaş için mümkün değil. Saçma sapan bir sistemi var. Evrak yükleme formatı bile kimsenin kullanmadigi bişey. Ha bi de misal davalı tarafın adını bile girmek mümkün değil. Onun bi kodu var. Onu öğrenmek için otuz takla atmak lazım.

hakimliğe direkt itiraz dilekçesi verilebiliyor, cezayı düzenleyen istanbul olmadığı için yetkisizlikle düzenlenen yere gönderilir.
yanlış plakaya da yazılabiliyor bazen, silinir o zaman da.

Şimdi bana trafik cezası kesmişler Midyat'ta. Ama ben İstanbul'dayım. Haberim bile yok. Arabayı da kimseye vermedim. Artık plakayı mi yanlış yazdılar yoksa kopyaladilar mi bilemem.

Nasıl olacak bu adalet?
Buz gibi haksızlık.

Hadi itiraz ettirin bana. Vatandaş UYAP dan işlem yapmak sıradan vatandaş için mümkün değil. Saçma sapan bir sistemi var. Evrak yükleme formatı bile kimsenin kullanmadigi bişey. Ha bi de misal davalı tarafın adını bile girmek mümkün değil. Onun bi kodu var. Onu öğrenmek için otuz takla atmak lazım.
Adliye önü arzuhalcisi veya Google - “Trafik cezası itiraz dilekçesi örneği”. Enter.

Bu arada Trafik cezasına itiraz etmek için davalı belirlemene gerek yok tek dilekçe ile yaparsın itirazı. Cezayı kesen trafik şubeyi davalı(kararına itiraz edilen) olarak göster. doktor olduğun için e-imzan vardır zaten UYAP döküman editörünü indir, yaz ordan imzala gönder. Aracın o tarihte İstanbulda olduğuna dair de geçtiğin güzergahtaki PTS kayıtlarını iste.

Bu arada doktor tavsiyem muhakkak iki satır da olsa itiraz et. Arabanın plakasını kopyalamışlardır. Yarın öbür gün araba bir suça karışır. Derdini anlatman yıllar sürer. İtiraz dilekçesi en azından elinde delil olur.

Son düzenleme:

Nasıl olacak bu adalet?
Buz gibi haksızlık.

Muhtemelen yanlış yazmışlardır. İtirazı yaparsanız ki o tarihte istanbulda olduğunuzu belirtir bir görev belgesi de eklerseniz silerler.

Muhtemelen yanlış yazmışlardır. İtirazı yaparsanız ki o tarihte istanbulda olduğunuzu belirtir bir görev belgesi de eklerseniz silerler.
İste zaten itiraz tekniği önemli. Ama zaten harunabi anlatmış. teşekkürler

Sorun o diil ki. Sorun Midyat'ta olmamam.
o niye sorun olmasın abi o da sorun tabii ki
severek eğlenerek harcadığım para gözüme gelmez
bana ait olmayan bir cezayı 1 TL bile olsa ödemek istemem
başkalarının hatasını yanlışını hırsızlığını arsızlığını ben niye karşılıyorum
git çabuk dilekçeni ver itiraz et
durup dururken kızdırdın beni ya
cozşcösşxösşdşd

fg2n7o7.jpg

Bana da geçen ay kitlemişlerdi.Senin durum pardon filmi gibi olmaz umarım.
Geçmiş olsun.

Nasıl olacak bu adalet?
Buz gibi haksızlık.

Hukuk sisteminin gerekliliği ve düzgün işlemesi adına önemli bir örnek yoksa hakkını nasıl arayacaktın?

Geçmiş olsun.

Hukuk sisteminin gerekliliği ve düzgün işlemesi adına önemli bir örnek yoksa hakkını nasıl arayacaktın?

Geçmiş olsun.
Yo düzgün değil işte.
Kadı olsa gider "kadı efendi bir hal geldi başıma" der anlatırsın. Burda fantazi diz boyu. Adamin dilekceyi nereye verecegini geçtim, misal evrak türü dilekçe tipi falan doğru seçmesi lazım. "Talep dilekçesi" yerine "dilekçe" yazdın mesela. Geçmiş olsun yırtıp atarlar, kağıda bile bakmazlar.

Yo düzgün değil işte.
Kadı olsa gider "kadı efendi bir hal geldi başıma" der anlatırsın. Burda fantazi diz boyu. Adamin dilekceyi nereye verecegini geçtim, misal evrak türü dilekçe tipi falan doğru seçmesi lazım. "Talep dilekçesi" yerine "dilekçe" yazdın mesela. Geçmiş olsun yırtıp atarlar, kağıda bile bakmazlar.
Sorun sistemde mi yoksa sistemi uygulayanlarda mı?

Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı her koşulda muhafaza etmek gerekiyor.:)

Sorun sistemde mi yoksa sistemi uygulayanlarda mı?

Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı her koşulda muhafaza etmek gerekiyor.:)
Hayır ben anladım.
Hukuk şöyle temellenmiş. Kurallar net ve sade olsa herkes eşit haklardan yararlanır. Ama öyle bişi yapmak istemişler ki çakal ve işi biliyorsan idamlık olsan kurtulabilirsin. Ama salaksan yedi cihan masum olduğunu bilse de asarlar.

Zekice.

Hayır ben anladım.
Hukuk şöyle temellenmiş. Kurallar net ve sade olsa herkes eşit haklardan yararlanır. Ama öyle bişi yapmak istemişler ki çakal ve işi biliyorsan idamlık olsan kurtulabilirsin. Ama salaksan yedi cihan masum olduğunu bilse de asarlar.

Zekice.
Bu doğru. Hatta siyasal iklim ve konjonktüre göre aynı kanun maddesini farklı farklı yorumlamak için alan açmışlar.

İşte o yüzden işi bilen avukat yardımı şart :d

Bu doğru. Hatta siyasal iklim ve konjonktüre göre aynı kanun maddesini farklı farklı yorumlamak için alan açmışlar.

İşte o yüzden işi bilen avukat yardımı şart :d
Üstad o dediğin pozisyonda iş tamamen hakimin sahada nerde durduguna bakar. Yoksa avukat iş bilmiş bilmemiş.. suratına gülümser ve kırar kalemi. Hayır gulumsemeden kırsa yine gücenmem

Yo düzgün değil işte.
Bunu sizin adınıza söylemiyorum ama kadı da olsa taraflı davranıyor deyip bahane bulurduk emin olun. Basit bir şekilde ''haksız yere trafik cezası yedim, ben suça konu trafik cezasının kesildiği tarihte su hastanede doktor olarak görev yapıyordum. Aracım da şuradaydı'' bu kadar bir cümle bir kursanız dahi değerlendirilir. Kimse sizin dilekçenizi yırtıp atmaz. Önemli olan sizin konunun içeriğini ve ne istediğinizi yazmanız. Yoksa her şey bahane olur hocam. O kadar da düşünmeyin.
Mesela geçen sene nöroloji doktoruna gittim. şikayetimi dile getirdim. tahliller yapldı her şey normaldi. Sadece demirim 8'di. bana şu var mı, evet dedim, bu var mı evet dedim, ilaç ve reçete yazdı gittim. Eczanede epilepsi ilacı yazmış. Epilepsi teşhisi koymuş bana. ilacı içtikten sonra sabaha kadar krizlere girdim. Abim ve kardeşim de doktor onların yönlendirmesiyle beyin ve sinir cerrahisine gittim. oradaki doktor bir ton laf söyledi o doktora. Ne yapayım şimdi bak suçu kimde bulayım. Onu doktor yapanda mı, onu geçiren hoca da mı. Kanunda da hata olabilir, Hakim de hatalı karar verebilir. Üst mahkemeler var. Örnekteki gibi. :)

Geri