kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 14 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Azraya yüklenmiyoruz. Kürtçe dilinin olduğunu bilip alfabesinin olmadığını düşünmek saçma diyorum. Alfabesiz dil varmı ? Ayrıca Azraya değil birilerine yüklenilecek ise onlar kürtçeyi yasaklayan kör zihniyetlerdir.

Azraya yüklenmiyoruz. Kürtçe dilinin olduğunu bilip alfabesinin olmadığını düşünmek saçma diyorum. Alfabesiz dil varmı ? Ayrıca Azraya değil birilerine yüklenilecek ise onlar kürtçeyi yasaklayan kör zihniyetlerdir.

Kürtçe alfabesi olduğunu kimse öğretmedi bana ne kadar ayıp onlara ama dimi

Yok hacı bunlar ne dediğimizi anlamıyorlar. Bakın alfabedeki harfleri demiyorum. Alfabeyi genwl olarak kullanıyorum. Türkçeyi bilip aa türkçenin alfabesi varmış yeni öğrendim demek bir çelişki değilmi ?

Kürtler birşey istemiyor,ama pkk yandaşı kürtler kürdistan kurmak istiyorlar.

İşte bunu anlayabilseler sanırım mevzunun Kürt-Türk meselesi değil Pkk'nın pislikleri meselesi olduğunu daha iyi anlayacaklar.

Not:Kürtçe'nin alfabesini bende ilk kez duyuyorum.Spy imzandaki cümleden bahsetmişsin de onlar zaten TÜRKÇE'mize ait harfler değil mi?Yoksa ben mi yanlış görüyorum.

Azra sen beni anlamıyorsun ki. Bir dil varsa o dilin alfabesi vardır zaten diyorumç git öğren demiyorum.

Bak Aşram cevplamış onlar zaten türkçe alfabesi:D ha ayrıca bir dilin tabikide alfabesi olur ama ben ilk defa duydum oldunu bu çok mu aip.s :D

İşte bunu anlayabilseler sanırım mevzunun Kürt-Türk meselesi değil Pkk'nın pislikleri meselesi olduğunu daha iyi anlayacaklar.

Not:Kürtçe'nin alfabesini bende ilk kez duyuyorum.Spy imzandaki cümleden bahsetmişsin de onlar zaten TÜRKÇE'mize ait harfler değil mi?Yoksa ben mi yanlış görüyorum.

A b c d fransızcada ingilizcede yokmu ? 31harften oluşuyor şapkalı harfler var alfabede telefondan girdiğin için kaynak belirtemiyorum.

A b c d fransızcada ingilizcede yokmu ? 31harften oluşuyor şapkalı harfler var alfabede telefondan girdiğin için kaynak belirtemiyorum.

Ben bakacağım,soruşturacağım.
Sonra kaynak olarak bulabilirsem burada paylaşırım ;)

Bak Aşram cevplamış onlar zaten türkçe alfabesi:D ha ayrıca bir dilin tabikide alfabesi olur ama ben ilk defa duydum oldunu bu çok mu aip.s :D

yani sen alfabesiz dillerfe var diyorsun peki. Ayrıca ab c d ingilizcede fransızcada vs yer alır :)

yani sen alfabesiz dillerfe var diyorsun peki. Ayrıca ab c d ingilizcede fransızcada vs yer alır :)

O kdr gereksiz uzatıosun ki konuyu yani mevlana nın bi sözü var onu aklıma getirdin şimdi :D Bilmiyordum demenin nesini anlamıosun arkdşm .Konu bu değilken o kdr saçmalamasyon oldu ki kusasım geldi artık aynı cümleleri kurmaktan:D

Neyse tartışmanın adabından ziyade kişisibi iyi seçmek gerekirmiş neyse saygılar yinede .d

Kürt alfabesi - Vikipedi

Sanırım buradan detay bakabiliriz.Fakat buradaki bazı harfler arap alfabesi ve yine okunuşları da o şekilde. Kafam karıştı valla.
Neyse.

Kuzey ırak kürtleri ile kuzdebatı iran kürtleri arap alfabesini kullanıyor. Diğerleri latin alfabesini... Türkler de Osmanlı zamanında arap alfabesini kullanırdı, ata latin alfabeye geçirdi bizi. Özetle böyle :)

Kuzey ırak kürtleri ile kuzdebatı iran kürtleri arap alfabesini kullanıyor. Diğerleri latin alfabesini... Türkler de Osmanlı zamanında arap alfabesini kullanırdı, ata latin alfabeye geçirdi bizi. Özetle böyle :)

Eyvallah,sağolasın :)

kürtler birşey istemez
kürtlere birşey istemesi için akıl verilir beyinleri yıkanır
cahil kalmaları sağlanır türk kürk diye ikiye ayrılmaları sağlanır polisi askeri düşman
olarak görmeleri sağlanır.
17 ay doğuda kalmış birisi olarak çok misafir perver cana yakın insanlar olan kürtler
okuyarak ve onlara bazı şeyleri anlatarak ki bu barış sürecinin amacıda budur bu şekilde
bir çok sorun da hallolmuş olur emperyalist güçlerin amacıda budur ayrılıkçı toplumlar ve bölünmüş bir ülke.

Kürt alfabesi Kürtçe dilinin yazılması için kullanılan yazı sistemidir. Günümüzde çoğunlukla kullanılan 2 sistem vardır (Bedirhan alfabesi ve Sorani alfabesi). Türkiye'deki Kürtler tarafından kullanılan şekli 1932 yılında, Celadet Ali Bedirhan tarafından Türk latin alfabesinden uyarlanmıştır. Bu alfabeye Kurmancî, Hawar ya da Bedirxan alfabesi de denir. Türkiye'de ve Suriye'deki Kürtler tarafından kullanılmaktadır. Arap alfabesinden uyarlanmış olan Soranî alfabesi ise Irak ve İran'da kullanılmaktadır. Eski sovyet cumhuriyetlerinde ve Orta Asya'daki Kürtler ise kiril alfabesini kullanırlar. Bütün alfabelerin bir yazı sisteminde birleştirilmesini amaçlayana bazi Kürt dilbilimciler yeni bir latin alfabe hazırladılar: "Yekgirtî" latin alfabesidir.

Var ya eğer sen Türkçe bilmesen ve biz sana " Ne ayıp nasıl Türkçe bilmezsin ne cahilsin sen " desek bizi anında FAŞİST ilan ederler :)

Kusura bakmayın da siz olayı anlamamışsınız. Arkadaş Kürtçe bilme hususunda konuşmamış, diğer arkadaşın "Aaa Kürtçe'nin alfabesi mi varmış" sözüne yönelik konuşmuş. Yoksa ben de bir Kürt olarak Kürtçe bilmiyorum ki mesele bu değil, kimse kimseyi bir dil bilmemesi üstünden yargılamıyor yargılayamaz. Yani boşuna birbirinizi şakşaklamışsınız.

Öncelikle bir Kürt meselesi vardır ama bunu tartışmayacağım şimdi sizinle. Not kısmına cevaben de o Türkçenize/Türkçeye ait değil aslen Latin alfabesidir. Türkçeye ait asıl alfade Orhun abidelerinin de yazıldığı Göktürk alfabesidir.

Bir yukarıdaki alıntıya verdiğim cevaba bakın isterseniz. Sonrasında şöyle bir şey söylemek lazım No Pasaran'ın dediği gibi sizin bir şeyi duymamış olmanız onun var olmadığı manasına gelmez. Ben iki ay öncesine kadar Taoizm diye bir dinden haberdar değildim lakin o din vardı ve hala var. Ayrıca sürekli küçümser ve alaycı bir tavırla hiçbir yere varamazsınız.

Kürt alfabesi - Vikipedi

Sanırım buradan detay bakabiliriz.Fakat buradaki bazı harfler arap alfabesi ve yine okunuşları da o şekilde. Kafam karıştı valla.
Neyse.

pan'ın da söylediği gibi bu değişkenlik gösteren bir durum. Kürtlerin kültürleri hep egemen toplumlar tarafından eritilmeye çalışıldığı ve büyük ölçüde başarılı olunduğu için bugüne gelen sağlam bir alfabe yok, bunu İslam kültürünün Türk kültürünü eritmesi gibi düşünebilirsiniz. Göktürk alfabesinin yerini önce Arap sonra Latin alfabesi almıştır ve bugün kullanılan Türkçe, Orta Asya Türklerinin kullandığı Türkçe ve eski Türkçe ile minimum benzerlik gösterir. Aynı durum Kürtler için de geçerlidir, İran ve Irak Kürtleri Fars alfabesi kullanırlar Kürtçe için ki bu alfabe de Arapça tabanlıdır. Suriye Kürtleri ise direk Arap alfabesi kullanırlar. Sanırım açıklayıcı olmuşumdur, eğer aklınıza takılan bir şey olursa cevap verebilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri