Karpuz Püreli Buzlu Çay Tarifi

YouMyCure

Üye
Mesajlar
559
Puanları
233
Konum
Dublin
Tepkime puanı
242


Karpuz Püreli Buzlu Çay Tarifi İçin Malzemeler
1,5 litre
su
2 yemek kaşığı
siyah çay
500 gram
karpuz
1/2 su bardağı
esmer şeker
1 adet
limon suyu
1/4 demet
nane
3 su bardağı
buz küpü
Karpuz Püreli Buzlu Çay Tarifinin Püf Noktası
Karpuzun damar kısımlarının ağza gelmemesi için; karpuz püresini sık dokulu, metal bir elekten geçirin.Esmer şekeri demlenen çay ılındıktan sonra ekleyin ve hızlıca karıştırın.

Karpuz Püreli Buzlu Çay Tarifi Nasıl Yapılır?
Suyu derin bir tencerede kaynatın. Kapalı bir çay süzgecine aldığınız siyah çayı kaynayan suya atın, ocağın altını kapatın.

İri yapraklı siyah çayı 15 dakika kadar demleyerek hazırlayın.

Ilınan çaya esmer şeker ve limon suyunu kattıktan sonra hızlıca karıştırın.

Hazır durumda olan demlenmiş çayı geniş ağızlı bir sürahiye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız nane yapraklarını içine katın.

Kabuğunu aldıktan sonra iri parçalar halinde kestiğiniz karpuz dilimlerinin çekirdeklerini çıkartın. Çatalla ezerek püre haline getirin. Süzgeçten geçirerek sürahiye ekleyin.

Kıvam alması ve tatların birbirine karışması için buzdolabında bekletin.

Servis öncesinde eklediğiniz buz küpleri ile karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sıcaktan bunalan sevdiklerinizle paylaşın.
 
Üst Alt