İz bırakan kitap cümleleri.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.

''İnsanlar... Asla yapmam dedikleri ne varsa, inan bana şartlar müsait olduğunda herkesten önce yapıyorlar. Üstelik bunun en doğru hareket şekli olduğunda ısrar edip seni aptal yerine koyuyorlar. O yüzden en iyisi, kimseden bir şey beklememek. Böylece sükut-u hayale de uğramazsın.''
Murat Gülsoy - Gölgeler ve Hayaller Şehrinde

"-Peki, şimdi keşke ikinciyi yapsaydım diyor musun?

-Bunu gerçekten düşünmüyorum. Bu şeylere gömülmenin bir anlamı yok, değil mi? Sonuçta geçmişi değiştiremeyiz ve bunu dilemek sadece bizi mutsuz eder."

Hannah Beckerman - Son Aralık...

Bir kadıdının ağzı daima temizdir,saftır. Bir kadının ağzı hoş ,tatlı, hayali okşar olmalıdır. Uzun ve sesli harflerle sona ermeli ve bir duanın kelimelerini andırmalıdır.
Notre-Dame'in kamburu Victor hugo

Diğerlerini bilenler akıllıdır,,,ama kendilerini bilenler daha akillidir.
Diğerlerini kontrol edenler kuvvetli olabilir,,,ama kendilerini kontrol edebilenler çok daha kuvvetlidirler.

Lao Tsu

Sevgili Dost,
Mektubun gelmedi. Bu sana yazmamı engellemiyor. Asıl mektup gelmediğinde yazılmalı. Çünkü yazmamakta bir mektuptur, yazılandan daha güçlü satırlar içeren.

Geçmişte yaşadığımız hatalardan elbette ders çıkarmalıyız. Aynı hatalara yeniden düşmemek için yaşadıklarımız bize öğretmen olmalıdır. Fakat hep geçmişte çakılı kalırsak, ayaklarımız bizi ileriye götüremez. Benzer şekilde hep gelecek kaygısı da yaşanmamalıdır. En güzeli ne geçmişe ne geleceğe bakmak, sadece içinde bulunduğumuz anın tadını çıkarmaktır.

Pi - Azra Kohen

Bir yazı okudum bugün şöyle diyor;

Ben seni kötüleyemem hiç.Çiçekli bir yol vardı yürüdüm derim.Ayaklarıma dikenler battı ama her ormanda böyle şeyler olur derim. Ne güzel şey, insanın sevme hali,
yalın,tertemiz.
Bu cümle aklıma başka cümleler getiriyor. Başından beri inanarak yürüdüğüm yolda kaybolduğumu anladığımda yol kenarındaki çiçekleri toplamaya başladım. Kaybolmanın da baharı vardır. En yalın, en temiz, en dikenli baharımdayım şimdi , ellerimde buket buket çiçekler birikti.

Dümdüz bir yola sapıyorum. Kimseyi sevmemek istiyorum artık. Çünkü görüyorum ki güzel sevemiyorsunuz. İnanın sakin kalmak dünyanın en zor eylemi oluyor bazen. Sakinsin ama tam olarak ne noktada delirirsin sen bile bilemiyorsun. Umrumda değil isimli bu yolda yürürken farkediyorum, umrumda değil dediğim ne varsa duygu durum bozukluğu olarak çalıyor kapımı.

Telefonum çalıyor, açıyorum.
Aldığım haber iyi değil.
Kendime kötü bir haberim var ama henüz söyleyemiyorum. Oldukça sakinim. Bu , işin en korkutucu kısmı.
Ama patlasam da sanki en fazla bir tabak fırlatırım gibi.
O da daha yere düşmeden geçer herhalde sinirim. Öyle bir şey değil çünkü bu. Bir şeyleri kırıp dökme isteğimin olduğu bir şey değil. Bağıra bağıra ağlamak istediğim bir şey de değil üstelik. Nasıl desem,
Yattığım yerden,
Eylemsiz,
Tekrarlıyorum aynı cümleyi;
Ben o denizi derin sandım, sığmış.

Ormandaki Yabancı - Michael Finkel kitabından (1.baskı s.32)

" 'Selam' dedim," diye yanıtlıyor Knight. Bu akşama kadar, yirmi yedi yıldır o iki hece dışında başka hiçbir insanla konuşmamış veya başkasına dokunmamış olduğundan ısrar ediyor.

Etrafınızda neyin iyi neyin kötü olduğuna fazla kafa yorarsanız kendi ruhunuzu ihmal edersiniz.

Elif - Paulo Coelho

Geri