Kırbaçlar, Seks Dahil Değil

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
"...hayat ölümden fazla ürküntü verir: büyük meçhul odur. Bunca boşluk ve anlaşılmazlık nereye varabilir?"

"insan, geriletilmiş arzuları olan hayvan, her şeyi kapsayan ve hiçbir şey tarafından kapsanmayan, bütün nesneleri gözetim altında tutan ve hiçbiri üzerinde tasarrufta bulunamayan açık zihinli bir yokluktur."
Emil michel cioran'dan çürümenin kitabı

Çorum da kitapevi olan arkadaşım yollamıştı cioran'dan bu kitabı. Ben ne yaptım peki "bu ne ya aforizmamı okuycazz" diyip bir kenara attım. evet pişmanım...

O aralar elimde Fanon'un yeryüzünün lanetlileri* kitabı vardı, fena öfkeliydim anlıyorsun değil mi?

"Hakikat, sadece sonuçla değil, aynı zamanda ona ulaşma yoluyla ilişkilidir."
Siegbert Salomon Prawer'den Karl Marx ve Dünya Edebiyatı

İşin aslı hakikat bir sonuç değil-dir ve sonuç ile çok az alakası vardır. Kitapta Prawer, Marx'ın sözünü alıntılarken vermek istediği mesaj yaşamın anlamı gibi ontolojik bir düzlemden ziyade insanın yaşam biçiminin doğal yapısı ile ilgili gerçi, yöntem muhabbeti.

ardı yanan kamilenin fıtratında varsa muhafazakar bir köstek, güdeni çoban değil grinin elli tonu olur ve isotta bir antik yunan tanrısıdır.

- ibn-i majik

sen de haklısın freudun cinsellik açmazında ki son tavla oynadığı adamım

"Sevgi, pek az tanıdığım şey."

"...
Biliyor musun Fayolle?
Neyi yavrum?
Başka bir hayatta düğme olarak doğmak istiyorum. Ne düğmesi olursa. Külot bile."
Jose Mauro de Vasconcelos'dan Güneşi Uyandıralım

Zezeciğim, zeze. Balım, sütüm. Ben en çok güneşi uyandıralım'ı sevip, ona kırılmıştım bu üçlemeden.
Seni seviyorum zeze

Ben şimdi nasıl temin edeceğim sana zahmet uçağın motoruna koy alırım ben burdan

Odasinda beyaz isikla dövülüp sari isikla kucaklanan kisilik oldugum üstteki fotoğraflarda nasil da belli. Neyse ki güneş henüz batmamışken ve serde marks görünüyor iken,

20200629_183340.jpg

evet, suçu hep var sandık. deliliği de.
ama yalnızca cezaevleri ve tımarhaneler vardı.
aslinda fuko ile marks bu konuda cok güzel tartisabilirlerdi, tam fukoluk.

Geri