Kadın mı zeki erkek mi?

• Kullanıcı Lima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Erkeklere Özel
Konu sahibi son olarak 2548 gün önce görüldü
Sevgili Lefty,ilk fırsatta göz atacağım.
Teşekkür ederim :)selamlar, saygılar

Muhakkak, kadın/erkek arasında nitelik/nicelik farklılıkları mevcut. Yaşanan coğrafya ve toplumsal faktörlere dayalı olarak, insan hem anatomik hem de zihinsel olarak değişiklik göstermektedir. Bu bağlamda alıntı yaptığın evrim ağacı adlı internet sitesinde, "Homo luzonensis" adı altında yeni bir insan türü de bulunmuştur gibi bir makalede mevcuttur. Ancak bize sunmuş olduğun çıkarım hangi dönemi hangi / insan türünü ele alarak veri hazırladı ? Ben sadece, zeka hâlinin cinsiyeti yoktur derken ironi yapmak istemiştim. Bana göre bu araştırmanın %100 geçerlilik kazanması için, Homo sapiens, Homo Ludens, Homo luzonsis gibi türleri ve kuşakları incelemesi ile mümkündür. İlgin için teşekkür ederim.

Araştırmalar henüz sonuçlanmadı fakat yapılan zeka testlerinde kadınlar, erkeklerden daha yüksek puan alıyorlar. Yeni Zelanda Otago Üniversitesi'nde yapılan araştırma sonuçlarına göre bu haberler çıkıyor ancak kesin sonuçtur diye bir iddiaları yok çünkü henüz tamamlanmadı.

https://www.e-psikiyatri.com/kadinlar-artik-erkeklerden-daha-zeki-34057

Benim erkek/kadın gibi bir ayrıştırma yaptığım yok. "-Erkeğin fendi kadını yendi. Oley! Biz zekiyiz, en zeki biziz!" gibi kurduğum beylik kelamları da yok, hatalı algılanmasın. "Araştırmada her ülkeden 15 ile 18 yaşları arasındaki 500 kadın ve 500 erkeğin testlerinden elde edilen veriler kullanıldı." "Kadınlar artık erkeklerden daha zeki" gibi cımbızla çektiğim cümleler var. Ben, kadınların pozitif ayrımcılığının dahi olmasına yana bir adamım. Bu mantıkta değerlendirdiğimizde günden güne, aydan aya, yıldan yıla, coğrafyadan coğrafya, kuşaktan kuşağa değişeceği kanısındayım. Düşünce halinin bilimsel karşılığı Felsefe değil mi? Felsefe sürekli yolda olmaktır. Ben isterim ki kadın/erkek hep barışçıl ve ortak mantıkta yaşasın. Jonathan Powel'ın dediği gibi; “barış süreci bisiklet sürmeye benzer, yerimizde saysak bile her şeye rağmen pedalı çevirmeye devam edelim.

Benim erkek/kadın gibi bir ayrıştırma yaptığım yok. "-Erkeğin fendi kadını yendi. Oley! Biz zekiyiz, en zeki biziz!" gibi kurduğum beylik kelamları da yok, hatalı algılanmasın. "Araştırmada her ülkeden 15 ile 18 yaşları arasındaki 500 kadın ve 500 erkeğin testlerinden elde edilen veriler kullanıldı." "Kadınlar artık erkeklerden daha zeki" gibi cımbızla çektiğim cümleler var. Ben, kadınların pozitif ayrımcılığının dahi olmasına yana bir adamım. Bu mantıkta değerlendirdiğimizde günden güne, aydan aya, yıldan yıla, coğrafyadan coğrafya, kuşaktan kuşağa değişeceği kanısındayım. Düşünce halinin bilimsel karşılığı Felsefe değil mi? Felsefe sürekli yolda olmaktır. Ben isterim ki kadın/erkek hep barışçıl ve ortak mantıkta yaşasın. Jonathan Powel'ın dediği gibi; “barış süreci bisiklet sürmeye benzer, yerimizde saysak bile her şeye rağmen pedalı çevirmeye devam edelim.

Katılıyorum, her geçen gün bilim hızla ilerliyor ve değişim kaçınılmaz fakat kadınların yıllarca baskı altında tutulması ve iş hayatında başarısız olacaklarına duyulan inanca sahip bazı kesimler açısından, bu tarz araştırmalar çok önemli yoksa üstünlük taslama amaçlı değil elbette, ayrıca aradaki puan farkı zaten ortalama 5 puanı geçmiyor, kültürel farklar da yine önemli bir etken.

Geri