İz bırakan kitap cümleleri -

Konu sahibi son olarak 2421 gün önce görüldü
Boğazımda düğümsün; yutkunsam gideceksin, yutkunmasam... Ölürüm !

(Ceyhun Yılmaz)

"sevenler birbirlerine yara izlerini gösterirler. ilk önce bunu yaparlar... 'sana ruhumu açmadan önce bil ki incinebilirim' demek için...çünkü en çok sevdiklerin yaralar seni."

"insan kendisinin eksik bir parçasını bulmak umuduyla âşık olur. o yüzden de, âşık olduğu insanı düşünürken, kişisine göre değişmekle birlikte, az ya da çok hüzünlenir. çok eski bir zamanda kaybettiği, özlemle andığı, uzaklarda kalan bir odaya adımını atmış gibi hislere kapılır."

12439007_529753850531312_3306208007759330511_n.jpg

"o burada değildi. onun burada olmayışı oksijenin burada olmayışı gibiydi. günün geri kalanında ne yapacağım? göğsümde bir şeyler sıkışıyordu."

Hayatımın en mutlu anıymıs, bilmiyordum
— Masumiyet Müzesi

Ben bir şeyi hiç mi hiç az sevemedim, hele orta hiç sevemedim. Hep çok sevdim.

“hayatta hiçbir zaman kafamızdaki kadar harikulade şeyler olmayacağını henüz idrak etmemiştim.”

sabahattin ali - kürk mantolu madonna

aşkın hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.
başlı başına bir dünyadır aşk.
ya tam ortasındasındır, merkezinde,
yada dışındasındır, hasretinde...

Elif Şafak – Baba ve Piç

“Gökten kafana ne yağarsa yağsın asla küfretmeyeceksin. Buna yağmur da dahil. Yukarıdan üzerine ne düşerse düşsün, kabulün olmalı. Sağanak ne kadar şiddetli, tipi ne denli dondurucu olursa olsun, bulutların biz aşağıdakilere reva gördüklerine sövemezsin. Böyledir bu düzen. Bunu herkes bilir.”

159dad864ac6a2b9124f0cd42dff81ae.jpg

Serkan Ozel / Canin Sagolsun.
Fotograf bana ait. Okumanizi tavsiye ederim bu kitabi :)

GT-I9060I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Saklamaya çalışma nafile, sevda çocuk gözlerinden uyku gibi akıyor. ~Çalıkuşu /Reşat Nuri Güntekin

Belki iz birakan bir cumle degil, fakat cok hosuma gidiyor.

adını unutan adam- mehmet eroğlu

"karışmış birbirine gecem ve düşüncem"

"hayat buradan belkide bin kilometre güneyde bir yerde, bir kasım gecesinde, silah sesleri arasında denizi gören bir tepede bir yandan içki içerken bir yandan yanındaki kadına sarılmak yerine o tepenin altında ölümü seçmektir."

Geri