kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 19 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugüne taşınamayacak kadar küflü bir konunun tekrar gündem yapılması anlamsız. (Amerika'daki ırkçı eylemlerden etkilenip burada kaos çıkarma amaçlı boş bir çaba)

@climax bu konuda hâlâ konuşmak istiyor musunuz acaba? ve o tarihte konuyu açarken, aldığınız yorumlar vs. düşüncelerinizi etkiledi mi? son olarak vardığınız sonuç nedir? Ben bunları merak ettim açıkçası.
Konuya dair konuşmak istiyorum lakin, ciddiyeti sağlayamadım.

Hiç sorma. Hangi konuya girsem aynı durum. Komik olma çabaları, lakayt yazılar, basit eğlenceler...

"eğer, bir kimse önceden hakkında hiçbir suretle duygulanışı olmayan bir başkası tarafından kendisine kötülük yapılmış olduğunu hayal ederse, hemen ona bu kötülüğü geri vermeye çalışacaktır."

spinoza böyle aktarmış kinin doğasını. kürt etnik siyasetini tanımlamak için de güzel bir dip not. o yüzden bu sorunu yakın türkiye tarihinde aramakta fayda var: özellikle 80 darbesini, diyarbakır cezaevini, jitem'i, faili meçhul cinayetleri ve daha bir çok konuyu incelemek gerek. yalnız bu kinin zayıfladığını, taşranın şehre yüzünü dönmesiyle beraber uzlaşının da daha içten dile getirildiğini bugün için söylemek yanlış olmaz.

BertoltBrecht.png

Kürtlerin % 90 i HDP ye oy veriyor ise,
Demirtas " Aponun heykelini dekecegiz, Kürdistanin baskenti istanbul olacak " dedi ise
PKK li cenazelerinde Hdpli vekiller agit yakiyor ise,
% 10 luk kismina Hain diyorlar ise
sizce ne istiyorlar?

Halay cekmek istiyorlar tabi...

Demirtas " Aponun heykelini dekecegiz, Kürdistanin baskenti istanbul olacak " dedi ise
sizce ne istiyorlar?

Ne olmuş lo heykel dikeceğim dediyse yapacak gücümü var laftan ibaret akpnin milletvekilleri sayın apo derdi onları içeri atan yok hdpyi devlet aracı olarak kullandı sana hatırlatayım karayılan ve Oslo görüşmelerini bizzat Erdoğan vesile oldu şimdi Doğuda bir kadının oğlu askerde diğeri dağda hdp mecbur bu sorunu çözmek için göze herşeyi almalı tabi başlangıçta kendisi bu cesareti gösteremedi akp sayesinde yaptı yapıyordu ne zaman akpnin oyları düşünce yüz çevirdi hepsini içeri attı halada öyle yapıyor illaki doğudaki insanların PKKya empatisi olacaktır çoğunun akrabası filan içinde kolay değil arınması bir yandan devlet bi yandan PKK insanları bunaltıyor baskıdan zulümden

Bugüne taşınamayacak kadar küflü bir konunun tekrar gündem yapılması anlamsız. (Amerika'daki ırkçı eylemlerden etkilenip burada kaos çıkarma amaçlı boş bir çaba)

Amerika'da ki ırkçı eylemler mi? Irkçılığa karşı eylemler mi?
Ayrıca 6 yıl önce açılmış bir konudan ve çoğu troll 3-5 aktif kullanıcı ile dış dünyaya pekte tesiri olmayacak forumdan, ülkeyi saracak bir isyan kalkışması mı bekledin, aman tanrım?
Kuzum sen aklı başında biriydin, nasıl paranoyaya sardın böyle, seri üzüldüm bak.

Amerika'da ki ırkçı eylemler mi? Irkçılığa karşı eylemler mi?
Ayrıca 6 yıl önce açılmış bir konudan ve çoğu troll 3-5 aktif kullanıcı ile dış dünyaya pekte tesiri olmayacak forumdan, ülkeyi saracak bir isyan kalkışması mı bekledin, aman tanrım?
Kuzum sen aklı başında biriydin, nasıl paranoyaya sardın böyle, seri üzüldüm bak.
Karga sen farkında değilsin ama ufukta bir içsavaş gözüküyor

sizce ne istiyorlar?

Ya şu milliyetçi havalarında caka satanların, henüz doğru düzgün Türkçeyi okuyup, yazamamalarına ne demeli, nedense hiç şaşmıyor bu durum.

Onu bilemem lakin seziyorum iktidarın değişmesi demek savaşın başlangıcıdır çünkü mevcut hükümeti yargılayacaklar çok büyük bir dalga operasyonu yaparlar bir sürü tetikçi emir bekliyor artı muhafazakar kesimin CHP nefreti çok alevlendi yakmadan Sönmez dinmez

Ay pardon hemşehrilerim ahamaöwkwksmsksjhegehwjwhwhe uyanamadım da. Biri gelip silebilir mi şunları. Püüğğ

@Independent
Düşünce etkilesimi meselesi değil efendim bu. burda yazılanlar çoğu zaman fikir falan değiştirmiyor.
Bir "sonuca varma" girişimi de değil. Forum basligina bu kadar misyon yüklemek haksizlik olur.

Yemeğin yanına ne istiyorsun ayran kola fanta şalgam sorusu gibi bişey bu (yukarıda kahve istiyor esprisine itafen) Ayran isteyenleri lanetleme ve etiketleme amacı da yok burada

Etnisite kaynakli hak ve özgürlükler noktasında isteklerden bahsetmek istenecekse eger, işte bugünkü atmosferde bu talepler artik etnisiteden bağımsız olarak, daha geniş bir kitlenin sorunu haline geldi.

Sorun aidiyet duygusu ise eğer, altı yıl içinde ait hissetmeyenlerin oranı aynı kalmış olmayabilir.

elbette konuya yazabilirsiniz. Ama artık suya yazmaktan pek farkı olmayacaktır.

Ben kürt olmadığım için bilmiyorum. Kürt arkadaşları konuya bekliyoruz. Ne istiyorsunuz olm siz?

istekleri her ne olursa olsun, uzlaşıyı sağlayacak olan "benim de kürt arkadaşlarım var" ideolojisidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri