Kadınlara Neden Şeytan Denir?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Çünkü şeytanın bile aklına gelmeyecek şeyleri akıl edermişiz, erkekler daha saf ve masumdur. Bir kadının kuyusunu yine bir kadın kazar, bir yuvayı türlü pisliklerle yine bir kadın yıkar, bir orduyu dahi birbirine düşürecek kişi yine bir kadındır. Kadının hırsı ve intikam isteği fenadır aman ha. Bende korkarım bizden , gün gelir öyle şeyler duyarsınız görürsünüz ki çoğunun altından hep kadın çıkar. O yüzden şeytan bile kadınlara hocam dermiş:) Abartılı tabi bu söylenen ama, kadınların gerçekten istedikten sonra yapamayacak şeyleri yoktur , iyi ya da kötü ne isterse yapabilecek zekaya sahiptir.

sanırım şu hikayeden dolayı

bir adam ömrünü şeytanı yakalamaya adamış ve bir gün şeytanı bir şişenin içersine tıkayıp ağzını güzelce kapamış eşine de hanım bak biliyorsun ömrümü bu şeytanı yakalamaya adadım ve yakalayıp şişeye tıktım siz kadınlar meraklı olursunuz sakın merak edip şişenin kapağını açma demiş
e kadın bu meraklı tabi merak kemirmiş beynini acaba şeytan gerçekten şişedemi nasıl birşey diye
dayanamamış ve açmış şişenin kapağını hop şeytan çıkmış kadın bakmış hakikaten şeytan
e şimdi kocasına ne diyecek şeytan demiş ey kadın kocan ömrünü beni yakalamak için adadadı sen beni saldın kocana nasıl hesap vereceksin kadın bakmış pabuç pahalı ne yapsam diye düşünürken aklına bir fikir gelmiş hadi canım dedim sen koca şeytan o şişeyemi sıhacaksın benimi kandırıyorsun evet demiş şeytan o şişeden çıktım inanmam demiş kadın gir bir daha çıkta göreyim o zman inanırım şeytan kabul etmiş ve şişeye girmiş kadın da hemen şişeyi kapamış
şeytan oyuna geldiğini anlayınca ben şeytanım ama bu kadın milleti benden daha şeytan demiş.

hikaye bu işte.

Zeki olduğumuz ve leb demeden leblebiyi anladığımız için olsa gerek. Erkekler basittir çünkü kurgu olarak. Kadınlar zekidir.

Detay düşünmeye daha çok meyilliler. Düşünce keskinleştikce tehlike artıyor. İnsanları yanıltma payıda artmış oluyor bu şekilde. Bir nedeni bu olabilir.

Birde fiziki güç kullanımı ne kadar az ise, işi çözmek o kadar zekaya kalıyor. Bu noktada erkekleri kullana biliyorlar. Haliyle kadın işini gördükten sonra gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

Kısıca kadınların genelde akıllarını kullanma şekilleri, amaçlarını gerçekleştirirken kendisine engel insanları yanıltmaya yönelik olduğundan dolayı bu denilmiş olabilir diye düşünüyorum. Hatta bir insanı elde etmek içinde yanılta biliyorlar. Kısaca yanıltmaya yönelik işliyor mekanizma.

Erkekler bu konuda daha beceriksizdir kendilerini saklama gereği duymazlar, mekanizma yanıltmaya yönelik gelişmemiştir, isteselerde beceremezler. Tecrübe eksik çünkü.

Bu yazdıklarım her kadın için geçerli değildir. Ayrıca bahsetmek istediğim konu dürüstlük sadakat vb konular değil, kadın ile erkek arasında ki düşünce sistemi farkıdır. Yoksa erkekte yalan yanlış iş yapar kadında :)

2 baağyan bir aeaya geldiğinde şeytan ne dermiş. bana gerenk yok. :T:

Pratik düşünüyoruz.
Bi' yol kapalıysa başka yollardan sona varmayı biliyoruz.
Hızlı düşünüyoruz.Her zaman derim "erkekler akıllı ama kadınlar zekidir. Çünkü zeki kelimesinde bi' tilkilik sezmişimdir hep.

Bir şeyi istiyorsak ya huyundan ya suyundan gider olayın akışını yönümüze çeviririz.
"Kadının en büyük düşmanı yine kadındır" Kulağa hem tehlikeli hem şeytani gelmiyor mu bu cümle? Neler yapabiliriz göz kapaklarınızda fragmanlaştırın biraz.

Son olarak kadının şeytanı,salak bi' kadından daha iyidir.

Şeriat ve kadın isimli kitabı okuyanlar işin dini boyutuna vakıf olacaktır.

Şahsi düşüncelerimin yazılanlarla uzaktan yakından alakası yok. Kadın ne kadar şeytansa erkekte de vardır o kadar şeytanlık. Aldatma eylemi gerçekleştiğinde aldatanın aldatma eylemini gerçekleştirdiği bir kadınsa, bir kadın onu elde ettiyse, aldatılan da bir kadın. Ve ortada erkeğin de bir aldatma eylemi var. Kadının günahından ne bir eksik ne bir fazla erkekte var.

Mesele aslında zafiyet meselesi. Kimine kadın değil, paradır şeytan. Kimine kadındır. Kimine ailesidir şeytan. Kimine amcasıdır. Kiminin patronudur. Kiminin kendisidir. İnsan kendine zafiyet gösterebilir.

Kapan gibi düşünmek gerek. Hangi hayvanı kapana kıstırmak istiyorsan, o hayvanın sevdiği yemi koyacaksın. Burada yem mi zafiyet sevmek mi?

Bence yem.

mesela bunlar, haksiz oldugu durumda birden aglamaya baslarlar. bakin bu son kozlaridir.

aramızdaki şeytanlar bu konuya netlik getirsin :T:

Geri