Kışlık hazırlayamayan aşko kuşko kızlar

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Benim tursum bu sene cok aci gelmis sercos. Once suya tutup oyle yiyecegiz artik. Gecen yaptigim nar recelide bitmek uzere

Ben severim yapmasini.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Benim tursum bu sene cok aci gelmis sercos. Once suya tutup oyle yiyecegiz artik. Gecen yaptigim nar recelide bitmek uzere

Ben severim yapmasini.
İçine havuç falan at alır biraz acısını sanırım nar reçeli mi vuavv ellerine sağlık acı turşuya bayılırımmmm :d

Ben severim yapmasini.

biraz fazla yap da filsitinli kardeşlerine de gönderirsin.

not : turşunun güzeli limonla olur, sirke ile değil.

• Hımm
Ayni sey zaten.Bende tadini cok begeniyorum.Ozellikle et yemeklerinin yaninda guzel eslik ediyor.
Aman arkadaşım deyip üstünü kapatma hemen aynı şey zaten de gıcık Sjssj

Allah aşkına turşu konusunu da siyasete bağlamazsınız ya :d

Sirkesiz turşu olmaz kusura bakmayın.

Senin ocaen abin turşu mu kurmuş sorsana bi Sjsjsj ben 10 senelik turşucuyum ://
Vallahi su ana kadar yorumlayamadigi bir konuyu gormedim ben,jeopolitik mevzulardan tutun da,bonfile dilimlerinin iclerindeki kolejenin dagilmamasi icin verdigi tavsiyelere,ve dahi pisirme teknigini okumustum.Bu tuyolari veren tursu konusunda da pratik yapmis ve tecrube sahibidir bence.Yaptigi tursulardan bir iki bidon resmi paylasip,hepinizi dumura ugratabilir. : )

Vallahi su ana kadar yorumlayamadigi bir konuyu gormedim ben,jeopolitik mevzulardan tutun da,bonfile dilimlerinin iclerindeki kolejenin dagilmamasi icin verdigi tavsiyelere,ve dahi pisirme teknigini okumustum.Bu tuyolari veren tursu konusunda da pratik tapmis ve tecrube sahibidir bence.Yaptigi tursulardan bir iki bidon resmi paylasip,hepinizi dumura ugratabilir. : )
O bisküvi bebesi teoride iyi sadece uygulamada sanmıyorum sahaya çıksın Sjsjsj

Senin ocaen abin turşu mu kurmuş sorsana bi Sjsjsj ben 10 senelik turşucuyum ://

turşu doğal bir aktik asit fermentasyonudur. eğer turşuda sirke kullanırsan fermentasyonu daha fazla miktarda oksijene ihtiyaç duyar. bu fermentesyon sürecinde turşunun içerisinde binlerce farklı mikroorganizma gelişir, ancak bizim yaşamasını istediğimiz baktiler laktik asit üreten bakteriler. bu sebeple sadece laktik asit bakterilerinin üreyeceği diğerlerinin öleceği bir ortam hazırlamamız gerekiyor. örneğin turşuya tuz atmamızın sebebi budur. merak edenler olmuştur neden turşulara hem şeker hem de tuz konulur diye bilimsel açıklaması şekeri tüm mikroorganizmalar aç bir şekilde yemeyi beklerler, eğer tuz atmaksak yani laktik asit bakterilerinin çoğalmasını sağlamazsak diğer mikroorganizmalar tarafından bu şeker tüketilir tabiri caizse tecavüze uğrar. örneğin btirik asit bakterisi şekeri tüketir ve çoğalırsa o turşunun kapağını açtığında leş gibi kokar. örneğin bir başka bakteri tükettiğinde salatalar yumuşuyor, diğerinde bozuluyor, rengi değişiyor vs. bu sebeple konulan %6-7 tuz konsantrasyonu diğer mikroorganizmaların elenmesine sebep oluyor. sen ne anlarsın turşudan, salatalık konservesi yapmışsın resmen. ayrıca turşunun divası lahanadır. her şeyin en iyisini her zaman ben bilirim bunu bilmiyor musun ?

teşekkür etmene gerek yok her zaman olduğu gibi ben sizler için varım.........

• Beğenmedim
@Ocean, tüm mikroorganizmalar aç bir şekilde yemeyi beklerler, eğer tuz atmaksak yani laktik asit bakterilerinin çoğalmasını sağlamazsak diğer mikroorganizmalar tarafından bu şeker tüketilir tabiri caizse tecavüze uğrar.

Şunu okumasam şuana kadar çok mutluydum bilmek istedim mi ben masum bir turşudan bakteri ordusu çıkardın :(
Kötüsün sen ve öyle kalacaksın......

Vallahi su ana kadar yorumlayamadigi bir konuyu gormedim ben,jeopolitik mevzulardan tutun da,bonfile dilimlerinin iclerindeki kolejenin dagilmamasi icin verdigi tavsiyelere,ve dahi pisirme teknigini okumustum.Bu tuyolari veren tursu konusunda da pratik yapmis ve tecrube sahibidir bence.Yaptigi tursulardan bir iki bidon resmi paylasip,hepinizi dumura ugratabilir. : )

akşam eve gidince atacağım azizim. 20 kiloluk bidonda serçe gibi kavanozla uğraşmam ben.

20 kiloluk bidonlara nenem kuruyor artık kavanozlarda taze ve hijyen açısından daha iyi oluyor eski kafalı......

20 kiloluk bidonlara nenem kuruyor artık kavanozlarda taze ve hijyen açısından daha iyi oluyor eski kafalı......

sen beni fakir köylü oğlan mı sandın. cam benimki güzelim camm. biz zevkimizden ödün vermeyiz, hayatımın ekinoksunu yaşıyorum... turşu kavanozunun gastriti kornişonun gündemi olamaz.

daamca.png

sen beni fakir köylü oğlan mı sandın. cam benimki güzelim camm. biz zevkimizden ödün vermeyiz, hayatımın ekinoksunu yaşıyorum... turşu kavanozunun gastriti kornişonun gündemi olamaz.

daamca.png
Sen onun içine ne atabiliyorsun hemde hani nerde turşu içinde Sjsjsjsjsjsjsjs

Geri