Kendi söküğünü kendi dikmek

Konu sahibi son olarak 1063 gün önce görüldü
Birilerine bağımlı olmayı sevmeyen herkesin edinmesi gereken bir özellik diye düşünüyorum.

Boşa Dememişler Tırnağın Varsa Başını Kaşı diye..

Terzi yapamıyomuş

Sen okdr terzi ol
Yapama demi
İlginç buda

Okullarda ev ekonomisi dersinin tekrar geri gelmesini isteyenlerdenim. Eskiden ne güzel köy enstitüleri varmış. Kendi kendine yetebilmek özgürlük.

Para kazandıracak olan müşterinin söküğünü bekletmemek için kendi söküğünü dikemeyen Terzi, kendisilye meşgul olan Terzi'den daha çok tercih edilir, Mantıken. Ama gerçekler böyle değil. Uzmanlaşmak varken, her şeyi yapmaya kalkmak, hiç bir şeyi düzgün yapamama olarak sonuçlanır. Mesela, evde çorap söküğü dikmek yerine, giddip yenisini alıyorum. Bu benim ekonomime zarar verir mi? Eski kafalara göre evet. Ama çorap söküğü dikmek için harcadığım zaman hiç bir zaman geri gelmez. İnsanın dünyaya bakış açısı, hayattaki başarısını etkiler. Biz başarısızız, başkaları başarılı. Bizim "sakla samanı, gelir zamanı" sözümüz, "evdeki hesap, çarşıda tutmadı" sözüne döndü. (Sözümü anlamakta zorlanacaklar için: Genel Felsefe)

okul okumadım askere gidene kadar da herşey laylaylom her ihtiyacım ev tarafından karşılanıyo askere gittim geldim gurbette gemi ile gittim o zaman herşeyin içinde yer aldım çamaşır yıkamasından , söküğü dikmesine mutfağa kadar hepsi bir şekilde haloluyor da ütü yapmak en sinir bozucu olanı onun dışındakilere alıştım.. eve gelince senaryo değişiyo tabbi : ) kolaylığa kaçmalar vs..

İnsan bazen kendi söküğünü kendisi dikmek zorunda kalır. (: Bunun artısı olduğu kadar eksiside mevcuttur.

Hotkutür çalışırım.dd

elimden her iş geliyr neden bukadar vip yaşıyorum hayati.len

Birilerine bağımlı olmayı sevmeyen herkesin edinmesi gereken bir özellik diye düşünüyorum.
Bağlılık hissetmek tercih ancak bağımlı olmak zorunluluktur. Yine zorda kalınırsa destek istenebilir ancak en güzeli insanın kendi kendine yetebildiği bir yaşamdır.

birşeyin üstesinden gelebilmek o an ki sorumluluk
tam tanımıyım

her seyi yaparim. her seyi yapabilirim. gecen tek basima mobilyayi yaptim, ama bir nohutlu pilavi dogru durust yapamadim mesela. yedim mi? yedim. midem bulandi, ama mecburdum. yinede yaptim iste bak. yapiyoruz bir seyler.

Kibirli ve gereksiz bir davranış olduğunu özellikle sağlığınızdan olunca daha iyi anlıyorsunuz.
Alma-verme dengesini iyi kurabilmek gerekiyor.

her şeyi kendim hallederim, her şeyi başarabilirim, kimseye ihtiyaç duymam hissiyatının altında yatan gerçek.
erken çocukluk döneminde karşılanmamış ihtiyaçlardan, ihtiyaçlarını kendi başına gidermekten meydana gelir.
sağlıklı bir birey, toplumun diğer fertlerine de ihtiyaç duyar, duymak zorundadır.
ayrıca aklınızda bulunsun, siz ahtapot değilsiniz her yere yetişemezsiniz.

Çocukluk yıllarında ihtiyaçlarını kendinin gidermesi ile hiç alakası olmayan bir durum çünkü yetişkin olduğunda her işine yetebilen ancak bakıcılı evlerde büyüyen çocuklar var.

İnsanın kendi başına çoğu işin üstesinden gelebilmesi onu yaşam boyu güçlü kılar. Sorumluluk sahibi olmasına ilave olarak da ihtiyaç haricinde kimseye mecburiyet duymaz

Geri