Kaliforniya sendromu ne demek?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Kaliforniya sendromunda, kişi, kendinden başka kimseyi önemsemez ve kendini evrenin merkezi haline getirir. İnsanlar kendilerinden başka kimseyi önemsememeye başlıyor. Bu sebeple, toplumsal değerlerin de bir anlamı kalmıyor ve bir süre sonra birey değer kaybına uğruyor.

Şu şarkıyı da çok severim ya ah eskiler

Neden Los Angeles değil de Kaliforniya ?

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Neden bu kötü espriyi yaptın neden

Çünkü mantıksız bir ismi var. Yok New Jersey *mk.

Daha neler var neler bakim dur

• Kahkaha
Tepkiler: 0
Toplum içinde sürekli gördüğümüz kişiler...
Yalnız ve mutsuzlardır ancak sanki çok mutlu, huzurlu yaşamları varmış havası yaratmaya çalışırlar. Odak noktaları sadece eğlence olup bu uğurda çoğu değeri hiçe sayarlar. Dikkat çekmek uğruna her kalıba girebilirler ve her konuda sahtelik sergilerler.

• Kahkaha
Toplum içinde sürekli gördüğümüz kişiler...
Yalnız ve mutsuzlardır ancak sanki çok mutlu, huzurlu yaşamları varmış havası yaratmaya çalışırlar. Odak noktaları sadece eğlence olup bu uğurda çoğu değeri hiçe sayarlar. Dikkat çekmek uğruna her kalıba girebilirler ve her konuda sahtelik sergilerler.
Bak buna imzamı atarım işte.

Bak buna imzamı atarım işte.
Psikoloji, biyoloji bilmeden insanı / insan ilişkilerini yorumlamaya kalkanlar ne yazık ki havanda su döverler.
Karşılaştığım çoğu insanın konuştukları ile içinde yaşattıkları o kadar farklı ki... Tabii bu durumun farkında olduğumu tahmin etmiyorlar.

• Kalp Gözler
Sendromun ana noktasının "eğlenceye düşkünlük" olması sebebi ile çok da anlamsız değil ancak elbette bu da senin görüşün.

", kişi, kendinden başka kimseyi önemsemez ve kendini evrenin merkezi haline getirir. İnsanlar kendilerinden başka kimseyi önemsememeye başlıyor."

Buradaki demeçte "eğlenceye düşkünlük" noktasını göremedim. O yüzden hâlâ anlam veremiyorum bu isme. Çok düşünmeden karar vermişler.

", kişi, kendinden başka kimseyi önemsemez ve kendini evrenin merkezi haline getirir. İnsanlar kendilerinden başka kimseyi önemsememeye başlıyor."

Buradaki demeçte "eğlenceye düşkünlük" noktasını göremedim. O yüzden hâlâ anlam veremiyorum bu isme. Çok düşünmeden karar vermişler.
Alıntı yapılan bölüm kısa tutulmuş ancak detayları aşağıdaki şekildedir.

Kaliforniya sendromunun ayırt edici özellikleri, eğlencenin, bedensel hazların, para kazanmanın ve harcamanın hayatın temel felsefesi olarak algılandığı, insanların hayatı tüketmek için yaşadığı, üretirken ve tüketirken hatta eğlenirken ortaya çıkan yorgunluğunu tekrar eğlenerek atmaya çalıştığı, sürekli eğlence anlayışın zamanla ruhunda oluşturduğu yaraları ortadan kaldırmak için de daha çok tüketmesinin ve eğlenmesinin gerektiğini düşündüğü her defasında tüketimin ve eğlencenin dozunu artırıp şeklini değiştirdiği israfa dayalı anlayış şeklinde sıralanabilir. Bu insanlar dinlenmeyi bilmez çünkü kendileri ile başbaşa kalamazlar. Başbaşa kaldıklarında ne yapacaklarını, kendilerini dinlemeyi ve yetebilmeyi bilmezler.

KALİFORNİYA SENDROMU KİMDİR,BELİRTİLERİ NELERDİR?
Kaliforniya Sendromunun 3 ana belirtisi: Zevke düşkünlük, bencillik, yalnızlık ve bunların tümünün sonucu : Mutsuzluk. Kendine hayran olma denilebilecek şekilde narsistik eğilimler, bana zevk veren şeyler iyidir, zevk vermeyen şeyler kötüdür, şeklinde iyi-doğru değerlerinde değişme yaşanıyor. Somut zevk ve eğlenceleri yaşamın amacı olarak görüyor. Bu kişiler, başarılı iseler çevrelerinde sahte dostlar bulunuyor. Erkekseler başarıyı, kadınlarsa güzelliği kaybettiklerinde, dostları yanlarından uzaklaşıyor. Mutsuzluğu telafi etmek için daha çok eğlenceye, bedensel hazlara yöneliyorlar. Tüketmek için üreten, sürekli kendisini düşünen, kimseye yardım etmeyen, maddi hedefleri kutsallaştıran, bedeni için yaşayan, toplumsal hedefleri önemsemeyen bir anlayış olarak hastalık yaygınlaşır, zamanla sosyal bir kansere dönüşür.

KALİFORNİYA SENDROMU NEDİR? | Psikosanat

• Beğen
Tepkiler: 0
Psikoloji, biyoloji bilmeden insanı / insan ilişkilerini yorumlamaya kalkanlar ne yazık ki havanda su döverler.
Karşılaştığım çoğu insanın konuştukları ile içinde yaşattıkları o kadar farklı ki... Tabii bu durumun farkında olduğumu tahmin etmiyorlar.
Ben şunu savunuyorum kişi çok kınadığı şeyin yada örselediği karakterin kendi içinde aynısını büyütür beslermiş ve ben bunu burda gördüm Lefty eğer birgün sohbet etme şansımız olursa Ahlak bekçilerinin kanıtlı belgeli yediği bkları sana gösteririm. Hoş zamanı gelir diye bekletiyorum şuan ilgilenecek durumum yok ama seninde dediğin gibi GÖSTERİŞ budalası ama gel gör ki içinde acınası bir halde. O yüzden olduğun gibi olmak ve yaşadıklarını kabul etmek kadar rahat bişey yok düşünsene kırk yerde kırk yalan söylemek zorunda kalmıyorsun Ssjsjsj
Neyse kimseyi gözümde büyütmem mevkileri sahip oldukları beni zerre ilgilendirmez insan mı ? İnsani yönü varmı ona bakarım ben.
Beni anladığını düşünüyorum :)

Ben şunu savunuyorum kişi çok kınadığı şeyin yada örselediği karakterin kendi içinde aynısını büyütür beslermiş ve ben bunu burda gördüm Lefty eğer birgün sohbet etme şansımız olursa Ahlak bekçilerinin kanıtlı belgeli yediği bkları sana gösteririm. Hoş zamanı gelir diye bekletiyorum şuan ilgilenecek durumum yok ama seninde dediğin gibi GÖSTERİŞ budalası ama gel gör ki içinde acınası bir halde. O yüzden olduğun gibi olmak ve yaşadıklarını kabul etmek kadar rahat bişey yok düşünsene kırk yerde kırk yalan söylemek zorunda kalmıyorsun Ssjsjsj
Neyse kimseyi gözümde büyütmem mevkileri sahip oldukları beni zerre ilgilendirmez insan mı ? İnsani yönü varmı ona bakarım ben.
Beni anladığını düşünüyorum :)
İnsanın en büyük ihaneti kendisinedir ve en fazla yalanı da kendine söyler. Başkalarını kandırmaya çalışsa bile kendi gerçekliği sürekli yakasında olacaktır. Dediğin gibi bu gerçeklerle er ya da geç yüzleşmek ve özgür kalmak gerekiyor.

Ahlak bekçilerine itibar etmem çünkü bugün başkasını eleştirip yarın aynı durumu kendisi yapan çok insan biliyorum.

İnsanlarda vicdan yoksa her şekle girerler @Serçe ciğim ancak kim ne yaparsa yapsın, bedelini ödemeden can vermez... Bu gerçeği bildikten sonra gerisinin önemi kalmıyor.

• Kalp Gözler
Z kuşağıyla birlikte kaçınılmaz son. "The Me Me Me Generation'dan" "The Me Me Me Syndrome"

Apple, Intel, Cisco, Oracle, Google ve Facebook gibi şirketlerin çıkış noktası, ABD'nin lüks ve şatafat merkezi olan Kaliforniya'dan yayılan bir salgın olduğu için bu ismi almış olabilir.

kaliforniya aslında bir devlet. "state" muhtemelen aileden, çevreden bağımsız olmak ve yaşamak isteyen genç nesillerin kaçış yeri olduğundan dolayı sendroma bu isim uygun görülmüştür.

Geri