Kefir Maskesi

Konu sahibi son olarak 1269 gün önce görüldü

Hücre yenileme özelliğine sahip kefirden hazırlanan maskelerin en büyük özelliğiyse çok kısa sürede sonuç vermesi. Kırışıklıkları yok eden, cildi besleyip sağlıklı ve pürüzsüz bir hale getiren kefir maskesine şans verebilirsiniz.

Kefir_Ultimate_Recovery_Mask_The_Benefits_NEW.jpg

Kefir maskesi tarifi, evde kefir maskesi nasıl yapılır? Nasıl uygulanır?

Malzemeler:

Yarım çay bardağı kefir
Bir çay kaşığı zeytinyağı
Bir adet yumurta sarısı (isteğe göre)

Nasıl yapılır, uygulanır?

Tüm malzemeleri cam bir kap içinde temiz bir tahta kaşıkla karıştırarak maske haline getirin. Yumurta sarısı kullananlar gibi kullanmayanlar da var. Maske iki türlü de hazırlanabiliyor.

Ardından hazırladığınız maskeyi temizlediğiniz cildinize sürün ve bu şekilde 20-30 dakika bekletin. Ardından yüzünü ılık suyla iyice yıkayarak karışımdan arındırın.

Bu maskeyi haftada üç kez uygulayabilirsiniz. Bir ay boyunca uyguladığınızda kesin sonuç alırken deneyenlerden bazıları sadece 1 günde bile kırışıkların gittiğini, yüzlerinin pamuksu bir görünüme kavuştuğunu iddia ediyor.

NOT: Bu maddelerden bir ya da birkaçının cildinizde alerjik reaksiyonlara sebep olma ihtimaline karşı kefir maskesini uygulamadan önce mutlaka bir dermatologa danışmayı unutmayın.

a7361c3401a8e51663895c4f39ff1089--facial-masks-google.jpg

Kefir maskesinin cilde faydaları

Hücre yenileyici özelliği sayesinde yaşlanma karşıtıdır, kırışıklıklara çözüm olur.
Yüze canlılık verir, cildin pürüzsüz ve parlak bir hal almasını sağlar.
Ciltteki kuruluğu alarak matlaşma ve gerginliği azaltır.
Cildi nemlendirir, direncini artırır.
İçindeki E vitamini ve mineraller sayesinde cildi besler ve tazeler.
Cilt rengini açarak ton farklılıklarını ortadan kaldırır.

Aleyna hanimcim inanin sabah sabah konulariniz gozlerimi kamaştirdi.

hemen güzel bi kız koymuşlar

Teşekkürler Aleyna,deniyecem :cici:

kefiri kendim yapıyorum,afiyetle her gün yiyiyorum.
millet ne kadar faydalı olduğunu bilse bolca tüketir.

Ben Eker'in Şeftali-Kayısılı kefirini sürüyorum hem güzel de kokuyor, ay muhteşem 1 cildiniz varsa da zor çünkü korumak ve bazen de korunmak zorundasınız.

558f9059d569947177f98f2a56e854fa.jpg

Recep Tayyib Erdoğan.

Geri