Kadın erkeğin Namusu mudur?

Konu sahibi son olarak 56 gün önce görüldü
Tacize tepki göstermek namustan ötürü değil insani duyarlılıktır. Bunu tanımadığım kadın içinde yaparım, yaptımda. Neden insanlar tepkili onuda söyleyeyim.

Türkiye'de ki kadın cinayetlerinde sanıklar %80 lik bir kısmı birinci derece akraba ve eşten ötürüdür. Ve genel savunma namustur. Bugün yanınızda sizi korumak için şiddete başvuran erkek bunu insani duyarlılık değilde namustan ötürü yapıyorken yarın aynu namus kavramından dolayı size de şiddet uygulamayı kendince haklı görür. Ki görüyorda.

İnsani duyarlılık diyorsunuz evet ama izleyen de yine aynı insanlar topluluğu.
Kadın cinayetlerine varan boyutu dehşet boyutudur.Konuyu oraya nasıl taşıdınız ?
Eğer sizin dediğiniz gibi ise (koruma duygusuyla) her eşine , sevgilisine sahip cıkan , müdahale eden katil adayıdır . Bu mudur ? Kaldı ki aynı davranışı sizde başkası için göstermişsiniz.
Sahiplenme duygusu kabul edin ya da etmeyin hepimizdee mevcuttur.

İnsani duyarlılık diyorsunuz evet ama izleyen de yine aynı insanlar topluluğu.
Kadın cinayetlerine varan boyutu dehşet boyutudur.Konuyu oraya nasıl taşıdınız ?
Eğer sizin dediğiniz gibi ise (koruma duygusuyla) her eşine , sevgilisine sahip cıkan , müdahale eden katil adayıdır . Bu mudur ? Kaldı ki aynı davranışı sizde başkası için göstermişsiniz.
Sahiplenme duygusu kabul edin ya da etmeyin hepimizdee mevcuttur.

Konuyu ben oraya bağlamadım, namus cinayetleri diye yazarsanız oranları görürsünüz. İnsanların namus kavramına tepkisi bu yüzden demek istedim. Eğer bir kavram uğruna insanlar ölüyorsa bu kavramın algılıyşında veya yaşatılışında problem vardır.

Ben başkasını sahiplenmedim efenim, orada o hareketi yapan kişiye karşı öfkemi dışa vurdum o kadar. Sahiplenmek, kişiselleştirmektir yani kendine ait bir sorumluluk sınırını belirler. Ama yaşlı bir teyze yada amcaya yardım etmekte, bir kadının tacize uğramasına engellemekte duyarlılıktır.

Konuyu ben oraya bağlamadım, namus cinayetleri diye yazarsanız oranları görürsünüz. İnsanların namus kavramına tepkisi bu yüzden demek istedim. Eğer bir kavram uğruna insanlar ölüyorsa bu kavramın algılıyşında veya yaşatılışında problem vardır.

Ben başkasını sahiplenmedim efenim, orada o hareketi yapan kişiye karşı öfkemi dışa vurdum o kadar. Sahiplenmek, kişiselleştirmektir yani kendine ait bir sorumluluk sınırını belirler. Ama yaşlı bir teyze yada amcaya yardım etmekte, bir kadının tacize uğramasına engellemekte duyarlılıktır.

'Namus kavramı ' ve 'verilen tepkiler' benim de anlayamadığım bu ya zaten .
Nerede namusa dair söylemler ve nerede sahip cıkan söylemler hemen 'vayy yobaz , vayy gericii , vayyy bilmemm nee ' haksıszsam haksızsın diye belirtin , lütfen .
Sizin bahsettiğiniz cinayetler olayın vahim boyutu .Elbette ki destekcisi olacak değilim.
Duyarlılık farklıdır , her insan herkese bunu göstermez ama sahiplendiği insana her durumda gösterir.
Açık söylüyorum , ben bana farklı bir davranış olduğunda medeni şekilde izleyen değil (: her türlü müdahaleyi eden adam isterim .
Ha yalnızsam da zaten her türlü müdahaleyi kendim yaparım .
Saygılar...:hi:

Bu soru çok geniş çerçeveli bir soru. Ne açıdan baktığına göre değişir. Eğer karşıdaki kişinin haklarına saygı duyarak sahip çıkmak anlamında ise her iki taraf da birbirinin namusudur.

Namus kadina özgü bir şey değilse kadın erkeğin namusuysa erkekte kadının namusudur.

Bilemedim. Kimsenin namusu olmak istemiyorum kendi namusuma zaten sahibim dis guclerin etkimelerine gerek yoj

Kimse kendini mevlanın ahlak elçisi ilan edip kimsenin namus bekçiliğine soyunmasın bence.
Namus kavramını doğru idrak eden her kadın ve her erkek kendini korumalı/koruyabilmeli...

Anne ve kız kardeş ailenin namusudur.

Geri