Kendinden Önce Başkalarını Düşünen İnsan

Konu sahibi son olarak 2916 gün önce görüldü
en sonunda yine kendine kalan insandır. sen başkalarını mutlu edersin sonra yine kendi mutsuzluğunla baş başa kalırsın, kimsenin de umurunda olmaz.

Dusunceli İnsandir

Sonunda Kimseye yaranamayan insandir

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yoktur. Bana öyle geliyor ki insan en önce kendisini düşünür. Öyle olduğunu söyleyen insanın ise belki yalnız kalma ya da dışlanma korkusu vardır. Ya da çok iyi görünme kaygısı. Bana pek olası ve gerçekçi gelmiyor bu insan tipi. Bilemiyorum, farklı bir bakış açısı kabul edin. Şu olasıdır ve olmalıdır ancak: Eylemlerinin sonucunun ya da sadece o eylemin birilerinin zararına olacağını düşünerek kendini bundan alıkoymak. Bu insan olmanın gereğidir. Ama bu, sözü edilen kendinden önce başkasını düşündüğünü iddia etmek gibi değil sanki daha farklı.

Yanlış. Insan önce kendini düşünmeli ya da ailesini.Gerisi vesaire.

Düşündüm de anneler de olabilir bu tanıma uyan. Önce evlat gelir hep onlar için.

Ben bu konuda hep annemi örnek almıştım.
Annem hep beni düşünürdü sonra kendini.
Şimdi roller değişti tabii,ben annemi düşünüyorum o ise hiçbir şeyin farkında değil.
Annem dışında önce kendim demeyi öğretti çevreme toplananlar,sonra canan.

Adanmış olabilir. Rahatsız da olabilir. Düşünceli, iyi niyetli de olabilir. Her vakıa kendi içinde özeldir. Her şahsı duvarının arkasında tanımak gerekir. Mümkünse.

Literatürde etrafındaki herkesi değerli gören sağlıklı insandır deniyor. Görebilen varsa haber versin. Önce başkalarını düşünmek de hastalık olarak nitelendiriliyor. İsabetli örnek gördüğüm annelik olgusunu açıklayın.

Veya boşverelim. asdasgasgasdfarsaebnk

O kisi ben oluyorum. Disarda donan hayvanlardan tut yoldan gecen iki buklum komsularima kadar ilgilenirim, butun aileme kol kanat germekten, hepsinin isini halletmekten bazen aynaya bakmaya firsat bulamiyorum. Ama pismanmiyim ? hayir, hic olmadim cunki baska turlusunu bilmiyorum. Bazisi mal degnegi demis bazisi rahatsiz .p karsiliksiz sevmeyi ogrendigiz vakit, bekletiniz olmadigi vakit bunlarin ne demek oldugunu o zaman anlarsiniz. Benim vicdanim rahat. Peki ya sizinki ?

Önceliğim etrafımdakiler. Kendimi sonra bıraktım hoyrat bir şekilde.d

Hiçte sorun etmedim.

önce kendimi düşünürüm çıkarım varsa kendimden sonra başkasını düşünürüm :p

engel koyulması zor bir şey
içinde var ise hep böyle olursun.

bundan sonra herkes once beni dusunecek.
dayinin elini her gun opeceksiniz.
bagheera beycigim diyeceksiniz.
cunku ben cok tatli, marjinal ve fevkalbeser kisiligim.

bu konuda kendimden öteyim ziyadesiyle
bu bi iç meselesi zararları olsa da.

Genelde empati özelliği had safhada olan kişidir.

ayy bi kez havuzdaydık boyumu da aşıyodu o havuz küçüktüm korkuyodum girmeye kardeşim gitmişti ama, işte böyle kollarını çırptı boğuluyodu bildiğin, yüzme bilmediğim halde gidip onu çıkardım. bu kendinden önce başkasını düşünmek değil de ne, söyler misiniz?!
:pp

Ezerler o insanı. Mahvederler. Akıllanmaz bir de o insan,hiç değişmez. Bir şey olsa yine yumuşar koşar insanlara. Biraz bencillik gerekli.

Baş tacı yapılmalı, melek gibidirler ama fazla ezilirler.

Tertemiz yürekleri vardır, fazlaca kırarlar o kalplerini.

Geri