Kelimelerin yetersiz kalması

Konu sahibi son olarak 3070 gün önce görüldü
kelimelerin yetersiz kalması

* bir durumu anlatmak için lugatının error vermesi durumu

* uygun sözcük bulamama

* bazende karşındakini etkilemek için gelişi güzel söylenmiş söz

* Anlatılmak istenen düşüncenin anlatılaması , winampa atılan ama çalmayan şarkı gibi durması durumudur.

Baktın karşıdaki yardırdı bi konuda gidiyor , e senin de bilgin yok tabi o konuda kelimeler bitti tabi , tam da o durum işte..

Bir de şey var " Seni anlatmaya kelimeler yetmez bebeğiim " hohoh.

sevginin büyüklüğünü anlatmaya yetmez bazen.

Bazen biri okadar sacma konusur ki yada kucuk bir cocugun senden akilli laflar edip, susturulman, bu durumlarda kelime'lerimin yetersiz kaldigi oldu. Saskin'liktan diyelim. :D

Kelime dağarcığı kıt insan sorunları bunlar. Yer yer kifayetsiz kalan kelimeler, cümleler vardır ama yetersizlik? Hiç zannetmiyorum.

Anlatılmaz yaşanır dedikleri durum bu olsa gerek. :)

son seçimlerde hükümetin tekrar kazanması

Düşünme bellekte semboller ve imgeler arasında bağ kurmaktır. Lügat yoğun duygu durumlarında bunu bazen karşılayamaz. Bu durumda benzetmelerden yararlanılır.

Bazen de karşıdakinin lügatı ve anlayışı, bakış açısındaki darlık, anlamaya isteksizliği anlatıma ve anlaşılmaya kafi gelmez; kelimeler kifayetsiz kalabilir.

ne zaman bu başlığı görsem Orhan Veli gelir aklıma, hatırlayalım;

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Gözyaşlarıma, ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.
Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.

Her şey bilene anlatabilirsiniz. Bilmeyen anlayamaz. Bilmeyene anlatabilmek bir sanaat. Benim dil yeteneğimi aşar.

Genel de böyle durumlarda, söylemek istediğim çok şey vardır. Fakat söylemek istemediğimden dolayı bu bahane kelimeyle geçiştiririm o anı.

Peki
Tamam
Anladım
Sen Bilirsin
Haklısın ..

İçimden gelmez ama dışa bu vurur , tamamen sahtekarca :P

mutluyum
aşığım
üzgünüm
yani
yetersiz

Bazen de söylenebilecek her şey söylenmiş, yapılabilecek her şey yapılmıştır.
Artık daha fazlası için konuşmanın bir faydası kalmamıştır.
İşte bu noktada kelimeler yetersiz kalmaktadır ve elden gelen her şeyin yapılmasından dolayı vicdan rahattır.

Kelimelerimin yetersiz olup , çaresiz kaldığım bir an olmadı.
Hazne oldukça geniş, kulağa hoş gelen ve kalbe doğrudan etki eden kelimelerim mevcut.

Geri