köpeğe kuru mama nasıl alıştırılır?

Konu sahibi son olarak 2911 gün önce görüldü
Köpeğime bir süredir kuru mama yediremiyorum, ne kadar uğraştıysam olmadı. Aç kalacak korkusundan kuru mamayı bırakıp et ve tavuk verdim.Tabi bunun kokusunu alınca ona yöneldi ve iştahla yemeye başladı.Bunu düzeltmem lazım.Bana yardım edin.

Köpeğime bir süredir kuru mama yediremiyorum, ne kadar uğraştıysam olmadı. Aç kalacak korkusundan kuru mamayı bırakıp et ve tavuk verdim.Tabi bunun kokusunu alınca ona yöneldi ve iştahla yemeye başladı.Bunu düzeltmem lazım.Bana yardım edin.

valla hiçbir sağlıklı köpek açlıktan ölmeyi göze almaz,ben bunu çok uzun yıllar deneyimledim.eğer bu düşünceyi benimserseniz, köpeğinize kuru mama yedirmeniz çok kolaylaşacaktır. kuru maması ve suyunu yan yana evde belirlediğiniz yere koyun. bir iki kere deneyip yemediğinde, mama kabını önünden alın. 1 saat sonra tekrar deneyin. yemezse, 2 saat sonra tekrar deneyin.bu şekilde alışacak.:heyoo:

hayvanı doğal ortamına bırakın, yazık günah

Takım: Adana Demirspor
Bölge: Adana Şubesi

ahahhahaaa

vermeyin önüne yemek bakın nasıl alışır :)

Ben oyun oynatarak yediriyordum oyle oyle alistirdim deneyebilirsin

Köpeklerde tavuk deri hastalıgına yol açar vermeyin. Kuru mama ve konserveyi karıştırıp verin ilk başta konservenin dozunu yavaş yavaş azaltın

Aç bırakın, kuru ekmek bile yerler .

Onların açlık duygusu biz insanlar gibi değil ,sahibinin kıyamayacağını hisseder ve bunu çok güzel kullanırlar eğer bunu bile kullanmasına izin verirsen başka eğitimlerde de yenik düşersin :)
Önce kaliteli bir mamayla başla aromalılardan ve azar azar ver ve öğün olarak ver ögün bitince yemese bile önünden al sonra tekrar aynı işlemi yap bu şekilde kararlı olduğunu ona hissettirmelisin korkma aç kalmaz ve açlıktan ölmez sen gibi sahibi varken :)

Kuru mama kabını sürekli ortada dolu tutmayın, atıştırmalık yapacak açlığını bastıracaktır.

Katı ve kuralda net olun. Onların özünde sahibine sadık olmak vardır. Yüz göz olmayın.

Mamasını koyun 30 dak beklesin yemezse kaldırın. En fazla 2 gün direnir.

Sonra yemek yemek zorunluluğunu hissedecek ve sizin duygularınızı kullanmayacak.

Net ve kararlılık.

Sadece kuru mama vererek. İlk başta inat edip bir kaç gün bile yemeyebilir fakat zamanla alışır.Kuru mama gayet ideal besin değerlerine sahip.Sürekli yağlı etler,yemek artıkları vererek iyilik yapmıyorsunuz köpeğinize.Obezite gelişebilir.

.....
Bazı köpekler, kuru mama daha uygun ve hesaplı olmasına rağmen yaş mamayı tercih edebilmektedir. Köpeğinize kuru mamayı ilk verişinizde, yaş mamanın içine az miktarda karıştırarak azar azar vermenizi tavsiye ederiz. Genelde kuru mama ile hiç beslenmemiş köpeklerde, kuru mamanın yapısı alışılmadık gelebilmektedir, bundan dolayı ilk denemede kuru mamayı reddederlerse endişelenmeyin. Ayrıca, köpeğinizi, kuru mamaya alıştırmak için biraz ılık su ile yumuşatabilirsiniz, fakat bunu asla süt ile yapmayınız. Veya bir iki tane kuru mamayı ana yemekten önce, elinizle ödül olarak verebilirsiniz. Köpeğiniz birkaç tane kuru mama yedikten sonra ana yemekte yaş mama ile karıştırarak verebilirsiniz. Kuru mama tek başına kalana kadar yaş mama ile karıştırdığınız kuru mama oranını yavaş yavaş artırabilirsiniz.

Geri