İslamın ilk beş şartı.

Konu sahibi son olarak 1291 gün önce görüldü
Batı sizi bir akrep gibi sokmuş. Müslüman dünyaya müslümanın verdiği bilgilerle bakmak sizde alerji yapıyor. İnanmadığınızı bile batı değerleriyle yapıyorsunuz.
Neye inanmadığınızı bile bilmiyorsunuz.

Hiç bir eşek imanlı olamaz abiciğim ya, biliyorum sen de ateist birisin! Bu kadar akıllı imanlı adam olmaz :)

“İnsan kolay inanan bir canlıdır. Bir şeylere inanmak zorundadır. İnanmak için iyi bir sebep bulamadığında, elindeki kötü sebeplerle yetinir.”

Bertrand Russell

Batı sizi bir akrep gibi sokmuş. Müslüman dünyaya müslümanın verdiği bilgilerle bakmak sizde alerji yapıyor. İnanmadığınızı bile batı değerleriyle yapıyorsunuz.
Neye inanmadığınızı bile bilmiyorsunuz.

İnanç duygusal bir şeydir. İnsanları bilgi üzerinden kategorilendirmek doğru değildir. İnanıp inanmamayı sorgulayacak konumda değilsiniz.

Bırakın insanları isteyen inanır, istemeyen inanmaz.. Allah kimseyi diğer insanların inançlarını ölçmekle görevlendirmedi..

Bilmek insanı daha iyi insan yapmaz. Herkes kötülüğün ne olduğunu bilir çok az kişi uyar.

Din, inanç bir epistomoloji sorunu değildir. Bilgi aynı inanç içindeki insanlara uygulanabilir ama inanmama özgürlüğünde bir değer taşımaz.

İyi bir insan olmanın ölçütü iyi bir insan olmaktır.

Zeus, Hades, Poseidon’a inanıp inanmamak değil..

İnanç duygusal bir şeydir. İnsanları bilgi üzerinden kategorilendirmek doğru değildir. İnanıp inanmamayı sorgulayacak konumda değilsiniz.

Bırakın insanları isteyen inanır, istemeyen inanmaz.. Allah kimseyi diğer insanların inançlarını ölçmekle görevlendirmedi..

Benim Tanrım bana ait olan Tanrı değil, benim ait olduğum Tanrıdır. Senin inanmadığın yada inandığın şey iğdiş edilmiş frontal loblardır genç adam.
İster At'a ister eşeğe, ister Priapusa taparsın beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren başkasının inandığına eheheh diyerek inanmayı alaya almaktır.
Dini konularda ahkam kesmek çok kolay. youtubedan turan dursun videoları indirip , bi kaç ateist foumdan dipnot sonra ovvv baby

Bir öncelikle ben ateist değilim. İnancımı kimseye de açıklamam tartışmam da..

Demek istediğim bir şeye inanmak ya da inanmamak için bilgiye gerek duyulmadığıdır.

Eğer sizin inancınız, bir başkasının inançsızlığı ile zayıflıyorsa bu bence sizin sorununuz..

Ben ateist değilim. Gerek ateistler, gerekse herhangi bir dine inanlar inançları tartışları sürece asla düşünce aşamasına geçemezler..

Ben düşünce aşamasında biriyim geri, geriye dönmem.

Amaç iyi insan olmaksa, iyi şeylere inanan herkes iyi insan değil.. İnanmayanlar da öyle..

O zaman bilgi temelli doğruluk gibi bir değer inanç üzerinden tartışılmamalıdır. Bu sadece dini alamda değil her türlü inançta böyledir..

Bu nedenle ben inanın veya inanmayın demiyorum. Sadece fazla değer yüklemeyin diyorum. Esas olan ahlak ve doğruluksa bence eyleme bakılmalıdır neye inanıldığına veya ne kadar bildiğine değil..

Bu ahkam kesmek değildir.

biraz da imanın şartları için diss atın derim ben.

Temel askerdeyken komıtanı yanına gelir ve “islamın şartı kaçtır?” diye sorar Temel’ e. Temelde cevap verir :
– islamın şartı 25 dir komitanum. Komutan bu cevaba çok sinirlenir ve Temel’ i bir güzel döver. Bunu gören Dursun Temel’ in yanına gelir ve ne olduğunu sorar. Temel olanları anlatınca Dursun :
– Ula islamın şartı hiç 25 olur mi daaa. İslamın şartı 5 dir akilsiz Temel der. Temel bunu duyunca hiç düşünmeden cevap verir.
– Olir mi daaa, komitan 25i bile kabul etmey, 5 i ne eylesun :)
.

böyle bir fıkra vardı aklıma geldi :)

Bir öncelikle ben ateist değilim. İnancımı kimseye de açıklamam tartışmam da..

Demek istediğim bir şeye inanmak ya da inanmamak için bilgiye gerek duyulmadığıdır.

Eğer sizin inancınız, bir başkasının inançsızlığı ile zayıflıyorsa bu bence sizin sorununuz..

Ben ateist değilim. Gerek ateistler, gerekse herhangi bir dine inanlar inançları tartışları sürece asla düşünce aşamasına geçemezler..

Ben düşünce aşamasında biriyim geri, geriye dönmem.

Amaç iyi insan olmaksa, iyi şeylere inanan herkes iyi insan değil.. İnanmayanlar da öyle..

O zaman bilgi temelli doğruluk gibi bir değer inanç üzerinden tartışılmamalıdır. Bu sadece dini alamda değil her türlü inançta böyledir..

Bu nedenle ben inanın veya inanmayın demiyorum. Sadece fazla değer yüklemeyin diyorum. Esas olan ahlak ve doğruluksa bence eyleme bakılmalıdır neye inanıldığına veya ne kadar bildiğine değil..

Bu ahkam kesmek değildir.

Yani ne? Ben inançlı bir inançsızım mı diyorsun. Benim söylediklerimde karşı çıktığın nedir. Taksi mi Uber mi tartışması yapmıyoruz ki kime neye binerse binsin.

Merhana sevgili feristah
Oncelikle mesajinizda saydiginiz hasletler oldukca guzel ve bende bir muslumanda olmasi gerektigi inancindayim lakin "bu da bana gore islamin sarti var mi itirazi olan" derseniz buna katilmam. Buram buram enaniyet kokan bir cumle derim. Din hassas bir olgudur herkes kendine gore islama sart koyamaz. Konuda vermek istediginiz mesaj guzel ama bu mesaji yanlis bir yolla verdiginizi dusunuyorum.

Din nasıl bir hassas bir konu?
Hep başkalarımı şart koyacak, nasıl olur da bizim söz söyleme hakkımız olmaz?
Yıllar önceki mezhep imamları bir birinden çelişkili fetvalar veriyor,
bunları makul karşılıyorsun da benim söylediklerimi neden garipsiyorsun,
Bende iştihatta bulundum
Bu yetkiyi kendimde görüyorum, bu din kimsenin babasının malı değil

Din nasıl bir hassas bir konu?
Hep başkalarımı şart koyacak, nasıl olur da bizim söz söyleme hakkımız olmaz?
Yıllar önceki mezhep imamları bir birinden çelişkili fetvalar veriyor,
bunları makul karşılıyorsun da benim söylediklerimi neden garipsiyorsun,
Bende iştihatta bulundum
Bu yetkiyi kendimde görüyorum, bu din kimsenin babasının malı değil

Din zaten mal degildir efendim.

İnsanların inandıkları ile ilgilenmeyen biriyim. Kimse de benim inandıklarım ile ilgilenmesin.

İsteğim inançlar veya inançsızlıklar üzerinden insan kategorilendirilmesin, bilgiçlik taslanmasın..

Her insan, insan olduğu için değerlidir. İster ateist olsun, ister putperest, ister müslüman, ister başka bir din.. Kimsenin inanç üzerinden bir başkasını aşağılama hakkı yok. Ya da yüceltme.. Yapılana bakacaksın sadece..

Sonuçta inanç, eylem gibi değildir. Bir şeye inanmak için emek harcamazsın..

İnançlı inançsız komikmiş.. Söylediklerimi anlayacak durumda değilsin sanırım..

Geri