şimdi oldu.
ancak erkeğin tanımadığı öldürmediği savına katılmıyorum süreyya en azından seri katillerin bir çoğunda bu eylem farklı işlemiş.
çoğu öldürme dürtüsünün verdiği haz ile tanımadığı bir sürü kadını öldürmüş.
Genelde kadinlara genel bir nefret besleyen erkekler isliyor bu cinayetleri.
O nefretin nereden geldigi arastirilinca,hep bir cocukluk travmasinin neden oldugunu görebiliyoruz.
Neyse simdi pedagojik makale yazacak degilim uzun uzun.
Kisaca,bu dürtü yani Femizid bazli nefretin de nedenleri var.
Seri katiller üstelik yalniz kadin da öldürmüyor.Hepsinin belirli,kendine has bir şablonu var.Neyse..
bu arada iki durumda bana çekici gelmiyor yani kadının erkeği dürtüklemesi de öldürmesi de pek çekici değil ancak bunu değerli kılan kadının tasarlayarak adam öldürmesi.
ortada ölüm olmasaydı kitabın da bir manası kalmayacaktı çünkü.
diğer türlü kadın ve erkek arasındaki saptamana katılıyorum.
ya benimsin ya toprağın mottosu erkeklerde daha yaygın, kadında ise ya maddi çıkar var ya da canına tak etme.
Farkli bir sey demedim ben de.
Ama kadinin kocasini öldürmesi hep sansasyonel bir eylemdir.
Erkek belki siddet görmüstür önce.
Ama söylememistir.Utancindan.Aa kadindan dayak mi yiyion tepkilerinden vs vS.Ya da belki kadini delirtti?Bilemiyoruz.
Bu konu üzerinde psikologlarin gecmis calismalarina bakarsak,kadinin katil olma ihtimaline toplumun daha yumusak tavirlarla yaklastigini görebiliriz.
Bunun nedeni belki yüzyillarca kadinin ezildigi gercegi,cadi diye yakilmalari,bilim felsefi edebiyat gibi alanlarda,vizyonel ve öncü fikirleri olmalarina ragmen,yok sayilmalari diri diri gömülmeleri..son 3000 yilin bilancosu..
Bir nevi intikam gerekcesi ile belki de hos görülmesi katil kadinin.
Yani sonuc,senin verdigin tepkinin dalga oldugunu anlamak zor degil..ama dalga da olsa aslinda yine akla kadin gelince senkron halinde sx gelmesi .bdjd
Yadirgamiyorum..
Ben konuyu okuyunca aklima yukarda yazdiklarim ve bunlarla baglantili olanlar geldi.Cekiciligi bundan.
Herkesin bakis acisi farklidir.