kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
neden komik bulduğunu ya da senin düşüncenin ne olduğunu yazabilirsin sende medeni insanlarız ve gayet medeni bir tartışma olabilir bu da. merak ediyorum gerçekten düşünceni, komik bulduğun yanı

Teşekkür ederim Krater . Çok sempatik olduğumu söylerler.

Sevgili Bilgili Tarihi Bizden Çok İyi Bilen Arkadaşım Bana PKK'nın Kimler Tarafından ve NEDEN Kuruldugunu Açıklamanı İstemiyorum Senden , Senin Okuduğun ÜNİVERSİTEYİ Ben Okumadım Bu Cahillik Oluyor ise EN BÜYÜK CAHİLİM :) Bana Kalkıp PKK Sadece Kürtlerden Kurulu Değil Diyorsun Hangi Kaynaga Dayanarak ? Nerede Yazıyor Bu Bilgi Yada Kim Söylüyor ? Ben Sana Açık Birşey Söylim mi Benim Okuduğum Lisenin % 65'i Kürttü ve % 60'da PKK Örgütünün Liseler Kolları Üyesiydi. Aralarında Birçoğu Arkadaşımdı TÜRKİYEYİ Seven PKK'yı Sevmeyen Taraftı Ama Bir Zaman Sonra Onlarında FOYASI Ortaya Çıktı. Sana Gel Burada Siyaset Yapalım Demiyorum Yada Bilgim Senden Üstünde demiyorum Ben Sana diyorum ki Benim Ülkemde Benim Dilimi Benim Bayragımı Benim İstiklal Marşımı Kaldırmaya Çalışan Dolu Dolu Güneydoğu Anadolumu Yıllardır Ticarete Küstürüp Ölümler Saçan Kansız Köpeklerine YAR ETMEM Diyorum Güzel Kardeşim.

Evet Medeni İnsanlarız Konuşmamız Gerekli Bu Konuları Ama Öncelikle Başta Şunu Belirteyim Bir Karış Topragımı Alamaz Kimse :)

Bu konu gerçekten çok ciddi bir konu.
Ve ciddi anlamda bir şey görmeyen, tarihsel bilgisi olmayan ve sadece gördüğü duyduğu şeylerle yola çıkan insanların yorumlayabileceği bir konu değil.
ler.

Burda yazmissin ama ben senin iyi niyetini anladim . Sorun yok yani sehit ogluna aglayan bir kurt anne de lanetliyor pkk yi belkide diger oglu dagdayken. Herkesin dusuncesi farkli olabilir tabiki onemli olan humanist yaklasabilmek.
Ama kimse sutten cikma ak kasik degil .

evet...
demekki Kürtlerin kafa karışık..
ne mutlu Türküm diyene diyen var
Kürt olmayıp kendini Kürt gören var (solculuğu nedeniyle ezilenlerin haklarını savunmak bağlamında)
pkk ile Kürtleri tamamen ayrıştıran var..hiç bişi istemiyoruz diyor bunlar.
pkk Kürtlerin ordusudur,onların hakkını silahla almak isteyen kahramanlardır diyen henüz yok...

ben asıl "pkk yı kuran yeşerten bizahi devlettir.amaç Kürt hakkını illegal göstermek,imajını bozmak ve onlarla mücadele edermiş maskesi ile güneydoğuda ordusu ile sistematik soykırım uygulamaktır" diyecek adamı bekliyorum.o değişik çok değişik Bi kafa yapısı çünkü..

Sevgili Bilgili Tarihi Bizden Çok İyi Bilen Arkadaşım Bana PKK'nın Kimler Tarafından ve NEDEN Kuruldugunu Açıklamanı İstemiyorum Senden , Senin Okuduğun ÜNİVERSİTEYİ Ben Okumadım Bu Cahillik Oluyor ise EN BÜYÜK CAHİLİM :) Bana Kalkıp PKK Sadece Kürtlerden Kurulu Değil Diyorsun Hangi Kaynaga Dayanarak ? Nerede Yazıyor Bu Bilgi Yada Kim Söylüyor ? Ben Sana Açık Birşey Söylim mi Benim Okuduğum Lisenin % 65'i Kürttü ve % 60'da PKK Örgütünün Liseler Kolları Üyesiydi. Aralarında Birçoğu Arkadaşımdı TÜRKİYEYİ Seven PKK'yı Sevmeyen Taraftı Ama Bir Zaman Sonra Onlarında FOYASI Ortaya Çıktı. Sana Gel Burada Siyaset Yapalım Demiyorum Yada Bilgim Senden Üstünde demiyorum Ben Sana diyorum ki Benim Ülkemde Benim Dilimi Benim Bayragımı Benim İstiklal Marşımı Kaldırmaya Çalışan Dolu Dolu Güneydoğu Anadolumu Yıllardır Ticarete Küstürüp Ölümler Saçan Kansız Köpeklerine YAR ETMEM Diyorum Güzel Kardeşim.

Evet Medeni İnsanlarız Konuşmamız Gerekli Bu Konuları Ama Öncelikle Başta Şunu Belirteyim Bir Karış Topragımı Alamaz Kimse :)

Krater beni yanlış anlamana gerek yok. Ben kimseye "tarihi bilginiz yok" demiyorum. Ama biz burada bir şeyler yazarken "kahkaha atıyorum" naralarından haz etmiyorum. Varsa bir bildiğin yazacaksın. Ayrıca "Üniversite okuyorum" derken, orada kültürlü ve bilgili olduğum anlamını çıkar demedim. Üniversite ortamını bilirsiniz. Ülkenin her ilinden öğrenciler üniversiteyi kazanıp buluşurlar. Aynı okulda İstanbul'dan da, Ankara'dan da, Diyrbakır'dan da, Ağrı'dan da arkadaşların olur. İşte üniversite okuduğumu vurgulamamın nedeni her ilden arkadaşlarım olduğu ve bir çok şey gördüğümdür.

Ama anlayıp dinlemeden benim yazdıklarımı bir taraflara çekmeye çalışmayın, ben kimseye cahil olduğunu söylemedim. Siz kendinize bunu yakıştırıyorsanız yakıştırın. Ben PKK'nın sadece Kürtlerden oluşmadığını bir kaynağa dayanarak değil, kendi gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum. Ama illa kaynaklı bir şey istiyorsan 2011'de öldürülen ve Kürt olmayan PKK'lı Fehman Hüseyin'i araştırabilirsin.

Beni yine yanlış anlamayın ama ben yine tekrarlıyorum: Kürtlerin üzerinden devlet kurmaya çalışan PKK ile Kürtleri karıştırmayın.

Burda yazmissin ama ben senin iyi niyetini anladim . Sorun yok yani sehit ogluna aglayan bir kurt anne de lanetliyor pkk yi belkide diger oglu dagdayken. Herkesin dusuncesi farkli olabilir tabiki onemli olan humanist yaklasabilmek.
Ama kimse sutten cikma ak kasik degil .

Ben onu sizlere yazmadım. Sosyal medyada gençleri tetikleyen insanlara yazdım. Yazılarımın üzerinize alacağınız kısımların dikkatli seçin lütfen.

evet...
demekki Kürtlerin kafa karışık..
ne mutlu Türküm diyene diyen var
Kürt olmayıp kendini Kürt gören var (solculuğu nedeniyle ezilenlerin haklarını savunmak bağlamında)
pkk ile Kürtleri tamamen ayrıştıran var..hiç bişi istemiyoruz diyor bunlar.
pkk Kürtlerin ordusudur,onların hakkını silahla almak isteyen kahramanlardır diyen henüz yok...

ben asıl "pkk yı kuran yeşerten bizahi devlettir.amaç Kürt hakkını illegal göstermek,imajını bozmak ve onlarla mücadele edermiş maskesi ile güneydoğuda ordusu ile sistematik soykırım uygulamaktır" diyecek adamı bekliyorum.o değişik çok değişik Bi kafa yapısı çünkü..

Evet, kürtlerin kafa baya karışık...

hepimizin çevresinde oldu kürtler. gidip bir ırkın tamamını adı geçen örgütün mensubu saymak ya da öyle görmek doğru değil bence. kimsenin vatanseverliğine laf edildiği yok. isterse tamamı kürtlerden oluşsun neden oluştuğu önemli değil ki . o başka bir oluşum artık kürtlükle bağdaştırmanın ve fatura kesmenin anlamı yok

Jose Chilavert Sevgili Kardeşim Fehman Hüseyin Dediğin Adamı Ciddi Şekilde Senin Araştırman Gereklidir. Askerlik Yaptın mı Bilmem Ama Seni Üniler'de verdiğin Örneği Ben Askerde Yaşadım ve Emin Ol Çok Ölüm Tehdidi Aldım Geceler Ranzamın Başına Çok Kansız Geldi. Ben Sana Şunu Kesin Bir Dille Söylüyebilirim ki PKK Denilen Çapulcu Tayfası kürt ve ermeni Oluşumudur. Adım Kadarda Eminim Buna.

seffaf ilerlemeyen bi acılım süreci nedeniyle ne istediklerinden kendileri de emin değiller aslına bakılırsa yani benim gözlemim öyle en azından. bu acılım sürecinin belirli cizgileri sınırları olsaydı, ortak bir hedefe doğru yönelinseydi su an farklı seyleri konusuyor olabilirdik.

ayrıca bu belirsizliğin üzerine beşir atalay'ın abdullah öcalah tüm kürt halkının temsilcisidir minvalinde cümleler kurması, pkk ve kck nin ateskes ile birlikte siyasi olarak, kürt halkı üzerinde etkin propaganda yapmaları, devletin buna acık acık müsade etmesi devletle sorunu olmayan kürt vatandaşları bi tarafa ister istemez çekmiş oldu. pkklı kürt-pkklı olmayan kürt ayrımı yavaş yavaş eridi.

ve habur sınır kapısında yaşanan bir dizi hükümet icraatleri ile kürt halkının agzına bal calmıs oldu ve insanlar bu tadı aldı. burdan kestirebildiğim kadarıyla diyebiliyorum ki kürt halkının bir bölümü (milyonlar) ilk adımda özerklik istiyor. buna ulaşıncaya kadar ki sürec onları tatmin etmiyor.

bu benim görüşümdür yanlışlanabilir, nesnel bir gerçeklik içermez.

Son seçimleri örnek alsak aslında durumu anlayacağız.
Son seçimlerde 52 milyon seçmen vardı. E Türkiye'deki Kürtlerin 15 milyon civarında olduğunu varsayarsak, hadi bunların 7-8 milyonu seçmen olsun.

BDP'nin yaklaşık 2 milyon 600 bin,
HDP'nin yaklaşık 1 milyon 40 bin oyu var.

Geri kalan 3 milyon 360 Kürt neden PKK'nın siyesi kolları olan BDP'ye veya HDP'ye oy vermedi?

Ve ayrıca sonradan PKK sempatizanı olduğunu öğrendiğim o zaman ki üniversite arkadaşım da Giresun'luydu. Ve devamlı Giresun'daki arkadaşlarıyla telefonda konuşurdu. Orda yaklaşık 40 kişilik PKK'lı toplulukları varmış.

O yüzden diyorum ki, her Kürt PKK'lı, her PKK'lı da Kürt değildir. Bunda diretiyorum.

Şimdi konuya en yakınımdan örnek vermek istiyorum yan komşularımız Siirt Pervarili açlıktan yokluktan işsizlikten ve en önemlisi Terörden kaçıp gelmişler buraya, çok iyi insanlar Allah razı olsun hepsindende, Bir bakıma mecburlar biliyormusunuz Biz, Onlar diye ayrım yapmak istemiyorum ama örnek vermem gerekiyor ise yanlış anlaşılma olmasın , Siz hiç gördünüzmü Bir villa'ya Şehit cenazesi geldigini ? Gelip istiyorlar çocugunuzun birini yada ikisini bize vereceksiniz ölümle tehtit ediliyorlar vermek istemediginde o zaman bize şu kadar para ödeyeceksiniz Evladının, evlatlarının canını satın alıyorlar. Parası olmazsa ya dağa yada mezara başka seçimleri yok. Ne istediklerine gelince benim çevremdeki Kürtler huzur istiyorlar Çogunluguda AKP'li hepsi bu :)

Daha kürtçe bile bilmiyorsun. Kaldı ki, kürt denildiyse, türkçe bilmeyip de ne mutlu türküm diyene demek zorunda bırakılan kürtten bahsediliyor. Asimile olup da türkten daha türk olan bir kürt bu soruları muhattap almamalı. Ben bile kendimi muhattap görmüyorum...

Dedim ki ben insanlığın ırkı yoktur.
Doğu da büyümedim ben, o yüzden kürtçe öğrenmedim.
O kadar katısın ki ve o kadar kürt milliyetçisisin ki bu konulara girdiğinde gözün dönüyor resmen.
Ben düşünebilen biriyim ve bi ırka ihtiyacım yok.
Rica ediyorum bana "doğuda türkçe bilmeyenlerin suçu ne?" gibi bi argümanla gelme.
Off nasil asimile olmusum yeaa .s.s

Bu tür konularda masallar dinleyecek yaşı çoktan geçtim .. Yaşadıklarım ve tecrübelerim ışığında fikrim sabitleşmiştir ..
Türkiye'yi vatanı gibi seven bayrağını ve Türklüğü sahiplenen Kürt kardeşlerimize " asimile olmuşlar " derler pkk sempatizanları ..
Çünkü onlara göre her Kürt Apoş köpeğini önderi görmeli, yaşadıkları coğrafyayı Mezopotamya olarak adlandırmalı, nerelisiniz diye sorulduğunda kürdistan'dan diye cevap vermeli ve bağımsız kürdistan'ı kurmanın hayaliyle yaşamalı ..
Eğer bu saydıklarımı önemsemeyen bir Kürt varsa o Kürt değil asimile olmuş halk düşmanıdır bunlara göre ..
Ne mi istiyorlar ? Devlet kurmak ..
Nasıl istiyorlar ? Beşikte ki bebeğe kadar gerekirse öldürerek ve öldürdüler de zaten ..
Neden istiyorlar ? Çünkü o toprakların tek sahipleri olduklarını düşünüyorlar ..

Bu açılım süreci biz kürtlerle yapılmıyor kardeşler. Devlet gelipte bizimle oturmuyor masaya. Pkk ile oturuyor Pkk'da bizi temsil etmiyor. En azından bir Kürt vatandaşı olarak beni temsil etmiyor.Anlıyormusunuz ?

Bu açılım süreci biz kürtlerle yapılmıyor kardeşler. Devlet gelipte bizimle oturmuyor masaya. Pkk ile oturuyor Pkk'da bizi temsil etmiyor. En azından bir Kürt vatandaşı olarak beni temsil etmiyor.Anlıyormusunuz ?
Peki seninle masaya otursa, ne talep edeceksin?

Peki seninle masaya otursa, ne talep edeceksin?

Şuan istediklerimi yapabiliyorum Kürtçe konuşabiliyorum Kültürümü rahat rahat yaşayabiliyorum Çocuklarıma kürtçe isimler verebileceğim. Devletin şuan masaya oturcak bir sebebi yok benle ve Kürt halkıyla.
Masaya oturmamız gerekenler milletlerdir.Önyargıları yıkmak için.Doğudan gelen ölüm haberlerine ohh iyi olmuş diyecek seviyede kin var. Bunların kalkmasını arzu ederim.

Ne mi istiyorlar ? Devlet kurmak ..
Nasıl istiyorlar ? Beşikte ki bebeğe kadar gerekirse öldürerek ve öldürdüler de zaten ..
Neden istiyorlar ? Çünkü o toprakların tek sahipleri olduklarını düşünüyorlar ..

peki nerede kuracaklar bu devleti?toprak istiyorlar mı yoksa kuzey ırak ve suriyede mi olacak bu devlet.
yada toprak falan isteyen yok.''zaten burası bizim neyi kime veriyorsunuz?'' diyebilir arkadaşlarımız.haklı oldukları yerler olabilir.ben ataşehirde otururken ''diyarbakıra amed diyemezsiniz laaan!'' diye bağıramam.çünkü adam orada yaşıyor ve zaten kendisi amed diyor mesela.

takıldığım şu..eğer kürdistan kurulursa,ki olabilir..ıraktakiler felan hep beraber mi takılacaksınız? ki onların kültürü pek size göre değil.ha bi de istanbulda iş güç sahibi olmuş rahatı yerinde Starbucks'da lattesini yudumlarken foruma yazan kürt arkadaşlarım güneydoğuya gidecekler mi? bunun cevabını Demirtaş ''kürdistanın başkenti istanbul olacak'' diye vermişti.
nasıl diyor şarkı ''neden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça''

Sevgili Cli haberin var mı bilmiyorum ama Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bizim sınırımıza deeerrrrriiiiinnn bir çukur kazdılar .. Neden biliyor musunuz ? Çünkü oradan çıkarılacak olan petrolden orada ki halka kişi başı tam hatırlayamadığım bir meblağ ödeyecekler .. Ve bunu yaparlarken Türkiye'de ki Kürtlerin bölgelerine sızıp yerleşmelerini istemiyorlar ..

Hal buyken Demirtaş pkklısının kürdistan'ın başkentinin İstanbul olacağını söylemesi altını ıslatan çocuğun " ben yapmadım donumda ki miki resmi yaptı " demesi kadar saçma ama o söyleyince masum gelmiyor tabi ..
Neyse ne .. ŞUNU BİLİRİM ; BU DEVLET KILIÇ HAKKI ÖDENEREK KURULDU .. BU HAKKI ÖDEYEBİLECEKLERSE BUYURSUNLAR BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE KENDİ DEVLETLERİNİ KURMAYA KALKIŞSINLAR .. Tarih boyunca kapışmaktan hiç kaçmadık yine kaçmayız ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri