Kedilerin nankör olduğu yanılgısı

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Yanılgıdır evet.
Kediler zeki canlılardır.Kendilerini kullandırtmazlar.Çoğu insan çevresindeki diğer canlılara potansyel köle gözüyle baktığı için kedilerle yıldızı barışamamıştır pek.Bir hayvana bakılıyorsa, ona sahibi olduğum varlık gözüyle değil arkadaş gözüyle bakılmalı.Nasıl ki bir arkadaşımız bizim hayatımızdan çıkınca,yada artık bizimle görüşmek istemeyince tercihi deyip saygı duyuyorsak aynı şeyi diğer canlılar içinde kullanmalıyız.​

Nankör olduğunu ben de düşünmüyorum, kendisine nasıl davranılıyorsa o da öyle davranıyor denilebilir.
Çok severim.

gelip kolunuzda yatan kızdığınızda ağlayan hasta olduğunuzda başınızda sabahlayan size gelen negatif enerjileri karşılayan bir canlıya nankör denmek bilemiyorum ...

Nankörlük gibi bir kavramı dünya nin güzel hayvanının üstüne yükleyen insanoğlu kendi suçunu başka bir canlı nin üstüne atiyormus gibi.
Köpekler ile kiyaslayanlarin uydurmasi köpekler sahiplerine köle gibi bağlı olan canlılar olduğundan kediler nankör deniliyor olma ihtimali yüksek.

Not: Kedi sevenler Derneği.

hiç sevmem bana göre nankör hayvanlar

Nankördür, bir hayvan bu kadar mı itici olur yahu. Hiç sevmiyorum,evde kedi besleyenleri de anlamıyorum şahsen ben odamda bir kedi ile uyuyamam kedidir bu gelip tırmalar falan.

Hayvana haksızlık edilmesin, bazı insanlar daha nankör.
Hayvan bile vefayı bilirken insanoğlunun menfaat düşkünlüğü onu bencil kılıyor.
Kediler munis ve sevimli canlılar.

Sizsiniz ulan nankör. Denyolara bak hele. Bu hayatta aloğlu olmaktan başka bi halt öğrenememişsiniz, kalkmış kediye köpeğe laf edeceksiniz he. Haydeeee.

Insan kadar nankor bir canli yok.

Kedi insanoğluna hak ettiği gibi davranan bir canlıdır.
Salt bu yüzden bile sevilesidir : )

Kedilerin nankör olmadığını, kedi beslemeye başladıktan sonra daha net bir şekilde gördüm ve anladım. Sokağa saldığımız da uzun süre ortalarda görünmemesine rağmen, ismiyle seslendiğinizde koşa koşa gelen; yaptığı bütün davranışların farkında olan ve buna göre hareket bir hayvan nankör olamaz.

- Utanma duyguları öyle tatlı ki..

Nankör olan insanlardır. Kediler bu hayattaki en özel, en güzel canlılardır.

İnsan olmayan tüm canlılara karşı inanılmaz bir sevgi beslesem de kediler en özelleridir. Çünkü;

O sevdirmek isterse seversiniz, o sizin evinizde misafir değildir, siz onun yanında misafirsiniz. Zamanında kedilere insanların tapmalarının bir sebebi var : )

Boşuna dememişler, Cats have staff, dogs have owners.. ^-^

Geri