Kurban kesmeye karşımısınız?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Her ne kadar bu son bir daha yemeyeceğim desekte vazgeçmiyor insan!!
Dünya yerle bir olmadan onlara huzur yok!..

Belki Cehennem göklerde bir yerde..Belkide insanın Kalbinde,Zihninin derinliklerinde..Ybn
IMG_3232.jpeg

Tarihi boyunca saçma inanışları, amaçları yüzünden birbirini öldüren, sürekli savaşan insanlığa karşıyım.
Hayvanı kestiğinde en azından karnına et giriyor, bu güzel bir neden. Karnın doyuyor et gıdasıyla. İnsan hem etçil hemde otçuldur.
Peki ya sebepsizce keyfi ve saçma amaçlarla öldürülen milyonlarca insan ? Onlar ne olacak. Savaşlara karşıyım ben kardeşim.

Yani kurban harici yediginiz etler ottan bitmiyor zaten.
Onlarda hergun kesiliyor. Kurban bayrami farkli bir rituel. Ibrahim peygamber ismaili kesmek istemis ama bicak islememis. Ismail yigit adammis babasinin sozunden cikmazmis. Bu yuzden yigidi bicak bile kesmez derler. Yigidi gam oldurur ihanet oldurur diyede eklerler.
Neyse sonra gokten koc inmis ibrahim ve ismail de kararliligini rabbine gostermis.

Ben kurban eti yemiyorum. Daha dogrusu rituel ile yapilmis et yemiyorum. Ihtiyaci olanlar yada musluman insanlarin yemesi daha dogru.
He kurban bayramina karsiyim diyemeyenler hayvanlari oldurmeyin bak agliyorlar diyorlar.
Vejeteryanlara notrm ama veganlarin beynini s. Km

Hayır. Hem ihtiyacı olanlarda faydalanıyor, hemde bize kebap =)

Kurban, bir görgüsüzlüktür.

Kurban kesip evine sokmayanı nadir gördüm.
Kurban, insanların derin dondurucusunu doldurduğu mastürbasyondur.

Herkesten nefret ediyorum.
Elimde bir tuş olsa, kendine kurban kesen herkesi anında ortadan kaldırırım.

• Beğen
Tepkiler: ne
bu bayramın kurbanı benim
kaçan tosunu sensin gibi şeyler vardı bi aralar

Yazık günah ne gerek var gidin marketlerden alın orda da satılıyo (!)

Pagan inanışları sever ve benimserim. Bu yüzden kurban kesmeye karşı değilim. Rahatlatıcı bir ritüel.

karşıyom her şeye karşıyım var mı

Valla kestik ve dağıtacağız.
3 arkadaş kestik, kendimize bir parça bile almıyoruz.
Sakatat yemiyenler oluyor bir tek onları ayırdık.

Güzellemeye, drama queenlige, demogoji yapmaya gerek yok. Markette satılan sutlerde bile hayvanlar daha çok işkence görüyor. Yani hiç duyar yapmaya gerek yok
İyi bayramlar

kurban (veya genel et kesimi) kesmeye karsi degilim. sadece bunun dogru bir sekilde yapilmadigina o kadar eminim ki, her massa produksiyon olayi gibi (ve buna karsiyim iste). bu kadar hayvanin ''helal'' bir sekilde kesilmis olmasina da inanmiyorum. markette genel ''helal'' logosunu gorunce de oyle. balik disinda pek et tuketen insan degilim, kurban bayramlari haric, ki bu bayram da eti yerken kendimi tuhaf hissediyordum. ne bilim, kalbim daha kabul etmiyor boyle seyleri.

Kurban, bir görgüsüzlüktür.

Kurban kesip evine sokmayanı nadir gördüm.
Kurban, insanların derin dondurucusunu doldurduğu mastürbasyondur.

Herkesten nefret ediyorum.
Elimde bir tuş olsa, kendine kurban kesen herkesi anında ortadan kaldırırım.
Kesinlikle bu

Geri