kral/kraliçe olsaydınız vakanüvisler sizi ve icraatlarınızı nasıl tanımlardı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
bir vakanüvis olarak yüce kralımız I.Soulker'in hükümdarlığı sırasında neler yaptığına dair aldığım notları paylaşıyorum:

I Soulker, tarihte en az hareket edip en çok kafa karıştıran krallardan biridir.

saltanatı boyunca saraydan neredeyse hiç çıkmamış, bu yüzden gerçekte yaşayıp yaşamadıĝına dair birçok soru işaretleriyle kafaları karıştıracaktır..

geceleri kendi kendine konuşur gibi yaptığı şeyler yanii ritmik, kafiyeli ve zaman zaman el hareketleriyle yaptığı bu konuşmaları kimse anlamasa da şifreli mesajlar verdiği düşünülmektedir..

yardımcılarının şöyle konuştuklarını duydum ve not ettim..“kral yine hızlı hızlı konuşup kafiyeler kurdu, biz de anlamış gibi baş salladık.”

vefat ettiğinde ardında ne tam anlaşılmış bir sanat, ne de çözülmüş bir sır bırakmıştır.. bazı genç müzisyenler sonraları onun mırıldandığı sözleri tekrar ederken görülmüş, sanata yeni bir akım getirmek için çalışmışlardır.

yani kısacası saraydan çıkmayan, kimsenin anlamadığı gizli bir dahi olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini almaya adaydır.

@SOULKER .p

Orduya haber vermeden sefere gitmiş. Şapşik yaa

Memleketi kendisi değil kedisi yönetiyordu.

Geri