Lahmacun hassas bir konu. O nedenle dikkat etmekte fayda var. Her yerde yiyemediğim için çoğu zaman kendim yaptırıyorum. Anlaşılması açısından adet sayısı üzerinden Antep standartlarına göre anlatacağım. 12-13 adet lahmacun yaptıracaksınız eğer bunun için olması gerekenler şu şekilde;
Birincisi et tercihi önemli. Kafanıza göre et alıp koyamazsınız. Kuzunun döş denilen kısmı (%15-20 oranında yağlı olmalı) yada taraklık denilen yumuşak eti olmalı(400-450 gr civarında et yeterli)
İkincisi maydanoz olmalı. Olmazsa olmazdır maydanoz. 1 demet çok olabilir yarım yada az fazlası yeterli.
Üçüncü 3 adet orta boy domates olmalı.
Dördüncüsü ya soğan yada sarımsak olmalı. İkisi aynı anda olmaz. Tercihinize göre biri. Ben 1 adet yeşil sarımsak tercih ediyorum.
Beşincisi yeşil sivri ve kırmızı tombul biber. Her ikisinden de ikişer adet yeterli. Malzemenin özü hemen hemen bunlar. Lakin yapılışı esnasında ekmeğin ince, pişmesinin de çıtır olacak bir kıvama gelmesi önemli detay.
Yeme konusuna gelince lahmacun arasına ister limon, ister maydanoz/roka benzeri yeşillik, ister salata, isterse de patlıcan söğürmeyi içine katarak yiyin. Zevk meselesi. Sonuncusunu denemeyen varsa da şiddetle tavsiye ederim. :dd