Kuran ve Ezan’ın yasaklanması

Konu sahibi son olarak 2621 gün önce görüldü
Konu sahibi iki senedir ortada yok.
Paralelden mi aldilar yoksa

Türkiye'nin hiç bir yerinde bu forumdaki kadar ezan, din, iman tartışması yok :)
Siyasi konular ilgi çekici oluyor ama bu din konusu beni çekmiyor. Bir de dinin tüm sorumluluklarını yerine getiriyor gibi yazıp savunma yapanlar insanı deli ediyor.

Zamanında bir şeyler olmuş işte. Cumhuriyetin acemilik dönemleri diyelim. Kral'dan kıralcılar, Cumhuriyet döneminde de daha cumhuriyetçiymiş. Geleceğe bakalım. İman bakanlıkta değil, kalpte olur.

Peygamberimiz Medine’de arkadaşlarıyla insanları namaza nasıl çağıralım istişaresinde
teneke çalmak çıksaydı, (ki öneriler arasında vardı, ateş yakmak gibi değişik fikirler konuşuldu) bu gün o kutsalımızı tartışıyor olacaktık!
Ezan daki maksat namaza çağırmaktır. Kutsal olan salâtı ikame etmektir.
Yani toplumun sorunlarına çözüm arama çabası

Tek yasak Alevilerin ibadet yeri olan Cem evleri, günümüzde bu yasağa göz yumuluyor ama devlet tarafından tanınmıyor da.
Bunun dışında ne Kur'an nede ezan yasaktı, boş yapmasın yobazlar. Adamlar doymuyor yaaa.

Dini tilkiden öğrenen tavuk, çalmayı sevap sanır" @ala'turka :)

Aaarminaaam benim (ablalar)

Zamanında bir şeyler olmuş işte. Cumhuriyetin acemilik dönemleri diyelim. Kral'dan kıralcılar, Cumhuriyet döneminde de daha cumhuriyetçiymiş. Geleceğe bakalım. İman bakanlıkta değil, kalpte olur.
Kıralcı ben de sevmem.

Maklube koktu. Vatan haini vesveselerini tartışacak degiliz. Reisin en büyük icraati bu konuyu açanlar gibileri tepelemesidir. Düşünsenize biz bunlara bişey desek ne din düşmanlagimiz kalırdı ne kitapsızlığımız

Kuranı, ezanı yasaklamaya kalkanlar iki dünyada da lanetlenmişlerdir.
Din düşmanlarına diyebileceğim tek şey, yaşasın cehennem..
Ebu cehil öldü ama ebu cehillik bitmez..

Başlık manidar.
Kuran ve ezan yasak değil
Türkçe şartı getirilmiş, bu nasıl yasak
Kuran'ın çevirisinin yapılması çok güzel bir iş ama ezan olayı cidden çok saçma mantıksız bir şey..
Sen savunuyor musun bu saçmalıkları cidden? Hem din devlete karışmasın diyenler dine neden bu kadar karışıyor..?

Geri