Lpg'li motorsiklet neden olmasın?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Başlığa bakıp hemen atlamayın olur mu öyle şey diye. Sonuçta her türlü motor aksamı likit yakıtlarla çalışıyor değil mi? LPG'de likit olduğuna göre... bir düşünün derim Hatta ben bunu kendime güldürmek pahasına da olsa e-devlet'ten öneride bulunacağım hahaha.

Ohhh. Arkaya da sepet koyarsın tüp için. Şahane
Ey Zeki arkadaşım basınçlı bir tüp olduğundan dolayı benzin tankların olduğu yere monte edilmesi Bence yeterli olur. Ha şöyle bir şey var sen yine küçük tüp taşı mola verdiğinde çay demlersin hahaha. Bu arada e-devlet'e başvurumu tamamladım. Umarım Onlar da senin gibi yazdığımı gülerek okurlar ve sıkıcı bir iş gününde yüzlerinde bir tebessüm olabilirim...

Bu arada e-devlet'i yaptım başvuruyu da ben atayım da:

Mevcut makine teknolojisi ile var olan taşıma araçlarındaki motorlar likit yakıtlarla ivmelenme sağlamakta yani hareket etmektedir. Sera gazı salınımını en aza indirmek için fosil yakıt tüketiminin sınırlandırılması çalışmaları sürmektedir. LPG gazının doğaya çok daha az zarar verdiği kısıtlanmış bir gerçek olduğuna göre, Tıpkı otomobil gibi araçlarda LPG kullanılanın motosiklet türevi araçlarda da tatbikinin mümkün olabileceğini düşünüyorum. Tabii ki bu konuda yetkili ve bilgili mühendislerimizin olduğunun bilincinde olarak sadece bu önerimin dikkate alınmasını Arz ederim Saygılarımla

Birkaç kelime hatası yapmışım ama olsun, ufak hatalarda yazıya odaklanılması gerektiğini İrdeler En azından ne anlatmak istemiştir diye düşünürler hahaha

@kamil0920 yo gülmüyoruz. Bu fikir ilk senden gelmedi. Yıllardır bu yapılıyor zaten. Gereksiz bulunduğu için yayginlasmadi.

Fantazi olarak yaparsın. Ama ihtiyaç değil. Kostefektif değil. Yani hiç bir şeye derman olmuyor.

LPG dönüşümü yüksek hacimli benzinli atmosferik motorlarda yakıt sarfiyatını azaltmak için yapılır. Belki o dönem emisyon kaygıları da bahane edildi.

Motosiklet motorlari zaten küçük hacimli. Az yakıyor. Daha da az yaksın diyorsan bunun için lpg dönüşümü yapmak istersen bir maliyet söz konusu. Bunu amorte edene kadar motorun mekanik ömrü bitiyor zaten.

Hadi onu geçelim. Depo yerine LPG tankı takilamaz çünkü benzin sistemi yerli yerinde kalacak. Sadece LPG ile motor çalışmıyor. Tank yerine ihtiyaç var. Bu da motorun dengesini bozar. Hadi onu da yaptın. Hava sogutmalilarda bu düşmüşüm verimsiz ve riskli. Patlama yanma riskleri kapalı bagaja sahip olan otomobiller gibi değil. Sen onay mercii olsan bunu sağlıklı olarak onaylar misin. 2.0 motorun bile subaplarini eriten LPG senin 50 CC motorunu çiğ çiğ yer.

Madem daha az yakmak istiyorsun yada bahanen olan çevre duyarlılığın var. Alacaksın elektrikli motor.

İnovasyon böyle bişi değil.

İlk zamalarda buharlı otomobiller bile vardı. Hatta elektrikli otomoller de yeni bir içat değil. 90'lı yılların sonuna doğru her tür icat arasından sıvı yakılı araçlar, o günün şertlerına göre daha ekonomilk ve daha kullanışlı oldukları için yarışı kazandılar. Şimdi Petrol rezervleri bitmeye başladı ve o eski yöntemlere geri dönülmek isteniyor. Elektrililer daha temiz vekullanışlı görünüyor.

Tüpün şekli uygun değil. Sıvı her şekle sığarken Gaz basınç yapıyor.

Geri