Küfre düşmekten sakınmalı

Konu sahibi son olarak 2791 gün önce görüldü
Küfre düşmekten sakınmalı

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Küçük günaha devam, büyük günah olur. Büyük günaha devam, küfre götürür. Bir günahı beğenmek veya hafife almak küfür olur. İnsan, küfre, şirke bulaşmadan günah denizinde boğulsa bile, çektiği dünya sıkıntıları, ölüm acısı, kabir ve mahşer sıkıntıları bunların hepsini temizler. Fakat biraz küfür bulaşıklığı varsa, mutlaka Cehenneme girip cezasını çeker, temizlendikten sonra Cennete girer. Onun için imanı gideren işlerden ve sözlerden çok sakınmalıyız. Herhangi bir günahı hafif görmek küfürdür. Haram işleyen değil, küfre giren affolmaz. Âhir zaman, yani bu devir, Müslümanlar için çok tehlikelidir. Zira haramla helâl ayrılamayacak kadar birbirine karışmış, üstelik insanın tabiî yaşayışı hâline gelmiştir. Günahı çekinmeden, sıkılmadan rahatça işliyor. İşte haramı meşru gören, (Bu normaldir, bu zamanda artık böyle olur) diyen, kâfir olur, sonsuz azapta kalır. Allahü teâlâ, (Kâfirleri ebediyen affetmeyeceğim) buyuruyor.

Küfre düşmekten, kâfir olmaktan çok korkmalı. Çünkü (İmansız ölmekten korkmayan imansız ölür) buyuruluyor. Her hâl ve hareketimizde, (Bu iş, bu söz bizi küfre götürür mü, götürmez mi?) diye çok düşünmeliyiz. İslamiyet’le alay eden bir karikatüre, bir resme, bir espriye isteyerek gülen kâfir olur. Onun için Peygamber efendimiz, (Gülerek günah işleyen, ağlayarak Cehenneme gider) buyurmuştur. İman gidince nikâh da gider. O hâlde sabah akşam, küfre düşmekten korunmak, Allahü teâlâya sığınmak için (Allahümme innî ürîdü en üceddidel îmâne vennikâha tecdîden bi-kavli lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah) duasını okumalı. İki şahit yanında okunursa, imanın yanında nikâh da tazelenmiş olur.

İslamiyet, öğrenmek, öğrendiklerini Allah için yapmak ve Allah için başkalarına anlatmak dinidir. Anlatılmazsa vebali büyüktür. Çünkü önce dinimizi öğrenip amel edeceğiz, sonra başkalarına öğreteceğiz. Eğer öğrendiklerimizi kendimiz yapmadan, başkalarına (Siz yapın!) dersek, yanlış olur. Kur’an-ı kerimde, (Yapmadıklarınızı niçin söylersiniz?) buyuruluyor. Onun için ilmiyle âmil olmayanların nasihatleri, bir kulaktan girip ötekinden çıkar. İhlaslı olmadığı, kalbden çıkmadığı için kalblere tesir etmez.

Küfre düşmekten sakının diyen tarikatler nedense küfrü sapına kadar yaşıyorlar. Önderlerini putlaştırıyorlar ve o ne derse desin onu doğru kabul ediyorlar..

Çağımızın Lat, Menat, Uzzaları ..

Her konuyu baltaliycak heralde bu lolipop arkadas :T:

Baltalama gibi bir şey yok. Doğruyu anlatıyorum bilinçlendirmek için..

Hani nasil anlattin kaynagin ne ? Ne biliyim uydurup uydurmadigini.
Dogrular oyle anlatilmiyor canim sen bildigin ithamda bulunuyosun. Ya tutarsa mantigi mi bu ?

Hani nasil anlattin kaynagin ne ? Ne biliyim uydurup uydurmadigini.
Dogrular oyle anlatilmiyor canim sen bildigin ithamda bulunuyosun. Ya tutarsa mantigi mi bu ?

Kaynağım Kuran, aç Bakara suresi 165'i oku.. Daha çok ayet var tabii, ya tutarsa mantığını dini konularda sevmem. Dini konularda açık ve net olmak esastır.

BAKARA-165

Fakat insanlar içerisinde Allah'tan başka birtakım varlıkları Allah'a eşdeğer rakip güçler olarak görüp, onları Allah'ı sever gibi sevenler de var. Oysa ki iman edenler en çok Allah'ı severler. Kendi kendine kötülük edenler, azaba uğratıldıkları zaman görecekleri gibi, keşke tüm kudretin sadece Allah'a ait olduğunu ve azabı en çetin olanın yalnızca Allah olduğunu görseler!

KEHF-26

De ki: “Kaldıkları süreyi Allah daha iyi bilir. Göklerin ve yerin gaybını bilmek O’na aittir. O, ne güzel görür; O, ne güzel işitir! Onların, O’ndan başka hiçbir velisi de yoktur. O, hükmüne hiçbir kimseyi ortak etmez.”

lolipoplan karesioğlan aynısı mı aynı kişiler gibim :pppp

Kaynağım Kuran, aç Bakara suresi 165'i oku.. Daha çok ayet var tabii, ya tutarsa mantığını dini konularda sevmem. Dini konularda açık ve net olmak esastır.

BAKARA-165

Fakat insanlar içerisinde Allah'tan başka birtakım varlıkları Allah'a eşdeğer rakip güçler olarak görüp, onları Allah'ı sever gibi sevenler de var. Oysa ki iman edenler en çok Allah'ı severler. Kendi kendine kötülük edenler, azaba uğratıldıkları zaman görecekleri gibi, keşke tüm kudretin sadece Allah'a ait olduğunu ve azabı en çetin olanın yalnızca Allah olduğunu görseler!

KEHF-26

De ki: “Kaldıkları süreyi Allah daha iyi bilir. Göklerin ve yerin gaybını bilmek O’na aittir. O, ne güzel görür; O, ne güzel işitir! Onların, O’ndan başka hiçbir velisi de yoktur. O, hükmüne hiçbir kimseyi ortak etmez.”

çok haklısın :asd::asd::o1::o1:

lolipoplan karesioğlan aynısı mı aynı kişiler gibim :pppp

Şaka yapıyorsun olmalısın :p
Karesi ile bazı görüşlerimiz örtüşür, ikimizde inancımızı seven müslümanlarız da..

Emin ol karesi ile çoğu yönlerden tamamen zıt düşünüyoruz. :)
Her şeyden önce bende insanlara mürit olma kafası yoktur, ben sadece Allah'a teslim olan müslüman olmak ile yetinirim.

Kişileri putlaştırmam. :)

Sonuçta dinin esasını tevhit oluşturur. Dinin direği tevhittir.

Dürüst olmak gerekirse, özel birini kastetmedim. Birisini eleştireceğim zaman ima kullanmam, net konuşurum. Zaten İslam pek isimler ile ilgilenmez, daha önemli olan İslam'da nitelik ve durumlardır. Yani ortada kötü bir iş varsa, yapan ve yapılan nesnenin değişmesi o işin boyutunu değiştirmez. Niyetten ziyade de eylem önemlidir.

Ben konu evliya, tasavvuf olduğu için ondan hareketle yazdım onu, putlaştırılan şeyhler, türbeler mezhepler, sahabeden bazı isimler falan yazarken aklımda onlar vardı Atatürk yoktu aklımda ama sen istediğin her kişiyi de ideolojiyi de oraya ekleyebilirsin, sorun değil. Hatta oraya yaşayan ve ölmüş herkesi ekleyebiliriz.. Böylece yazdığım yorum çok daha anlamlı olur. :) Eleştirilmez kabul edilen herkesi..

Orada genel tüm insanlığı kabul edebilirsiniz. Peygamber'i bile ortak koşmaya şirk diyen bir kitabımız var. Melekleri de, cinleri de canlı cansız tüm varlıkları da hiçbir şey ortak koşulmaz. Hiçbir şey Allah'ın dengi değildir ki.. Ben de yaratılmış biriyim, Allah dışında diğer olan her şey gibi.. O zaman insanlara nesnel yaklaşmalıyız. Uçurup kaçırmak ile olmaz.

Müminler en çok Allah'ı severler, yalnız ona güvenirler ve yalnız ondan yardım isterler..
Ayetin dediği açık ayrım bırakmıyor. Ben şahsen Allah'ın bana olan sevgisini hiçbir kimseye değişmem. Rahman olan odur. Rahim olan odur. Merhametin kaynağı olan odur..
İnanmak böyle bir şey zaten, yoksa laf ile müslümanlık olmaz. ;)

Peygamber bile, neden sevilmesi gerektiğini Allah ile açıklıyor.
"Allah'ı seviniz. Beni de Allah için seviniz.."

Peki ben de sana bir soru sorabilir miyim? :)
Sen materyalist biri değil misin? Konularından anladığım kadarı ile Allah'ın varlığı ile ilgilenmiyorsun.. Yani hayatı sadece bu dünyadan ibaret görüyorsun ee o zaman,
Seni ne ilgilendir ki dini konular falan? İnanmadığın bir dinin, inanan müslümanlarının arasındaki görüş farklılıkları sizi ne ilgilendirir?

Sen hayatını yaşa istediğin gibi, aslında dinimizce insanları davet etmek gibi bir şey vardır ancak ben bunun sadece bilinçsiz bir biçimde şirk koşanları kapsadığını düşünüyorum. Ben inkarı bilinçli bir biçimde seçmiş insanlara gel inan diyemiyorum maalesef.. Sonuçta bir tercih yapmışsınız, özgürlük var ve Allah biliyor ve görüyor.. Bu bize yeter.. Kıyamet günü de herkes tercihlerinin sonucunu yaşayacaktır. Adaletsizlik yok yani..

İman etmek bana faydalı olur, Allah zaten her şeyden ve her ihtiyaçtan uzak ve yücedir.
Bir kişi de bilinçli olarak imanı değil de inkarı seçmişse ona ben ne olur inan diye yalvaramam. Diyebileceğim tek şey inanmadığınız din ve yok saydığınız durumlar sizi ne ilgilendirir? Size ne?
Çünkü bu defa gereksiz yere şımarıyorlar. Sanki onlar inanmasalar Allah'a bir zarar verecekler de?. .
Allah kulunun iman etmesine de , inkar etmesine de muhtaç değildir.

Sonuçta sizin dininiz size, benim dinim banadır. İnanmadığınız sürece sizi ilgilendiren konular değil bunlar.

yahu kardeşim sana ne benim neye inanıp inanmamamdan? zahmet edip okuyayım dedim pişman oldum.
sana sadece tek bir soru sordum. cevabını ver çek git ne vaazı veriyorsun bana?

neyi kanıtlama peşindesin bilmiyorum ama sana sakin olmanı öneririm;

al

[YOUTUBE]x2rQzv8OWEY[/YOUTUBE]

Sokarım küfrüne bundan sonra Gamer gerçek bir mümin gibi yaşayacaksın.

Cevap almaya katlanamıyorsan soru sormayacaksın. ;) ;)
İnanıp inanmaman umrumda değil zaten. O senin özel meselendir. :)
Tamam o zaman soruna cevap vereyim sadece, özel birini kastetmedim, şirk koşulan, putlaştırılan ne kadar kişi ve nesne varsa onu anlayabilirsiniz. :) Genel konuşan biriyim ben :)
Sakinim, iyi akşamlar..

Şaka yapıyorsun olmalısın :p
Karesi ile bazı görüşlerimiz örtüşür, ikimizde inancımızı seven müslümanlarız da..

Emin ol karesi ile çoğu yönlerden tamamen zıt düşünüyoruz. :)
Her şeyden önce bende insanlara mürit olma kafası yoktur, ben sadece Allah'a teslim olan müslüman olmak ile yetinirim.

Kişileri putlaştırmam. :)

Sonuçta dinin esasını tevhit oluşturur. Dinin direği tevhittir.

matrak geçiyom şaka tabikisi :pppp seninle karesi oğlan benim gözümde çakabeyliğiylen karesioğulları beyliği kadan benzerlik taşıyo :o1::hile:

Geri