Çok mu salak bir izlenim bırakıyorum ?

Sanırım avatar ile ilgili olabilir.
İnsanlar duyu organları ile ayrımlar yapabilirler. Görerek renkleri veya nesneleri ayırt edebiliriz. Tabiiki bunun için doğal yada yapay ışık kaynağına ihtiyacımız var. Duyarak sesleri ayırt edebilir canlı cansız nesneleri birbirlerinden ayırabiliriz. Dokunarak kütlesel veya sıcak, soğuk ayrımı yapabiliriz. Koklayarak bir canlı bir varlığın yaşayıp yaşamadığını ayırt edebiliriz. Tadarak tatlı veya tuzlu veya acıyı birbirinden ayırt edebiliriz.Sinir uçlarımızın duyusal uzmanlık kazandığı organlar sayesinde beynimiz ayırt etmeyi ve duyulara göre hafızamı oluşturup nöronlara aracılığıyla algılamımızı sağlar.
Bunu standart insan olarak kabul edersek bende çayımı kendim alıp dikkat etmediysem şekerli olup olmadığını tadarak bakarak anlarım. Ama çayımı bana birisi getirmiş ise getiren kişiye sorarım. Çünkü orada yokumdur. Ve olmadığım yer ve zamandaki bilginin bana aktarılmasıyla öğrenirim. Çayın şekerli olduğu bilgisini teyit edebilirim çünkü çayı içeceğim. Ama her teyit bu kadar kolay ve basit değildir.
Malesef ki birebir genetik bir zeka aktarımı insanda yoktur. Ve her insan bilgiyi baştan başlayarak sıfırdan öğrenir. Bu öğrenim sayesinde hayatta kalır ve yaşamına devam eder. Daha öncede dediğim gibi insan en geç gelişen canlı olduğu için evebeynlerinin yardımına diğer canlılardan daha çok muhtaçtır.