kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sen sus mısraların konuşsun suricim

suricim kürtler ne ister bilemeyiz de SPQR ne ister biraz bana bahsetsene

Anlatayim canimcim..
Teretorial ister.
Aha yine ayni koni yani insanlar hic degismiyor.
Devletcilik anlayisi ile SPQR un rakibi yoktur tarihte.Yani saglam kalabilmesine.Irkcilik barbar kelimesi ile sinirliydi.
Ne olursan ol..hizmet verdigin an yükselise geciyordun.Otoriteye bagli kalmak sureti ile.
Roma li oluyordun.Vatandasliktan yararlaniyordun.Düzeni cok ince düsünülmüstü.Kisacasi böyle.Uzun uzin anlatilacak cok sey varda..

@Kimbuhatunyahu?
E ama o soru da bi acayip.
Ayosofya meselesi egemenlik meselesi. Düşünsene "kılıç hakkı" diye dava açıyorsun mahkemeye ibadete açılsın diye. Burada amacın ibadet olmadığı çok açık. Ne dememi bekliyorsun ki :)

O konudaki fikrim Ayasofya cami yada kiliseden çok daha fazlasıdır. Sadece ibadethane olarak görülmesi o muhteşem yapının değerini azaltır. Ortadoğu'ya "demokrasi" getirmek için gelmiş Amerikan askerinin yerel halkın kadınlarına tecavüzü hak görmesini de normalleştirmek demek bu.

Anlatayim canimcim..
Teretorial ister.
Aha yine ayni koni yani insanlar hic degismiyor.
Devletcilik anlayisi ile SPQR un rakibi yoktur tarihte.Yani saglam kalabilmesine.Irkcilik barbar kelimesi ile sinirliydi.
Ne olursan ol..hizmet verdigin an yükselise geciyordun.Otoriteye bagli kalmak sureti ile.
Roma li oluyordun.Vatandasliktan yararlaniyordun.Düzeni cok ince düsünülmüstü.Kisacasi böyle.Uzun uzin anlatilacak cok sey varda..

bi gaius julius caesar olamazdık ama preatorluk bize yakışırdı be
bu konuyu antik mısır sevdamdan sonra eşelerim ben ama
teşekkürler süricim

halay istiyorlar ne istiyecekler başka

edit: üsttekiyle pişti olmamız kesinlikle benim suucm deil

Birine ne istediğini sorarsak mutlaka bir şey ister. Ben T.C. vatandaşlarının hak olarak ciddi bir ayrıma tutulduğunu düşünmüyorum. ( Dini açıdan Aleviler hariç ) Dolayısıyla Kürtler ne ister tipinde sorular ve aldığım, duyduğum yanıtlar ciddi bir etki bırakmıyor üzerimde.
Kamusal alanda Kürtçe gibi bir zırvalığa bile giriştik bu saçmalıklarda. Avrupa'da olanlar çok, Almanya'da veya Hollanda'da Türkçe ifadeler kamuda kullanılıyor mu? Kürtlerin kendilerini geliştirip yaşadıkları ülkenin dilini yeterli seviyede öğrenmesi gerekirken öğrenmedikleri için devlet saçmalıyor.
Burada bir saçma ifade ortaya çıkıyor: Devlet bize bakmıyor.
Devletin doğuya yaptığı yatırımlar yeterli seviyede. Hatta devlet yaptığı yatırımın karşılığını alamıyor. Vergi istatistikleri incelenirse durum görülür.
Davranışı farklı farklı olan Kürtler var. Kimisi ben Türk gibiyim der, kimisi ılımlı kalır, kimisi devleti sevmez ama öyle yaşar, kimisi dağı destekler... Hangi isteğe göre hangi tepki verilecek?

george floyd'un intikamını kitlesel kan davası adı altında çözüm süreci gibi göstererek, kızılderilileri minnesota ile mardin arasından bir köprü kurarak yeniden üretmek.

Eğer ülkedeki vatandaşlardan biri ırkından, renginden dolayı bir üstünlük hissediyorsa veyahut ırkından, renginden dolayı yaftalanıyorsa o ülkede eşitlikten söz edemeyiz.

@climax bu konuda hâlâ konuşmak istiyor musunuz acaba? ve o tarihte konuyu açarken, aldığınız yorumlar vs. düşüncelerinizi etkiledi mi? son olarak vardığınız sonuç nedir? Ben bunları merak ettim açıkçası.
Konuya dair konuşmak istiyorum lakin, ciddiyeti sağlayamadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri