Kedi kumu alerjisi

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Kedi kumunda öncelik koku engelleme olayı olsa da kedilerimiz için de kum ya da silikon kedi kumu onlarda alerji ve kaşıntı durumu yaratabilir. Bunların sonucunda, deri dökülmesi, kızarıklık, hassasiyet ve döküntü gibi rahatsızlıklar meydana gelir. Seçeceğiniz kedi kumuna kedinizin alerjisi olmadığından emin olup o şekilde kullanmaya başlamalısınız. Deneyerek bu durumu anlayabileceğiniz için daha küçük boy kumları tercih etmeniz mantıklı olacaktır.

Aynı zamanda kedi kumlarını seçerken fiyat performans ve kedinizin güvenliği açısından da dikkatli olmanızı öneririz; ince taneli kumların fazla tozup kedinizi rahatsız etmesi veya kalın taneli kumların patilerine zarar vermesi gibi olayları da göz önünde bulundurmalısınız. Her ne kadar ev ortamındaki konforu düşünsek bile önceliğimiz her zaman kedimizin sağlığı olmalıdır.

Kaynak

images

Kedimin yürüyüşünde farklılık hissettiğim için veterinere götürdüm ve kedi kumuna bağlı patilerinde alerji tespit edildi. Farklı bir kum çeşidi önerdiler, dilerim sorun çözülür.

Kedimin yürüyüşünde farklılık hissettiğim için veterinere götürdüm ve kedi kumuna bağlı patilerinde alerji tespit edildi. Farklı bir kum çeşidi önerdiler, dilerim sorun çözülür.
Geçmiş olsun canım umarım düzelir sen birini seviyorsan eminim o çok değerli hissediyordur kedinde sana bağımlıdır Jsjsjsj

Geçmiş olsun canım umarım düzelir sen birini seviyorsan eminim o çok değerli hissediyordur kedinde sana bağımlıdır Jsjsjsj
Teşekkür ederim, kısa sürede atlatacağını söylediler. Yirmi yaşında Serçeciğim, ellerinden öper.:)

Başına buyruk bir kedi ancak yaşlandığı için eskisi kadar direnemiyor. Eskiden veterinere gitmek bile olaydı, saatlerce yakalamaya çalışırdım.:)

Teşekkür ederim, kısa sürede atlatacağını söylediler. Yirmi yaşında Serçeciğim, ellerinden öper.:)

Başına buyruk bir kedi ancak yaşlandığı için eskisi kadar direnemiyor. Eskiden veterinere gitmek bile olaydı, saatlerce yakalamaya çalışırdım.:)
Ahahah en güzel çağlarında desene Sjsjs bende onu çok öpüyorum <3

Kedimin tedavisi bitti ancak bir daha kum kullanma şansı olmayacakmış çünkü yaşı itibari ile de patilerinde hassasiyet oluşmuş. Hangi marka ya da çeşit olursa olsun artık kum yasak. Neyse ki iştahı açıldı da benim de keyfim yerine geldi.

eskiden kedileri
fare ve yılanlar için beslermiş
dedemin bi kedisi vardı kumu falan yogudu ya

Geri