Kendimle Hasbihal

Konu sahibi son olarak 10 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Senin gibiyim ey gece.
Sabirli ve tutkulu, cünkü gögsümde bin ölü asik, cürümüs öpücüklerin kefenlerinde yatmaktadir.
Notlarim arasinda buldum bu satirlari.
Sozleri benzedigi muzige, muzigi de yakisacagi kisiye birakip kisiselden kaciyorum! :)

Son düzenleme:
Senin gibiyim ey gece.
Sabirli ve tutkulu, cünkü gössümde bin ölü asik, cürümüs öpücüklerin kefenlerinde yatmaktadir.
Notlarim arasinda buldum bu satirlari.
Sozleri benzedigi muzige, muzigi de yakisacagi kisiye birakip kisiselden kaciyorum! :)

Çok teşekkür ederim,güzel yazınız ve paylaştığınız müzik için.Müziğe bayıldım [emoji4]

Aranızda sırf yalnızlık korkusu yüzünden boş boş çene çalan insanları arayanlar var.
Yalnızlığın sessizliği çıplak benliklerini serer gözlerinin önüne ve bundan kaçmak isterler.
Halil Cibran
Sayfa 73

İnsanın düşlediği şey ile gerçekleştirdiği şey arasında, ancak kendi engin arzusuyla aşabileceği bir mesafe vardır.
Halil Cibran

Bazen oyle dolar öyle yorulu ki insan hiçbir şey o boşluğa karşılık gelmez.
Ne iş ne para ne de başka bir şey o boşluğun telafisi olmaz.Adını koyamayacağım bir boşluktur bu.
Nedenini bilse insan çözüm arar. Gece gibi çöker ta derinlere.
Adı yoktur,böylesi hüznün...

1- Sen aramayı, yazmayı bıraktığın an bakarsın ki o aramıyor, yazmıyor, bütün ilişkiyi sen devam ettiriyorsun... SİL GİTSİN 2- Bir insandan bir şey öğrenemiyorsan, o insan gereksizdir.... SİL GİTSİN 3- Başkalarının sırlarını sana anlatan, senin sırlarını da başkalarına anlatır... SİL GİTSİN 4- Tartışmayı bilmeyen, dinlemeyen, kendi fikrini dayatan insanla konuşacak bir şeyin yok... SİL GİTSİN 5- “Yoğunum” kelimesini ağzına sakız etmiş, sürekli zamansızlıktan dem vuranı... SİL GİTSİN Unutma!. Zaman hiçbir zaman bulunmaz, yaratılır… 6- “Ben buyum” deyip sıyrılan insanla asla anlaşılamaz... SİL GİTSİN 7- Saatlerce kendi derdini anlatıp durur, bencillikten burnunun ucunu görmez... SİL GİTSİN 8- Ne yaparsan yap gülmez. Bazıları mutsuzluktan beslenir... SİL GİTSİN 9- Senden alır, alır, alır… Vermeye gelince beklentisiz sevgiden dem vurur.... SİL GİTSİN Değer veriyorsan değer görmelisin, aksi aptallıktır… 10- Kendi yapamadığı için senin başarılarını küçümser. Hatta dürüstlük adı altında kıskançlığını kusar. Sıkma canını, onun derdi kendi acizliğiyle.... SİL GİTSİN 11- Hayallerini dinlemeyenleri, acını ve mutluluğunu paylaşmayanları... SİL GİTSİN...!

Anladım ki,artık ne istediğimi biliyorum.Eskiden olsa red etmek zul gibi gelirdi.Kırmak,kırılmaktan daha bir önemliydi.Göze aldığım yorgunluktan kurtuldum.Şimdilerde neyi,kimi istediğimi biliyorum.Içimi eski bir alışkanlığın verdiği ince bir sızı sarsa da "hayır" demeyi öğrendim.
Yeni bir avuntu cümlesi buldum." Bize dostluk yaraşır." Kırıcı olmadan reddin güzel bir versiyonu.Yıkıcı ilişkilerdense,avuntu cümleler daha bir güzel.Artık yüreğime zul gelen her şeyden uzaklaşmayı öğrendim.Sonunda yalnızlık olsa dahi hayat böyle daha anlamlı.Ki bu yalnızlık çoğullugun verdiği yalnızlıktan daha öğretici daha dingin daha bir huzurlu.Huzur her şeyden âlâ...

Oy yarim, oy arkadaşım
Karanlık gecenin yıldızı
Soğuk kalplerin umudu
Göremiyorum benden uzaktasın
Özgürlüğün umudu için
Yeşerdi zagros üzerinde
Çıktı yukarı inmez aşağı
Oy yarim, oy arkadaşım
Ömrümün gençliği hani?
Gönlümün umudu hani?
Küsüp gittiler gelmeyecekler
Bu yaşamımın özgürlüğü
Benden çalındı
Çocukluğum hani?
Oy yarim, oy arkadaşım
Gözlerimdeki yaşları sağdılar
Gönlümü ve ciğerimi yaktılar
Düşlerimi ve hayallerimi sattılar
Biz yine baş kaldırdık
Kanımızın içerisinde dirildik
Yaşam sevdası tohumunda

Geldim, yoksun!
Gittim yine yoksun?
Nerdesin can?

Nathanael, sana benzeyenin yanında kalma; hiç kalma, Nathanael. Bir çevre sana benzeyince ya da sen çevreyle benzerleşince, senin için yararlı bir yanı kalmaz. Bırakmalısın o çevreyi. Senin için kendi ailen kadar, kendi odan kadar, kendi geçmişin kadar tehlikeli bir şey yoktur. Her şeyden yalnızca sana getirdiği eğitimi al; içinden taşan şehvet onu tüketsin

Andre Gide

Kimse kendine benzemiyor. Herkes bir kalıp seçiyor, ona özeniyor; tamamıyla seçilmiş bir kalıbı kabulleniyor. Bununla birlikte, insanoğlunda okunacak başka şeyler var, buna inanıyorum. Cesaret edemiyorlar. Sayfayı çevirmeye cesaret edemiyorlar.

André Gide

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri