Kiliseye gittiniz mi?

Konu sahibi son olarak 2874 gün önce görüldü

?

• Evet

Kullanılan: 48 76.2%
  • Hayır

Kullanılan: 15 23.8%

• Kullanılan toplam oy
    63
Allahın evi olan her yere gittim. Her dilde her dinde dua ettim. St. Antuanda mum yakıp dilekte diledim, camiye gidip Namazda kıldım.
Peki ya siz?

bir papazın Hz.Ömeri kilisede namaza davet etmesini anımsadım Hz.Ömerin dediği yok hayır kılmam ben orda namaz kıalrsam Müslümanlar beni izler ve kilisenizde namaz kılmaya kalkar bu adaletli olmaz der tabi ki dedikleri dinde zorlama yoktur ama dine tabi olunca onun yolundan gidersin ama her dilde dua etmek Allahın her dindeki evine gitmek sakıncalı olacağını sanmıyorum ben giderdim mesela henüz gitmedim tabi görmek lazım ...

bir papazın Hz.Ömeri kilisede namaza davet etmesini anımsadım Hz.Ömerin dediği yok hayır kılmam ben orda namaz kıalrsam Müslümanlar beni izler ve kilisenizde namaz kılmaya kalkar bu adaletli olmaz der tabi ki dedikleri dinde zorlama yoktur ama dine tabi olunca onun yolundan gidersin ama her dilde dua etmek Allahın her dindeki evine gitmek sakıncalı olacağını sanmıyorum ben giderdim mesela henüz gitmedim tabi görmek lazım ...

Sorun müslümanların kilisede namaz kılması mıdır yoksa kilisede olan ibadet şeklinin farklı olması mı. Hz. Ömerin bu cevabındaki asil anlam hangisidir aslında merak ettim. Sonuçta temiz olan her yerde namaz kalınabilir sakıncası yoktur.

Almanya da oldugum icin her ilk okul cocuklarini ögretmenler bir kilise ziyareti mutlaka yaptiriyor ..Bu yüzden gittigim oldu ama dua etmedim.

Sorun müslümanların kilisede namaz kılması mıdır yoksa kilisede olan ibadet şeklinin farklı olması mı. Hz. Ömerin bu cevabındaki asil anlam hangisidir aslında merak ettim. Sonuçta temiz olan her yerde namaz kalınabilir sakıncası yoktur.

zamanla din dine saygısızlık yapmaya başlar iki tarafın ibadethanesi farklıdır ve bu insanlar bunu kötüye dönüştürebilirler kan biel döküldü bu tür konularda Hz.Ömer saygısızlık yapılmaması Hristiyan ve Müslümanları böyle bir şeyden uzak tutmak için saygıyı korumak için böyle demiştir yoksa kılınamayacağı için değil yozlaştırıcı bir şey haline getirir insanlar temiz değil sorun bu :)

Bedava yemek dağıtıyorlardı arkadaşlarla gittik eve de paket yapmışlardı sağ olsunlar. Allah razı olsun dedim çıktım.

Evet, nasıl bir yer diye gidip gördüm. Hatta bir pazardı ayinlerini de izledim. Tuhaf bir kokusu var kilisenin.

Arka sokağımızda kilise var ve zaman zaman ayin için kalabalıklaşıyor. Lise zamanlarımda merak ettiğim için gitmiştim , sonra merakım gecti ürküyorum daha cok.

Antuan Kilisesi'nde ki rahibeler cok tatli ama Kilisenin icine nezaman girsem tuhaf olurum.

Hehangi bir amaç ile de olsa bulunduğum şehirlerde ibadet yerlerini merakımdan ziyaret ederim ancak konu kilise madem diyorum ki: Mardin' deki Süryani kiliseleri kadar etkileyici olanlarına rastlamadım. Istanbul ve İzmir' de de etkileyici olanlar var ha tabi Adana' da Bebekli Kilise' yi unutmamak gerek.

ilk post "kamoooonnnnn" şeklinde bitmediği için söylemicem :T:

Gittim ancak islam inancım gereği kilise hiç bir dini değer ifade etmediği için, turistik amaçlı dolaştım.

Gittim gitmemmi hemde en buyuklerinden birine köln de dom kilisesine güzeldi mum yaktım bi tanede

Almanya da oldugum icin her ilk okul cocuklarini ögretmenler bir kilise ziyareti mutlaka yaptiriyor ..Bu yüzden gittigim oldu ama dua etmedim.

Almanya'nın eğitim sisteminde var böyle şeyler evet anne tarafı tamamen Almanyalı olduğundan biliyorum bende.

Bak sen şu Almanya'ya hem de ilkokul çocuklarını getiriyormuş,pis gerici ülke .sssss diyecek ilerici arkadaşlarımızı bekleriz.Öğretmenleriyle Cami'ye giden LİSElileri eleştiren aydın(!) sıfatında kepazelik abidelerini barındırıyoruz kendi içimizde.Almanya'nın dünya ekonomi sıralamasına da baksınlar tabi yorum yapmadan önce ajasghdsajg

Türkiye de demi varmış bunu da ilk kez okudum şimdi :)

Hee sorma :D bir gazetici(!) diyecek laf bulamıyorum falan demişti iğneleye iğneleye liseli öğrencilere.Daha bu hiç birşey neler neler bir sürü.Sen uzun yıllar Almanya'da kaldığından oranın kültürünü ve de bu tarz konularda gösterdiği hoş görüsünü daha iyi bilirsin.Yine Almanya'da olduğundan Türkiye'de bu tarz konularda cerayan etmiş rezilliklerden de haberdar olmamış olabilirsin.Olmamışsan iyi ki olmamışsın derim.Aydın geçinenlerimize karşı şok yaşamanı istemem zira.Bizimkilerin bu tarz keşmekeş
rezil tutumlarına bir tarafıyla gülüyorlar Batılılar.

Geri