Kürtlerin Kurduğu Devletler ve Hanedanlıklar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kürtler güzel insanlardır. Ekmeğini yediğim çayını içtiğim olmuştur. Kültürlerinide çok severim. Bu dünyanın zenginliğinin bir parçasıdırlar. Elbetteki kadim bir tarihleri geçmişleri vardır ama ben ciddi manada devletleşebildiklerini düşünmüyorum ki bırak imparatorluk kurabilsinler. Roma İmparatorluğu kayıtlarında bile Kürt'lerden bahsedildiğini duymuştum. Aşiretten öteye geçilebildiğini düşünmüyorum ki bu Kürtler'i asla basitleştirmez değersizleştirmez. Bu dünya üzerinde hayatlarını sürdüren zengin bir kültüre sahip kıymetli insanlardır.

• Beğen
Tepkiler: RK
300 spartans'dan (Xerxes) geldi aklima.

Son düzenleme:
Ağaç kurdum böylesine akademik bir konuyu ordan burdan kopyaladığınız yalan yanlış sözde ilmi dayanaklar adı altında bizlere sunmamanız gerekir

Vakaları tesbit ederken kullanılan usul ve vasıtalarda sakatlıklar olabilir
Tarihin gayesi gerçeği bulmaktır bu sebeple tam bir ilimdir

Tarihin faydası sorusunun cevabını bulmadan fuzuli uğraşmanın hiçbirimize bir faydası olmaz

Her.insanın kendi muhitinin tarihini öğrenmesi kadar doğal bir davranış olamaz
Tarih ilminin kıymetini anlayan milletler onu metodik bir surette kayıt altına alıp diğer milletlere de tanıtabilen milletler reşit ve olgun milletlerdir

Cahil cemiyetlerce tarih hiçtir
Bu sebeple bizim dini “ulema”mız tarihi hiçe saymışlardır onlarca tarih ilim değildir
Bu sebeple onlarca tarih ilim değildir
Size “ekrad-ı türkmenan” deyiminin açılımını sormuş cevabını alamamıştım hatta “ karma dil” açılımınıda sizden beklemiş yine alamamıştım
Evet Kürtçe katma bir dildir tıpkı Osmanlıca gibi
Sınırlar arasında yaşayan bir topluluğun dilidir Arapça farsça Türkçe karışık lehçedir dersem yanlış olmaz
Şimdilik bu kadar
Saygılar!

Nerde bu devlet ,nerde bu mıllet

Kürtlerin öyle bir derdi olmamış bence. Olsa da mümkün değildi. Mezopotamya hep güçlü orduları olan güçlü devletler tarafından yönetildi.

Antik Dönem​

• Sümerler
  • Akad İmparatorluğu
  • Babil İmparatorluğu (Eski ve Yeni Babil)
  • Asur İmparatorluğu
  • Elamlar
  • Medler
  • Ahameniş İmparatorluğu (Persler)

Klasik ve Orta Çağ Öncesi​

• Makedon Krallığı (Büyük İskender)
  • Selevkos İmparatorluğu
  • Part İmparatorluğu
  • Sasani İmparatorluğu

İslami Dönem ve Halifelikler​

• Dört Halife Dönemi
  • Emevi Halifeliği
  • Abbasi Halifeliği
  • Büveyhoğulları
  • Büyük Selçuklu İmparatorluğu
  • Zengiler

Moğol, Türkmen ve Osmanlı Dönemi​

• İlhanlılar
  • Celayir Sultanlığı
  • Karakoyunlular
  • Akkoyunlular
  • Safevi Devleti
  • Osmanlı İmparatorluğu

Yani, Kürtlere dair ne bir taş tablet bulursun, ne bir parşomene yazılmış metin yada kitap, ne bir kayaya oyulmuş yazı veya resim, ne bir heykel eser.

Bu üstteki devletler ve başka devletlerden günümüze ulaşan kayıtlarda da yoklar.

Nesilden nesile sözle aktarılarak günümüze ulaşan bir bilgi, hikaye kırıntısı da yok.

Bir devlet varsa ve varlığını sürdürdüyse günümüze muhakkak bişeyler ulaşırdı.

Devletleri bırak, Neolotik Çağ'da ve öncesinde mağarada yaşayan insanlardan bile eserler kalıyor günümüze (duvar resimleri, ok ucu, mızrak, bıçak, vazolar, heykelcikler) ve o eserler sayesinde orada kimler yaşamış, hangi tarihlerde yaşamışlar karbon tarihleme ile tespit edilip analiz ediliyor.

Kürtleri eleştirmek değil niyetim, öyle algılanmasın. Tarihçi de değilim. Sadece tarih araştırmalarını seven amatör bir tarihkoliğim. Kürtleri de severim, sayarım, güzel insanlardır.

Allah'da kürt Allah kelimesi kurtcedir o yüzden kürt, Güneş de kürt o yüzden her gün doğar avelin birisi öyle diyordu Twitter'da fjskfkskdk

Yaziyi okumaya calisiyorum ama ic sesim sunu soyluyor.

Ya bırakın onu bunu da Rojava yönetimi Şam yönetimine petrol satacakmış .. mis gibi haber dd

Geçen Harun abi ironik de olsa Allah kürttür dedi,bir adamın sözüne bianen.
Doğru olabilme ihtimaline karşı kürtlerle aramı iyi tutmaya karar verdim,sakata gelmeyelim rakip rabbülalemin ise.
canım kürtler.

Kendisiyle konuşayım. Malum kankam olur. Eğerseni referans olarak onaylarsa
ve beraber bir resmınızi Diyarbakır Diclekent e asarım
Ben bu konuda "kurucu önder" ve "devlet aklı" Bahçeli'yi referans alırım. Her ikisinden de acele bir açıklama bekliyorum.

Hafta sonu stand uptan aklımda kalan espri varmış.

“Ben Kürtleri severim. Yani hangi milletle bir arada yaşamak istersiniz diye sorsanız Kürtler derim. Alman mı, Yunan mı, Kürtler mi deseniz Kürtler derim çünkü bir devlet kuramıyorlar.”

Güzel de alkış almıştı.

Velhasıl 30-40 yıldır dağdan inip dil, tarih, kültür çalmaya başlamışlar. Lakin bu coğrafyada ne İran ne Türkiye onları belli sınırlardan ötede yaşatmaz. Irak’ta da Saddam’dan kaçıyorlardı. Kürtlerin misyonu belli, Trump geçen ne güzel açıkladı.

Türklerin sofrasına ihanet eden Ermenilerin bugünkü durumunu da görüyoruz.

Çok ciddi oldum ya benden komedyen olmaz.

Geri