Nyctophilia
Platin Üye
nyc bey ayrılık kararı almakla kafada bitirmek aynı şey değildir zaten. terk edilirsiniz ama bir damla göz yaşınız akmaz, terk edersiniz ama zor toparlarsınız. ayrılmak ve içte ayrılmak farklı şeyler.
fikrine saygı duyuyorum tabi ki. ama ben her şeyi kadının yaptığı ilişkilerin de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. mutlu olabilirler mi? tabi ki. her iki taraf da istediğini aldıktan ve uyum yakaladıktan sonra olabilir. herkes aynı olacak diye bir şey yok. ben kendi bakış açımdan fikrimi söyledim ben mutlu olamam. olmasını hayal ettiklerimizle olacak olanlar hiç denk düşmüyor.
İste ben her şeyi kadın yapmalı demiyorum zaten.Sorumluluk gerektiren rollerin sadece erkeklere yüklenmesini eleştiriyorum. Diyorum ki kadın da evlilik teklif edebilir,hesap ödeyebilir vs. Bunu kadın da yapabilir diyorum, daima kadın yapmalı demiyorum.
Aksi düşünceyi "bi kadın futbol oynamamali"dan pek farklı görmüyorum.Kadin mavi giymez erkek pembe giymez falan. Hani en entelektuel, materyalist ya da mantıklı geçinen insan bile güya her olguyu sorgular fakat yukarıdaki önermelere yöneltilen 'neden?' sorularina mantık ilkelerine uyan işlevsel bir cevap veremez. Atalardan miras kalan,genotiplere kadar giydirilmiş cinsiyetçi roller vardır çünkü.
Özellikle belli yörelerde eğitimle dahi bir yere kadar kırılabiliyor.