Karataş nasıl bir yer ?

Konu sahibi son olarak 2601 gün önce görüldü
Karataş Adanaya yaklaşık 1 saat ( 48 km ) uzaklıkta sahil ilçesi olup Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin ortasında yer almaktadır. İlçe halkının büyük çogunluğu çiftçilikle ugraşmaktadır. Sahil İlçesi oldugu için çok fazla olmasada balıkçılıkla geçimini sağlayanlarda vardır. Kış aylarında genelde sessiz ve sakin olan ilçe yaz aylarının başlamasıyla hareketlenmeye başlar. Aslında merkeze uzaklıgı 1 saat ve sahil ilçesi olmasına karşı ilçe tam anlamıyla gelişme gösterememiş ve malesef bakımsız kalmıştır.

Küçük bir yer, iki caddesi var, bir de milletin nefes aldığı gölgelendiği park tarzında bir meydan var.
Birkaç saat kalma fırsatım olmuştu. 2011 seçimleri döneminde gözaltına alınmıştım burada be. Zaten o birkaç saatin büyük çoğunluğu da karakolda geçmişti :T:

Güzel bir anı olmuş unutulmayacak :D aynen söyledigin gibi bakımsız ilgi lazım çevre düzeni hiç yok gibi bir şey

Turizm potansiyeli öyle yüksek ki bir Çeşme ya da Kemer olabilecek kapasite de iken hatalı belediye yönetimi ve beraberinde çarpık ve biçimsiz yazlık sitelerin bitmeyen inşaası gelişime gölge düşürüyor ayrıca kaçırılacak bi vergi varsa No Pasaran oradadır.d

Turizm potansiyeli öyle yüksek ki bir Çeşme ya da Kemer olabilecek kapasite de iken hatalı belediye yönetimi ve beraberinde çarpık ve biçimsiz yazlık sitelerin bitmeyen inşaası gelişime gölge düşürüyor ayrıca kaçırılacak bi vergi varsa No Pasaran oradadır.d

He ya hiç deme :D

Gözaltına alınmak başıma ilk defa gelen birşey değil ama bu hayatım boyunca alındığım en çirkefçe göz altıydı :D
Mensubu olduğum siyasi partinin yayın organını tanıtmak için çıkmıştık arkadaşlarla.
Parti önlüğüm üzerimdeydi. Polisler geldi kimlik sordu. İyi bari gösteririz dedik. Zaten defalarca fişlenmiştim. Gösterdik ve polis gitti. Aradan 10 dk geçti yine geldiler. Amaçları çalışmamızı engellemek, başka birşey değil. Bu defa sattığımız yayının yasal olup olmadığını sorguladılar. Onda da sorun çıkmadı yine gittiler. Aradan 15 dk daha geçti yine geldiler. Bu defa sattığımız yayın/dergi için fiş kesiyor musunuz diye sordular. Yok abi ne fişi, üzerimde yazar kasa taşıyacak halim yok. Ama zaten bu değil siyasi partiler vergi vermekten muaftır dedik. Bu yayının zaten maliyeti 2 lira. Kargosu filan derken zaten 2,5 TL'ye satıyoruz. Siyasi bir çalışma zaten vergi de neyin nesi dedim. Polis diretti, hayır bu ticari bir çalışma diye. Siyasi bir çalışma dedim ben tekrar ve benzer şekilde onlarda ticari çalışma. Böyle süren 10 dklık bir münakaşanın sonunda vergi kaçırmaktan göz altına alındım :D :D

Tabi tutanağa imzadan imtina ettik. Neyse bir sorun çıkmadı, parti avukatları filan devreye girdi, itiraz ettik vs. tutanak düştü :D
Ama tabi sonuç itibariyle onlar amacına ulaştı. O gün çalışmamız yarım kaldı. =))

17 Aralık'ta ortaya çıktı zaten kimin ne çaldığı :D

...ve gördük ki çalınan sadece yetim, gürebanın hakkı değil, vicdanlarımızmış ta ki çalmaları için yeniden yetki verecek irademizmiş te.

Ayrıca Karataş şirin bir Akdeniz kasabasıdır.

binottabi: konununamacındançıkmamagayreti.d

Ayrıca Karataş ta denize aralık ayında girilir su sıcaktır gerçekten sıcaktır deneyin diyorum ben.

Geri