Kaçırma Sayılmıyor mu? ( Velayet )

• Kullanıcı AHU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 3162 gün önce görüldü
Şimdi dostlar abim eşiyle boşndı ve yiğenmn velayeti eşine verildi,ve abimden habersiz eski yengem yiğenimi yurtdışına çıkarmayaa kalkıyodu yiğenm söyledi bizede,ve 16 yaşından küçük yiğenm,sizce babadan habersiz izin almadan çıkarabilirmi yurtdışına bileniniz varmı

Türkiyede nasıl bilmiyorum ama en azından Almanyada eğer çocuğun sorumluluğu ikisindeyse babasındanda izin almalı.

hiç bilgim yok umarım bidaha yaşamazsınız

Çocuğu yurt dışına çıkarabilir ancak orada devamlı kalacak ise bu kaçırma olur ve 16 yaşından küçükse Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Veçhelerine Dair Sözleşmeye göre karşı tarafın başvurması halinde yeğeninin derhal Türkiye'deki mutad meskenine iadesi gerekecektir.

Çocuğu yurt dışına çıkarabilir ancak orada devamlı kalacak ise bu kaçırma olur ve 16 yaşından küçükse Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Veçhelerine Dair Sözleşmeye göre karşı tarafın başvurması halinde yeğeninin derhal Türkiye'deki mutad meskenine iadesi gerekecektir.

yani çıkaramaz dimi

yani çıkaramaz dimi
Hayır çıkabilir sadece devamlı kalacaksa ve oraya yerleşecekse bu sorun olur. Şuan pasaport alması gerekir ve bunun için sadece kendi onayı yeterli (mahkeme velayeti ona verdiği için) olur ancak çıkmak istediği ülkeye göre vize uygulamaları değişir bazı ülkeler babanın onayını da ister ama bazıları istemez. Ülkemizde ne yazık ki bu konudaki yasalar pek gelişmiş değil. Baba şuan itiraz edebilir benim çocuğumu yurt dışına çıkarmak istiyor diyebilir ama eğer oraya sadece ziyaret için gidiyorsa ya da gidişini ziyaret olarak gösteriyorsa buna engel olamaz.

belki inanmayacaksın ama aynı şeyi yaşadık. izin alması lazım. aksi takdirde karşı taraf şikayet talebine bulunabiliyor

anasının izni olmadan almazlar meraklanma bacanak

edit: aa zaten anası kaçırıyomuş. kaçırır o zaman

Babanın görme hakkı olduğundan izin alması gerekmeli diye düşünüyorum ben..Hukuksal açıdan bi fikrim yok.. Allah sabır versin, velayet konuları zor..

aynen çok zor neyse herleseçok teşekkürler

bence çıkarabilir sonuçta kaçırdığını ispatlayan birşey yok elde avuçta ama abin savcılığa başvurursa hiçbişicik yapamaz

Bence çıkarması doğru değildir.
Çünkü Babasının çocuğunu görmesi gereken bir gün belirlemiştir mahkeme diye düşünüyorum.
Bu günde baba bu çocuğu göremez ise ki göremeyecek böyle bir durumda babaya mahkeme yolu açılıyor.
Hani böyle bir durum var mı bilmiyorum bu sadece benim kendi şahsi fikrim.

AHU Hüma doğru demiş çocuğun velayeti annede olduğu için bu kaçırma olmaz ama hukuken babanında görme hakkı olduğu için devamlı orada kalacaksa kaçırma olur

evlenip fransaya yerleşicek devamlı kalacak

O zaman o kaçırma oluyor canım. :) Evleneceğini bildirip yurt dışına çıkacağını derseniz çıkaramaz ya da oradan çocuğu yazları göndermesi gerekir babasının görmedi için.

12 yaşında daha buna çok sevindim işte çıkamasın

Geri