LGBT Onur Yürüyüşü

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Psikiyatri mi yazsam? Homofobikleri tedavi etsem dehşet para kırarım.

Yazsan da anlamazlar.

Haftaya ki yürüyüş ten fotolar atarım artık :)))))

Geçen yıllara nazaran çok sönük geçen ve aksam 18:00 dan saat 23:00 a kadar polis müdahalesi olan yürüyüş olmuştur.

Bazı insanların ısrarla saldırıp sonra birileri savununca da savunanlara saldırmayı hak gördükleri garip duruma sebebiyet veren yürüyüş.

Haziranin son haftası pazar günü yapılan yürüyüş bu yıl gidemem ama destekliyorum .

eşcinsellik ve transeksüellik konusunda ön yargıları olan ve bunu yıkmaya çabalayan arkadaşlara, -nato kafa nato mermerlere değil- ihsan hala belgeselini izlemelerini öneririm. belki fikirleriniz bir nebze olsun değişir. linki de bırakayım aramayın hatta, atlaya atlaya izleseniz de yeter. kısa zaten:

[youtube]B7bTAWrd9f0[/youtube]

Neye karşıyız ?

Yürüyüş yapmalarına mı karşıyız ?
Yürüyüşün adının onur olmasına mı karşıyız ?
Yaşadıklarını kabul etmeye mi karşıyız ?
Yada kendi tabularımıza mı karşıyız ?

Yoksa sadece cinsel kimlikleri farklı diye mastırbasyon objesi olarak görülmelerine de karşı mıyız ?
İş imkanlarının olmamalarına da karşı mıyız ?
Öldürülmelerine yada tecavüz edilmelerine de karşı mıyız ?
Dışlanmalarına da karşı mıyız ?

Temel ortak noktalarınızın olmadığı bir toplumda hiç yaşadınız mı ? Hiç korktunuz mu yaşadığınız toplumdan ? Korkarak yürüdünüz mü gündüz gözü kalabalık caddelerde ?

Unutmamak gereken bir şey varki toplum içindeki çoğunluğun bir parçası olmak çok büyük bir lükstür, ama sadece o kesimde doğdunuz diye kimseden üstün değiliz.

Hayatımda gördüğüm ince düşünceli insanlardan biri gay,
Bilen bilir dorock taksim diye bi yer var.. bi akşam bar da oturmuş içerken evli genç bir kadın eşi ile kavga etmiş kör kütük sarhoş ağlıyor anlatiyor vs eşi şehir dışında kadına nasıl davranacagim bilemiyorum kahve falan içirdik tasiyamiyoruz mekanda ki çocuklardan biri geldi nasıl naif bir tip ..
Kadincagizi kucakladi ve "ayol böyle sarhoş olacaksan kocasiz gelme buraya" diyip kızdan telefonu aldı eşi ile konuştu ve telefonda adama merak etmeyin ben gay im içiniz rahat olsun dedi kapattı.
5 dk sonra kadını guvenilir bir taksiye bindirip taksiciye telefonu verdi.

Oturup izledim öyle.
Barda kadına asılan onca Heteroseksuel arasında çok delikanlica bir hareketti.

Velev ki İnsanız...

olsa olsa

patlak lastikle

yalpalayarak durumu kurtarma çabasıdır

Gerçekten gereksiz bir yürüyüş , ülkemdeki insanlara yakıştıramıyorum

Bir cok delikanlinin tabu ettigi seyi yapabilitesi olan insanlardir mesela , adamlarin amaci şıreydır misali dunyayi ele gecirip kotuluk yapmak degil olm yasiyorlar sadece iclerinden geldigi gibi tamam bir kactanesi cikip isi ticarete dokebiliyor ama escinsel olmayan insanlardada mevcut bir durum bu

Insanlar escinselleri sirf goz zevkini bozuyo diye sevmiyor , ama de travestilere laf atan bir suru takim elbiseli elinde tesbihli adamlar gordum taksimde calistigim yillarda , delikanlilik otoyolda escinsellere asilmakmi ?

Ulan normal insana bile saygilari olmayan toplumumuzdan , bir baska tercihi olan insana saygi duymasini nasil bekleyebiliriz ?

Lafa gelince insan insandir digip , sirf goz zevkine hitap etmio die travesti dovende gordum

V u r u r u m

v u r d u r u r u m

t ü m b u n l a r d a n

s e n e n e

protest-11.gif

aslinda "pride parade month" etkinliklerinden biri, sadece bir gun yurunur
ama bir ay boyunca gokkusagi kadar renkli bir festival tadindadir,
zaten milli marsi "Somewhere Over the Rainbow "dur
"Gokkusagi" barisi temsil ettigi icin insanlarin en barisamadigi komüniteye armagan edilmis
bay Milk tarafindan bkz. Harvey Milk

Geri