Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Benim erkek/kadın gibi bir ayrıştırma yaptığım yok. "-Erkeğin fendi kadını yendi. Oley! Biz zekiyiz, en zeki biziz!" gibi kurduğum beylik kelamları da yok, hatalı algılanmasın. "Araştırmada her ülkeden 15 ile 18 yaşları arasındaki 500 kadın ve 500 erkeğin testlerinden elde edilen veriler kullanıldı." "Kadınlar artık erkeklerden daha zeki" gibi cımbızla çektiğim cümleler var. Ben, kadınların pozitif ayrımcılığının dahi olmasına yana bir adamım. Bu mantıkta değerlendirdiğimizde günden güne, aydan aya, yıldan yıla, coğrafyadan coğrafya, kuşaktan kuşağa değişeceği kanısındayım. Düşünce halinin bilimsel karşılığı Felsefe değil mi? Felsefe sürekli yolda olmaktır. Ben isterim ki kadın/erkek hep barışçıl ve ortak mantıkta yaşasın. Jonathan Powel'ın dediği gibi; “barış süreci bisiklet sürmeye benzer, yerimizde saysak bile her şeye rağmen pedalı çevirmeye devam edelim.