Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı

Konu sahibi son olarak 1281 gün önce görüldü
0000000153127-1.jpg

Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur.

Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan'ın hatırasından kopamaz.

Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları... Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor.

Uçurtma Avcısı'nda anlatılan olağanüstü bir dostluk. Bir insanın diğerini ne kadar sevebileceğinin su gibi akıp giden öyküsü...​

Çalınan hayatlar. Aldatılan dostlar... Tüm bunlara rağmen koşuşsuz bir sevgi ve kabulleniş var .. Muhteşem bir anlatım ve kurgu ağı var. 2 günde okumuştum bu kitabı . Mutlaka tavsiye ediyorum.

Gönül rahatlığıyla 'okumalısın' diye tavsiye edebileceğim kitaplardan biridir Uçurtma Avcısı.. Yine Khaled Hosseini'nin Bin Muhteşem Güneş isimli kitabı da bir o kadar güzel tesir bırakıyor okuyucu üzerinde..

Nacizhane ufacik bir degerlendirme yapmaya calisayim.. Kitap irkciligi işliyor. Taliban eziyetlerine vurgu yapiyor. Tarihi bir roman olmasa bile gecmisten gelen Afkanistan gercekte nasildi ve sonrasında neler oldu, neler degisti? Gibi sorulara sahane bir kurgu ile cevap veriyor.

Kitabin zaten benim övgüme ihtiyaci yok. Tereddütsüz tavsiye ederim.

Bir hikaye ne kadar yüreğe dokunabilirse o kadar icime isleyerek okudum. Kitabı okumaya başlamadan önce pecetelerinizi hazırlayın. 12 yaşındaki bir çocuktan insanlik dersi alacaksınız.

Keyif alarak okuduğum ve mutlak okunması gereken eserlerden biri.

• Beğen
Tepkiler: Dem
amerika'nın, afganistan işgalini meşrulaştırmak için afgan asıllı amerikan bir yazar olan halit hüseyni'ye yazdırıp, işgalin meşrutiyetini kabullendirme çabasına ait bir eserdir kendileri.

Tavsiye edilen kitaplar arasında yerini almış ve akıcı bir dili ile insanları ayrı bir dünyalara götüren eşsiz eser.

Bir arkadasim bana bu kitabi anlatti resmen, oturdu anlatti yahu. Aslinda begenmekten cok etkilenmis sanirim.
CRown hocam bu tip faydali konularinizin devamini cani gonulden bekliyoruz :)

Bir arkadasim bana bu kitabi anlatti resmen, oturdu anlatti yahu. Aslinda begenmekten cok etkilenmis sanirim.
CRown hocam bu tip faydali konularinizin devamini cani gonulden bekliyoruz :)

Evet arkadaş haklı. Etkisi uzun süre kalıyor. :)
Tabii ki zaman buldukça bu tür konularda paylaşımlar devam edecektir. :)

Geri