Kilo almak için ne yapmalıyım ?

Konu sahibi son olarak 3334 gün önce görüldü
Kilom boyumla orantılı. Ama ben daha çok kilo alıp bu kiloları vucüt geliştirme için kullanmak istiyorum . Sizce nasıl kilo alabilirim ?

Öyleyse bir spor salonuna yazılıp sporla birlikte yavaş yavaş kilo alacaksın.

Spor yaparsan alırsın zaten

Kilom boyumla orantılı. Ama ben daha çok kilo alıp bu kiloları vucüt geliştirme için kullanmak istiyorum . Sizce nasıl kilo alabilirim ?

Çok denedim sporada gittim gece yatarken yemekte yedim ama malesef kilo alamadım çözümünü bulursan ilet :D

sigara alkol vs vs vs . içiyorsanız bırakın ekşi içecek ve sebzeleri sadece yeterince alın fazlasını bırakın düzenli bir bbeslenme programı yapın kendinize becerebilirseniz yemek saatleriniz belirli bir saat olsun ara öğünler koyun ağzınınızı boş bırakmayın sonuş alamazsanız doktotara gidin midenizdeki ve diğer kurtlardan kurtulun.

kilo alamiyorum diyenleri dövesim geliyor :D

Caniniz dayak istiyor demekki dayak yemek kilo aldirir :kiki:

Sonunda uzmanlık alanıma giren bir derdim var konusu :)
Öncelikle sakın kilo almak için yağlı yiyecekler tüketme, halkımız bu konuda malesef bilinçsiz. Kilo almak isteyen direkt yağlı yiyeceklere başvuruyor, hayır. Kilo almak için proteine ve karbonhidratlara ihtiyaç vardır.
Vücut geliştirme yapacakmışsın, o zaman bu konu üzerinden gideyim. Öncelikle evde bir çalışma istasyonun varsa(bknz:http://www.cesurticaret.com/activa/ac892.jpg) sakın kendi kendine çalışmaya kalkma, kaslarına farkında olmadan yüklenirsin ve kas yırtılmalarına, doku-bağlarının güçsüzleşmesine sebep olur. İstasyonun varsa kendine hoca bul, o sana çalışma setlerini yazacaktır.
Tavsiyem spor salonuna gitmen. Oranın enerjisi bir başka olur, daha iyi konsantre olursun :) Antrenmanlardan belirli saatlerden önce karbonhidratlı yiyecekler al, bol bol makarna ye, eğer yiyebilirsen bu şekilde bol şeker kat makarnaya :) Antrenman sonrasında protein al ki vücudunun gelişmesine yardımcı olsun. Eğer çok sıskaysan tam yağlı, orta ise yarım yağlı, normal isen yağsız sütler iç. Sütte çok aşırı derecede protein var, diğer nelerde protein var araştır şimdi buraya yazarsam yazım daha çok uzar gibime geliyor :) Beslenmene dikkat et, çok yüklenme, bir anda RAMBO olacak değilsin. :) Neden çok yüklenme; vücut geliştirme ile uğraşıyorsan eğer haftada 300 - 400 gram arası kilo alman gerekir. 300'ün altına düşersen vücudun küçülür, 400'ün üstüne çıkarsan yağlanırsın, başka bir zararı en ufak bir antrenman atlamanda hızlıca kilo aldığın için çok hızlı bir şekilde kilo verirsin. Özet: Yapacağın ilk iş yağlara yönelmek değil, protein ve karbonhidratlara yönelmelisin. Antrenmandan önce karbonhidrat, sonrasında protein almalısın. BOL BOL SU İÇMELİSİN. Günde en az 2 litre. Kasları yapan sudur.(Birden yüklenmeyeceksin tabi ki, yavaş yavaş.) Uyku saatlerine dikkat et, sporu spor salonunda yap ve kalan zamanlarda dinlen.. Aklıma geldiklerini yazdım. Bir problemin olursa burdan belirtebilirsin, elimden geleni yaparım :) Dediğim gibi gidersen ayda yaklaşık 1-1.5 kilo alırsın. Bu aylık kilo alımı da bir sporcu için idealdir. Hadi kolay gelsin.. :)

Geri