Kyk Geri Ödemesi Nasıl Yapılıyor

Konu sahibi son olarak 568 gün önce görüldü
Arkadaşlar ya bu kykden aldığımı kredi ve katkıyı nasıl ödeyeceğiz bir bilginiz var mı nereye gideceğim nereye başvuracağım tam anlamış değilim.Daha önce yapan arkadaşlar ne yaptılar yardımcı olabilir misiniz?

sigortalı bir işe girdiğin zaman otomatik olarak maaşından kesilecek kendisi, toplu ödeyeceksen de ziraat bankasına başvuracaksın.
burs aldığın esnada mesela okurken sigortalı bi işe girdin diyelim bursunun krediye dönüşüyor bu da ek bilgi olsun.

yeni mezunsan sıkıntı yapma burs bitiminden 2 yıl sonra başlıyor ödeme :)

Maaştan falan kesilmiyo benim. Gidip ziraate ödüyorum. Bankamatikten ödenebiliyo.
3 ayda bir ödüyorum.

ben bitirene kadar canım çıktı. 5 sene okudum, 3 sene kredi şeysi şaaaptım. öyle böyle değil.

Sigortalı işe girdiğin zaman değil, mezun olduktan iki yıl sonra ödemeye başlıyosun. Bi yere başvurmana gerek yok, onlar seni buluyo zaten.

Ben bu ay yatırmadım, faizi çok oluyo mu?

Valla size nasıl cevap versem diye biraz düşünmedim değil. Çünkü ben kredimi bitireli epey oldu ve hiç aksatmadım. O zamanlar sorsaydın bunun faizi mi olur derdim ama gecikme oluştuğunda mutlaka bir faiz yansıtılacaktır. Yani şöyle söyleyeyim, bir ihtiyaç kredisinde olan faiz gibi olmasa da farkı hissettirecek derecede bir faiz gelecektir. Benim zamanımdaki indeksle bugünkü indeks mutlaka farklıdır zaten. Bir aralar faiz affı diye söylentiler dolaşıyordu ama şuan durum nedir inanın bilemiyorum. Çok fazla zaman geçmeden bilirkişiye başvurun bence.

Valla size nasıl cevap versem diye biraz düşünmedim değil. Çünkü ben kredimi bitireli epey oldu ve hiç aksatmadım. O zamanlar sorsaydın bunun faizi mi olur derdim ama gecikme oluştuğunda mutlaka bir faiz yansıtılacaktır. Yani şöyle söyleyeyim, bir ihtiyaç kredisinde olan faiz gibi olmasa da farkı hissettirecek derecede bir faiz gelecektir. Benim zamanımdaki indeksle bugünkü indeks mutlaka farklıdır zaten. Bir aralar faiz affı diye söylentiler dolaşıyordu ama şuan durum nedir inanın bilemiyorum. Çok fazla zaman geçmeden bilirkişiye başvurun bence.

Teşekkür ederim -)
Ziraate falan sorayım olmazsa.

Maaştan falan kesilmiyo benim. Gidip ziraate ödüyorum. Bankamatikten ödenebiliyo.
3 ayda bir ödüyorum.

Onu 3 ayda bir sen nasıl ayarladın ben bakıyorum aylık gibi o yüzden kafam karışık :benmi:

ben bitirene kadar canım çıktı. 5 sene okudum, 3 sene kredi şeysi şaaaptım. öyle böyle değil.

3 sene sen mi ayarladın nasıl yaptın acaba :dusun:

Ben bu ay yatırmadım, faizi çok oluyo mu?

Bir yerde okudum yatırmayınca vergi dairesine ödeniyor demişti doğru mu bilmem ama:benmi:

Her ay düzenli olarak Ziraat Bankasına yatırıyorum.
Kyk nın resmi sitesinde ödeme planın çıkıyor zaten ayda ne kadar yatıracağın felan borç ne zaman bitiyor gibi bilgiler var.

Sigorta başlangıcı yapıldığı anda evine yollarlar kağıtları merak etme :D

Maastan kesilmez, otomatik odeme kabul etmez.
Ya bankamatikten yatirirsin ya da internet bankaciligini kullanitsin ki en pratik yolu da su an budur. Ayrica 1-2-3 ay geciktirirsen bisi olmaz ama cok uzun sure bekletirsen vergi dairesine falan devrediliyo borc calisiyosan maas kartin bloke ediliyo.

Geri