Laptop kullanımı hakkında yardıma ihtiyacım var

Konu sahibi son olarak 2268 gün önce görüldü
Merhaba değerli forum halkı. Günbatımı eşliğinde sizleri selamlarım. Forumda bilgisayardan anlayan insanlar olduğunu gördüğüm için bu konuyu açma cesareti buldum.

Serisini filan bilmediğim toshiba i5 işlemli bilgisayara sahibim. Fakat bu bilgisayarı şuana kadar toplamda 6 kez kullanma ihtiyacı duydum. Şimdilerde televizyonumdan google'a doğru dürüst bağlanamadığım için, film izlerken kendisine ihtiyaç duyuyorum. Bilgisayarımın iki sorunu var.

1. Şarja takılı değilken yarım saat içinde kapanıyor
2. Açma tuşuna bastıktan -yarım saat- sonra tamamen kullanılır hale geliyor.

Cahil bir kullanıcı olduğum için arkadaşlarımın önerisini dinleyerek format attırma girişiminde bulundum. Formatı atacak kişi klavyesinin de değişmesi gerektiğini bu yüzden açılmadığını söyledi ve onu da değiştirdik. Fakat formata ve bu değişikliğe rağmen hala istediğim performansı alamıyorum. Sizce sorun parmağımda mı, elektrik sisteminde mi? yoksa bu bilgisayarı düzeltmenin yolları var mı?

Cevaplarsanız sevinirim, ekran başında bekliyorum. Sevgim üzerinize olsun.

Kitapella hanımcığım sen çayı koy haber verdiğim zaman, bilgisayarcı arkadaşı alıp geleceğim. Ulan o bilgisayarı kırarım ya, benim Kitapella hanımcığımı nasıl üzer..

1. Bataryanın kullanım ömrü azalmıştır yani kapasitesi düşmüştür kalibrasyon ayarı da değiştiği için yavaş yavaş pil tamamen yetersiz hale gelecek, değiştirsenizde uzun kullanım süreleri beklemeyin kablolu kullanmaya çalışın.

2.Klavye ile herhangi bir ilgisi olamaz format atılsada HDD kullandığınız sürece boot etme hızı aşağı yukarı aynı olur büyük fark yaratmaz farkı SSD yaratır.

Kitapella hanımcığım sen çayı koy haber verdiğim zaman, bilgisayarcı arkadaşı alıp geleceğim. Ulan o bilgisayarı kırarım ya, benim Kitapella hanımcığımı nasıl üzer..

[emoji1652] ne kadar incesiniz efendim, teşekkürler.

1. Bataryanın kullanım ömrü azalmıştır yani kapasitesi düşmüştür kalibrasyon ayarı da değiştiği için yavaş yavaş pil tamamen yetersiz hale gelecek, değiştirsenizde uzun kullanım süreleri beklemeyin kablolu kullanmaya çalışın.

2.Klavye ile herhangi bir ilgisi olamaz format atılsada HDD kullandığınız sürece boot etme hızı aşağı yukarı aynı olur büyük fark yaratmaz farkı SSD yaratır.

Hızına alışmam lazım anladığım kadarıyla. Peki teşekkürler.

Eğer arşivinizden vazgeçip ya da temiz bir harici diske verilerinizi kopyalayıp öyle format attırırsanız (genelde tüm formatlar sadece C sürüsüne atılıyor) bir nebze rahatlayabilir laptop. Sorun virüs kaynaklı da olabilir, ekran kartının ısınmasını bekliyor da olabilir. İyi bir tamirci/formatçı bulmanız dileğiyle.

SSD taktırabilirsiniz Kitapella açılış süresi takriben takılacak SSD' ye göre 10-15 saniyeye düşer genel kullanımınıza da büyük etkisi olur.

Eğer arşivinizden vazgeçip ya da temiz bir harici diske verilerinizi kopyalayıp öyle format attırırsanız (genelde tüm formatlar sadece C sürüsüne atılıyor) bir nebze rahatlayabilir laptop. Sorun virüs kaynaklı da olabilir, ekran kartının ısınmasını bekliyor da olabilir. İyi bir tamirci/formatçı bulmanız dileğiyle.

İçinde herhangi bir arşivim yok. Henüz teferruatlı bir kullanım gerçekleştirmedim. Formatı tekrar denerim o halde. Çok teşekkür ederim.
SSD taktırabilirsiniz Kitapella açılış süresi takriben takılacak SSD' ye göre 10-15 saniyeye düşer genel kullanımınıza da büyük etkisi olur.
Umarım vatan'dan edinilebilir. Çok teşekkür ederim.

Geri