Laiklik ve Atatürk..

• Kullanıcı Yuzuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İlke ve İnkılapları
Konu sahibi son olarak 5289 gün önce görüldü
Bu tabir, azınlığa göre çok kalabalık olan topluluklar için kullanılır. Senin kibarlığın için olağanüstü çoğunluk diyeyim.
" Onlara baktığın zaman cüsseleri hoşuna gider; konuşurlarsa sözlerini dinlersin; tıpkı, sıralanmış kof kütük gibidirler; her çığlığı kendi aleyhlerine sayarlar; onlar düşmandır, onlardan çekin; Allah canlarını alsın, nasıl da aldatılıp döndürülüyorlar." (Münafikun/4.ayet)

Bilmiyorsan söyleyeyim. Kopyalayıp yapıştırdığın ayet münafıkları tarif eder.
Ama sen Müslüman olan birine münafık veya kafir yakıştırması yaparken iyi olmuyorsun, kötü oluyorsun.

Çünkü Hz. Muhammed (sav) der ki; "Kimse kimseye bu konuda laf söyleyemez. Eğer kafir veya münafık dediğin kişi, kafir veya münafık değilse bu yakıştırmalar kendisine döner."

İlla Kur'an'dan bilgi istersen de, Necm'de der ki; "Kendinizi temize çıkarmaya uğraşmayın, en temizinizi Allah bilir." der.

Seni kendi silahınla vurursam belki anlarsın diye umarak yazdım. Zira her defasında ayetler hadisler paylaşarak, insanların gözüne batmak istemiyorum. Çünkü ayetim de kendime, hadisim de kendime.

Bilmiyorsan söyleyeyim. Kopyalayıp yapıştırdığın ayet münafıkları tarif eder.
Ama sen Müslüman olan birine münafık veya kafir yakıştırması yaparken iyi olmuyorsun, kötü oluyorsun.

Çünkü Hz. Muhammed (sav) der ki; "Kimse kimseye bu konuda laf söyleyemez. Eğer kafir veya münafık dediğin kişi, kafir veya münafık değilse bu yakıştırmalar kendisine döner."

İlla Kur'an'dan bilgi istersen de, Necm'de der ki; "Kendinizi temize çıkarmaya uğraşmayın, en temizinizi Allah bilir." der.

Seni kendi silahınla vurursam belki anlarsın diye umarak yazdım. Zira her defasında ayetler hadisler paylaşarak, insanların gözüne batmak istemiyorum. Çünkü ayetim de kendime, hadisim de kendime.
Bu sadece Münafıklarda olmuyor. Müslümanlarda da oluyor. Tv'lere, açık oturumlara, sahnelere, stüdyolara, miting meydanlarına takım elbise-kravat-rugan ayakkabı-biryantinli saç veya süslü-püslü çıkıyorlar, ama boş konuşmalar. Neyse bu darbeden sonra herkes kendine gelmeye başladı. Ya depremde ya da böyle seferberlik günlerinde müslümanlık hatırlanıyor.

Laik ve Cumhuriyet sistemiyle yönetilen ülkeyi DİN ile yönetmeye, siyasete DİNİ Alet etmeye çalıştılar sonuç;

1 - fetö düne kadar akpnin bir numaralı kankasıydı şimdi terör örgütü oldu
2 - Cemaat darbe yaptı/yapmaya çalıştı
3 -
13925230_610439745788841_5651357002883089510_n.jpg

daha neden bu ülke LAİKlik sistemiyle yönetiliyor açıklayalım mı?

Atatürk laikliği bugüne kadar hep tartışıldı. Savunanlar oldu karşı çıkanlarda. .
Ama gerçek ikisi de değil, aslında Atatürk Laik birisi değil. .
Laiklik kötü bir şey değildir ama Atatürk istismar etmiştir bunu. .
Tek adamlık rejimine doğru giderken yaptığı bazı hukuksuzlukları ve baskıları çağdaş değer arakasında gizlemiştir.
Azınlıklara yaptıklarını düşünürsek üstelik ;)

Yoksa Atatürk'ün Cumhuriyet, Laiklik, Reform yapmak gibi değerlerden anladığını çok sanmıyorum. Batıyı taklit etmiştir. Batı da olan özü alamamıştır. Görünüşte batılı olmasına rağmen özde kopkuyu bir doğulu olarak kalmıştır M.Kemal. .

Kutsal Roma İmparatorluğu için söylenen güzel bir söz var aklıma gelmişken Atatük versiyonunu da ben deyim
Ne laik, ne cumhuriyetçi, ne de demokrat. .

Ezici çoğunluğu müslüman olan Türkiye'de Kilise-havra yakılmıyor, yıkılmıyor. HristiyanaFobi filanda yok. Bütün kısıtlamalar, melanet işler Batı'da.
" İşte siz, onlar sizi sevmezken onları seven ve Kitapların bütününe inanan kimselersiniz. Size rastladıkları zaman: 'İnandık' derler, yalnız kaldıklarında da, size öfkelerinden parmaklarını ısırırlar. De ki: 'Öfkenizden çatlayın'. Allah kalblerde olanı bilir." (Al-i İmran/119.ayet)

Hoşgörümü ?
Sadece bu ramazanda sırf oruç tutmuyor diye kaç kişi dövüldü ?
Şii sünni kavgasında bu güne kadar kaç kişi öldü ?

Gelip burada bir iddiada bulunuyorsan önce araştırmalısın;

Türkiye'nin %99 müslüman değildir, sadece %2 lik kısmı ateisttir.
Neden mi müslüman ibaresini sildirmiyoruz. İlk neden sizin şiddet yanlısı olmanızdan kaynaklanıyor. İkinci neden ise cehaletinizden kaynaklanıyor.
Ben ateistim dediğimde insanların ilk sorduğu sorular "kedi kesiyormusunuz, neden şeytana tapıyorsunuz" şeklinde oluyor. Bizzat allah ya da peygamber değilsen buraya ayet atmamanı rica ediyorum çünkü göz zevkimi bozuyorsunuz.

Atatürk laikliği bugüne kadar hep tartışıldı. Savunanlar oldu karşı çıkanlarda. .
Ama gerçek ikisi de değil, aslında Atatürk Laik birisi değil. .
Laiklik kötü bir şey değildir ama Atatürk istismar etmiştir bunu. .
Tek adamlık rejimine doğru giderken yaptığı bazı hukuksuzlukları ve baskıları çağdaş değer arakasında gizlemiştir.
Azınlıklara yaptıklarını düşünürsek üstelik ;)

Yoksa Atatürk'ün Cumhuriyet, Laiklik, Reform yapmak gibi değerlerden anladığını çok sanmıyorum. Batıyı taklit etmiştir. Batı da olan özü alamamıştır. Görünüşte batılı olmasına rağmen özde kopkuyu bir doğulu olarak kalmıştır M.Kemal. .

Kutsal Roma İmparatorluğu için söylenen güzel bir söz var aklıma gelmişken Atatük versiyonunu da ben deyim
Ne laik, ne cumhuriyetçi, ne de demokrat. .

18 yaşındasın okuduğun kitap sayısı tek elle gösterilebilecek kadar ve sırf farklı görüneyim diyerek Msn nicki ile buraya giren birisisin. Binlerce kitap okumuş ve dünyanın en büyük savaşlarının birinde eşi görülmemiş bir zafer kazanıp ülke kurmuş bir adama yukarıdan bakmaya çalışıyorsun.

Önce; laiklik nedir, sekülerizm nedir araştır sonra gel burada biliyorum dersin.

Hoşgörümü ?
Sadece bu ramazanda sırf oruç tutmuyor diye kaç kişi dövüldü ?
Şii sünni kavgasında bu güne kadar kaç kişi öldü ?

Gelip burada bir iddiada bulunuyorsan önce araştırmalısın;

Türkiye'nin %99 müslüman değildir, sadece %2 lik kısmı ateisttir.
Neden mi müslüman ibaresini sildirmiyoruz. İlk neden sizin şiddet yanlısı olmanızdan kaynaklanıyor. İkinci neden ise cehaletinizden kaynaklanıyor.
Ben ateistim dediğimde insanların ilk sorduğu sorular "kedi kesiyormusunuz, neden şeytana tapıyorsunuz" şeklinde oluyor. Bizzat allah ya da peygamber değilsen buraya ayet atmamanı rica ediyorum çünkü göz zevkimi bozuyorsunuz." diyorsun urophled rumuzlu kimse.
Oruç tutmuyor diye kimse dövülmüyor. Her Ramazan ve Kurban'da olduğu gibi palavra sallayan boyalı basını takip ediyorsun herhalde. Kılavuzu karga olanın başı ...... kurtulmaz.
"%2'lik ateist diyorsun ve bununla övünüyorsun. Sen ve senin gibilerin böyle oluşu anne-baba cehaleti ve kimliksiz müfredat maalesef. sayılar %kaç olursa olsun, önemli olan başımızda İslam hukukunun olmayışıdır. Yani vahim bir atmosfer. Durum böyle olunca:
" İnkar edenler birbirlerinin dostlarıdır. Eğer siz aranızda dost olmazsanız yeryüzünde kargaşalık, fitne ve büyük bozgun çıkar." (Enfal/73.ayet)

Geri