Abi acarmısın biraz yatırımcı derken abiFikir muhteşem, melek yatırımcı bile bulursun
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Abi acarmısın biraz yatırımcı derken abiFikir muhteşem, melek yatırımcı bile bulursun
Abi ben zaman kaybetmek istemiyorum duracak zamanım yok ya ticarete atılacam ya asgari ücretle borç ödeyecem kira cocuk bezi manası bunlar beni aşar abi erzurum çok pahalı ev kirası 800 lira
Bir yer açarken kosgeb kurslarına git. Maddi acıdan destek oluyor ondan alacağın destek.
Kalın sıfırdan başlamak bunu bilemedim.
Biliyorum bende kursa gittim öyle olduğunu duyunca devamını getirmedim
kosgep`te bir işe yaramıyor. Sen konuyu anlatıyorsun, projeni sunuyorsun. 2 veya 3 aşamalı mülakattan geçiriyorlar seni. Mülakatlar bittikten sonra kurul karşısına çıkarıyorlar orada bir sunum yapıyorsun. Kabul ederlerse 50.000-150.000 lira arası bir meblağ söz konusu oluyor. İşe yaramıyor diyorum, çünkü projenin gerçekten sağlam olması olması gerekiyor ve ülkemizdeki altın kural, biraz da torpil gerekiyor.
Ya ekonomi insan herşey orada suruyeli kadar degerimiz yokmu bu memlekette biz dadaşız bu üljeyi benim nenelerim stalarım davaşarak aldı istanbul onlara kapıyı açmışşa bizede acar elbet erzurumda 400 bin nufusla 4 milyar kira istiyolar istanbulla aynı fyatlar s nce burada olmak mabtıklımı
Kendimiz telefoncuyuz zaten erzurumda bu idi yapiyoruz fakat burada surkilasyon yok aylik 3 bin kaliyor onuda kiraya veriyoz ya bazen yemek yiyecek para bulamiyoruz ucu ucuna geciniyoruzTelefon tamiri nden anlamıyorsan
Ekran değişimi yapamıyorsan
İstanbul da bu işi yapan ve sana dürüstçe destek olacak (toptancıları gösterip parça temini için doğru adrese yönlendirecek) birini tanımıyorsan
İlk birkaç ay 2. el telefon alım satımı için yeterli bütçen yoksa
ilk mesajlarda belirtilen adreslerde ki dükkan kiraları için 2500-3500 TL kiraları ödemeye hazır hissetmiyorsan
Başka bir iş düşünüp gel İstanbul a
sadece telefon kılıfı satarak geçim dönmez
İnş hakkında hayırlısı olur
NightBlue nun dediği gibi önce sen tek gel burda bekar evinde kal işini düzene koy sonra aileni getirirsin :sevimli:
Ya bilmiyorum dogru diyorsun belki ama istanbul baska bir yer ne bileyim daha iyi olur diye dusunuyorumHayır o açıdan söylemedim başka kalabalık büyük şehirlerde var
Ya oyle tabiki siz ne ticareti ile ugrasiyorsunuz isiniz ne
Dostum, Erzurum pahalı diyorsan İstanbul`da kalp krizi geçirirsin.
Bir kere İstanbul`da rekabet çok ama çok fazla. İyi paralar kazanmak istiyorsan, iyi paralar ödemek zorundasın. Güçlü bir sermayen olması lazım. Şevkini kırmak istemem ama ülke durumları da ortada. Bak yıllardır ticaretin içindeyim, diyoruz ki "tamam, herşey düzelecek" Bir bomba patlıyor. Tam herşey düzelecek gibi oluyor, bir bakıyorsun seçim oluyor. Evet İstanbul metropol bir şehir ve evet Tanrı herkesin rızkını veriyor. Bunlar apayrı konular. Ama bile bile lades olmak yerine biraz daha akılcı ve planlı olup hareket etmek lazım.
Tesekkur ederim moral verdiginiz icinKonuyla ilgili yardimci olamiycam ama niyetiniz guzel, insallah umdugunuzu bulursunuz. Hayirli bereketli kazanclar diliyorum.
Beki kardeş bunun için bildiginiz emlak varmı bu işle ilgilenen saglam olacak bu bir kumar ya ben yenecem ya istanbul
Ya oyle tabiki siz ne ticareti ile ugrasiyorsunuz isiniz ne