Kırbaçlar, Seks Dahil Değil

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
kırbaç filan anlamam sizin olsun
benim düşüncem isa yazısından yola çıkarak yıllardır düşündüğüm
hristiyanlık diye bir şeyin olmadığı
yahudilerin kendi popolarından din uydurduğu
ha derseniz ki müslümanlık
o zaman turan dursunun neden öldüğünü sorgulamak isterim

Maymun, soğuğa karşı kıllanarak yaşar. İnsan kıllamamayınca, maymunun derisini yüzüp kendi sırtına geçirerek yaşar. Bu yüzdendir ki, dağ hayvanı dağda, ova hayvanı ovada, deniz hayvanı denizde, sıcak hava hayvanı sıcakta, soğuk hava hayvanı soğukta, yaşayabildiği halde insan, dünyanın her köşesinde yaşamaktadır.

Orhan Hançerlioğlu'ndan Düşünce Tarihi

Grinin ellitonunu izliyemde bu tarz konular açam baboş

20200802_020041.jpg

tolstoy seni sarı ışığım ile yatıştırırım tatlim.
Hayatin bir anlamının olup olmadigi sorusu ya var ya yok kapisina cikar karar veren bireyde. Hayatin anlamının var olduğu bilgisine varan kisi "ona uygun nasil yasamaliyim" derken, onu dinlerle temellendirir. Hayatin anlaminin var olmadigi ilkesine tutunan kisinin sormasi gereken soru ise "neden intihar etmiyorum" olmalidir. cok hirpalandin tolstoy, senin karsinda hem var hem yok diyebilecek kadar delirmek ister miydim

Bu tip düşünceler ve okumalar yaptıktan sonra dümdüz domates gibi yaşamaya karar verdim. Akşamları kamp sandalyemi apartmanımızın önünde açıp oturuyorum. Ölümümden sonra hiç bir anlamı kalmayacağı iddia edilen yaşamımı protesto ediyorum.
Sınırlar açılınca da kainat turu yaparak, anlamsız hayatıma anlam bulmayı deneyeceğim.

Bu tip düşünceler ve okumalar yaptıktan sonra dümdüz domates gibi yaşamaya karar verdim. Akşamları kamp sandalyemi apartmanımızın önünde açıp oturuyorum. Ölümümden sonra hiç bir anlamı kalmayacağı iddia edilen yaşamımı protesto ediyorum.
Sınırlar açılınca da kainat turu yaparak, anlamsız hayatıma anlam bulmayı deneyeceğim.

)) Domatesler evrim sürecinde bir bilince sahip olsalardi, tarafimizdan arzu edinilen "kendiliğinden varolus" halinde olmazlardi. Keza bilincin evrilmesiyle lanetlenen insanin bir domatesin yaşam hissine değil ancak bilgisine sahip olabilecegi gibi. Ama anlamsizlik karsisindaki bu hazciliga goz kirpan tutumunu sevdim.

@aegishjalmur sana nilüfer cicekleri.

Geri