Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bu adaptasyonu ben de yapıyorum arada.Düsmüsüm bi kere.
Her tarafim camur.s
Bir gün o dizideki karekterleri forum üyelerimize adapte edicem.
Bi bitireyim de.
Evet apolojide yargilandigi konular da cok güncel.Bu adaptasyonu ben de yapıyorum arada.
Sokrates haklı. ''Yüzyıllar da geçse insanlar aynı.''
Çok haklısın. Yaşam ve insan var oldukça güncelliğini hiç kaybetmeyecek de.Evet apolojide yargilandigi konular da cok güncel.
Oligarşik kesim bunu reddediyor.Çok haklısın. Yaşam ve insan var oldukça güncelliğini hiç kaybetmeyecek de.
Bu yüzden yüzyıllar sonra itibarı iade edilmişti, ikinci bir Sokrates'in Savunmasında.
İnsanın paradoksu daima sürer.Bir insan olarak tüm tezatları kendisinde bir araya getirerek yücelir.Bu fotografi hatirliyorum.
Cocuk hangi olaydan sonra yeni bir cift papuca kavusuyordu?..hatirlamiyorum.Ama yeni bir cift papuvlara kavusmanin mutlulugu bu fotografda tutulan.
Sarki secimi de, cocugun hayata tutunusu ve kendi omuzlarina yüklemesi acisindan,Kirkegaard'i hatirlatmiyor mu sence hocam?
Ya da hayat geciyorun..baska bir deyimle zamanin gecisi..yine ilac konumuna girisi..Hegel in paradoksu gibi;şu an,gecmisteki su an..
Zaman geciyor ama yine de duragan.
Onca "belirsizligin" ve ya neye ait olmadiginin bilinci (tezatlarin sentezi) icinde, var olusu oldugu gibi kabullenip kucaklamak,yükselisten alcalisa gecmez mi hocam?İnsanın paradoksu daima sürer.Bir insan olarak tüm tezatları kendisinde bir araya getirerek yücelir.
Tıpkı Parmenides'in Bir Varlık'taki görünüşün yanıltıcılığı ve değişimin aslında yanılgı olduğunu söylemesi gibi Lao Tse'da şekillenen tezatların dengesi.
Yaşamda içkin ve aşkın her hissedişi bilinçte sentezliyor insan. Hem o hem o değil, ama aslında yeni bir yükseliş.
Bu bana yaşamın bir sistem olmadığını düşündürüyor Süreyya hocam. Yapılanmış bütünlükler yerine Kierkegaard'daki yüzleşmeler daha makul görünüyor. Ne olduğu gerçeğiyle yüzleşerek hem geçmişi hem şu anı kucaklayan bir var oluş daha belirleyici.![]()
Onca "belirsizligin" ve ya neye ait olmadiginin bilinci (tezatlarin sentezi) icinde, var olusu oldugu gibi kabullenip kucaklamak,yükselisten alcalisa gecmez mi hocam?
Bunca caresizligin icinde kavrulur iken..bir papatya fali ile yönlendirme arzusu doguyor, kisisel determinizmimi.
O da "Cifte Hakikat."
.ddd
Her oluş,madalyonun diger yüzü ile yüzlesmeli mi?
Ah su papatya fallari.ddd