Kediler Kucaklaşmaktan Gerçekten Hoşlanıyorlar mı?

• Kullanıcı Alin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Konu sahibi son olarak 2273 gün önce görüldü
Anita Kelsey, kedi psikolojisi üzerine araştırmalar yapmış bir kedi davranışı bilimcisi.
Anita "Bazıları fiziksel temastan çok hoşlanırlar bazıları ise sıkıca tutulmaktan ve kontrol hissinden nefret ederler." diyor.

Anita'nın bir kedi uzmanı olarak bize verdiği tavsiye ise kedilerimizin davranışlarını değerlendirmek, verdikleri sinyalleri okumak ve eğer istemediklerini belirtiyorlarsa onları sarılmaya zorlamamak.
"Tıslama, tırmalama ve kıpırdanma" istemediğinin net belirtileridir.

Diğer bir belirti ise vücudunu sıkması ve sertleştirmesi olabilir.

Ama eğer mırıl mırıl sesler çıkarıyorsa, sırnaşıyorsa ve eğer patileri ile size dokunuyorsa bu kısaca 'Beni hemen kucağına al ve sarıl demek...'

Buradan şu sonucu çıkardık ki kedilerle olan ilişkimiz nabza göre şerbet mottosu ile olmalı..

Kedileri ne zaman kucağıma alsam mutlaka guruldarlardı, boyunlarının altını okşadığım zaman ise yayılırlardı genişçe ve mutlu olduklarını bir söylemedikleri kalırdı aslında. Ne zaman onlara karşı alerjim olduğunu öğrendim onlar mutsuz ben mutsuz.p

Eyşan burnumu ısırıyor bence beni seviyor.

Bence kedinin ırkıyla alakalı bu durum benim kedim mesela lakaytlıktan, sırnaşmaktan nefret eder. Kendi istemediği sürece onu asla sevemezsiniz. ( Hoş benden başkasına da kendini sevdirmez. ) Bazı kediler ise kucaktan inmek istemez. Ama genel olarak kedilerin kucağı ve sarılmayı sevmediğini biliyorum, okşanmaktan ve boyun altlarının sevilmesinden büyük haz alırlar.

İnsanlar Kucaklaşmaktan Gerçekten Hoşlanıyorlar mı?

Cevap:Ben hoşlanıyorum
Cevap:Ben hoşlanmıyorum.

İşte ben de bu tür şeyler için aldım Başka'yı ama meğer yavru pumaymış. Sarılmak yerine savaşmayı tercih ediyor. Bugün elimde açtığı yara izini gören Harry Pottter kendinden utanır.

Ben sıkıştırıp öpmeyi çok seviyorum. Sevmiyorlarsa özür dilerim. :(

Sordum sarı kediye; hayırr dedi.

Geri