islam ve islama yakın olan müslümanların yanılgıları..

Konu sahibi son olarak 1288 gün önce görüldü
Başlığın bir benzeri vardı Ateizm ve Ateistlerin Yanılgıları diye, burada insanlar ile dini ayrı tutun her Müslüman bir değil genelleme yapmayın diyen arkadaşlar bilin bakalım diğer konuda nasıl yorumlar yapıyorlardı? :)

Ey gidi dünya.

Mesela nasıl yorumlar yapıyolarmış ?

Gördüğüm ve okuduğum kadarıyla inançlı kesimin yanılgılarını birkaç başlık altında incelemek mümkün. Şöyle ki:

- Tanrı kavranının "ilk sebep" problemini çözdüğünü zannetmek
- "Tanrı bilinmezdir" demek ama tanrı hakkında yorum yapmak
- "Evrenin sebebi" ile tanrıyı aynı şey zannetmek
- Evrenin ardında zeka görmek ve bu zekayı tanrı zannetmek
- Cevapları bilmek zorunda olduğumuzu ve cevapların her zaman bilinebileceğini zannetmek
- Yokluğu varlıktan öncelikli görmek ve varlığın da illede yokluktan çıktığını zannetmek
- Tanrı deyince ne kastettiğini bildiğini zannetmek
- Tanrının varlığının kanıtlanabileceğini zannetmek
- Tanrının var olduğunu kanıtlamanın dinlerin ilahi olduğunu kanıtlamakla aynı anlama geleceğini zannetmek
- Bir inancın popülerliğinin o inancın doğruluğunu kanıtladığını zannetmek
- Gerçekten kafa yorarak bilinçli bir şekilde inandığını zannetmek
- Ateist olmak için tanrının var olmadığının kanıtlanması gerektiğini zannetmek
- Kuran'da mucize olabileceğini zannetmek
- Kuran'ın gerçekten elle tutulur ve kendi içinde tutarlı bir kitap olduğunu zannetmek
- Evrim teorisini inanıp inanmama kategorisinde olduğunu zannetmek ... gibi

yanlış algılanan din diye bişi olmaz.din zaten topyekûn algı yanılması,hezeyan ve toplumsal paylaşılmış psikozdur.isterseniz bana ağız dolusu küfredin isterseniz engizisyonda yargılayıp asın..gerçek bu maalesef.tanrı var mı yok mu yada bir cisimden veya enerjiden mi ibaret bilemem ama dinler mitolojiden ötesi değil.

Küfürlük bir durum yok ortada .. Sizin inananlar için hezeyan zannettiğiniz sebeblerin iki misli kadar hezeyansal sebebi inanmayanlar için alt alta sıralayabilirim ..
İnsanın beyninin kapasitesinin çok çok çok çok az bir kısmını ancak kullanabilirken sanki tamamını kullanıyormuş gibi davranması zaten hezeyanın kendisidir ..
Bir inançsızın imandar kimseyle inanç üzerinde tartışması gerçekten çok gereksiz ..
Ne siz bize ALLAH'ın olmadığını ispatlayabilirsiniz ne de biz size olduğunu ..

Ne siz bize ALLAH'ın olmadığını ispatlayabilirsiniz ne de biz size olduğunu ..

Hz. Ali’nin inanmayan bir komşusu vardı.
O Hz.Ali'ye ''Allaha, Ahirete inanıyorsunuz. Peki ya yoksa?” diye sormuş.
Hz. Ali ise ''Yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz. Ya varsa sen ne yapacaksın'' diye cevap vermiş.

Hz. Ali’nin inanmayan bir komşusu vardı.
O Hz.Ali'ye ''Allaha, Ahirete inanıyorsunuz. Peki ya yoksa?” diye sormuş.
Hz. Ali ise ''Yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz. Ya varsa sen ne yapacaksın'' diye cevap vermiş.
en sevdiğim konu..ya varsa? Peki ya Zeus varsa? Aesir,vanir,poseidon,anubis,atum ve milyonlarca tanrıdan herhangi biri gerçekse ne yapacaksınız

en sevdiğim konu..ya varsa? Peki ya Zeus varsa? Aesir,vanir,poseidon,anubis,atum ve milyonlarca tanrıdan herhangi biri gerçekse ne yapacaksınız

Ben sizi eleştirmedim.
Söyledikleriniz sizin düşünceleriniz.
Eğer ki Allah varsa bu sizin probleminiz.
Dediklerin varsa o da bizim problemimiz :)

bu milyonlarca tanrıya inanmıyorsunuz..işte bir ateist sizden sadece bir fazlasına inanmıyor.çok fark yok arada

O Bir Fazlası dediğinin insan üzerindeki anlamı önemli işte.
Benim için Herşey, senin için Hiçbirşey.
Bir şeyin değeri bizim ona verdiğimiz öneme göre belirlenir.

araplar islamı yanlış yorumluyor diyip, islamın hiçbir gerekliliğini yerine getirmeden sözüm ona müslümanım diye geçinen günahkar müslümanlar büyük bir yanılgı içerisindeler.

Kısmen katılıyorum sana ancak yahudiler islamiyete göre Allah'ın lanetlediği topluluktur. Bu nedenle yahudilerle düşmanlığımız bakidir. Çok peygamberlere eziyet edip nankörlük yaptılar.

Kısmen katılıyorum sana ancak yahudiler islamiyete göre Allah'ın lanetlediği topluluktur. Bu nedenle yahudilerle düşmanlığımız bakidir. Çok peygamberlere eziyet edip nankörlük yaptılar.

Almanya da yahudiler uğradıkları katliamlara karşı şuan ki yaptıkları da normaldir bence. fakat savunmuyorum yaptıklarını. ne ekersek onu biçeriz demişler, kısmen aynı şeyle orantılı bir durum söz konusudur. intikam alıyorlar belkide? :)

Allah yarattığı bir şeyi niye lanetlesin? Diğerlerinin kin tutmasını istesin. 'İslamiyet hoşgörü dinidir' e noldu.

Allah yarattığı bir şeyi niye lanetlesin? Diğerlerinin kin tutmasını istesin. 'İslamiyet hoşgörü dinidir' e noldu.

ortamı germek için, bu olayların tohumunun baş belirtisi de olabilir mi bu söz? yani bir şeyi eritemiyorsan bozamıyorsan kendi içinden bozacaksın demişler, yıllar once bir yahudi ajan içlerirmize girip yahudilere karşı kötü söz söyleyip ve bu duruma gelmiş de olabilir mi?

ortamı germek için, bu olayların tohumunun baş belirtisi de olabilir mi bu söz? yani bir şeyi eritemiyorsan bozamıyorsan kendi içinden bozacaksın demişler, yıllar once bir yahudi ajan içlerirmize girip yahudilere karşı kötü söz söyleyip ve bu duruma gelmiş de olabilir mi?

Bu dediğin şey insan ürünü. Kendi vicdanını rahatlatmak için Allah öyle istedi diye bir söz mantık dışı bana göre.

Şeytanı da yaratmıştır ama onu da lanetlemiştir, ne alakası var peki hoşgörü ile ?
Hoşgörü inançsız biriyle inançlının beraber aynı memlekette yaşaması onlara zulmedilmemesi ile alakalı bir durum oradan anlatabilirim belki diye bu örneği verdim, daha da çeşitlendirilebilir.
Zalimlerin üzerine Allah'ın laneti vardır, nasıl ki Filistin'de ölenlere rahmet varsa onlara zulmedenlere de laneti vardır.
Kaç kere Allah'a verdikleri peygamberlere söz verdiklerinden caydılar, peygambeleri öldürmeye kalktılar eziyet ettiler, iftira attılar.
Bakara suresinde anlatılır. Hatta anlatılan ilk kıssalardandır Tur dağının üzerlerine kaldırılması anlatılır okuyun belki daha iyi anlarsınız.

Almanya da yahudiler uğradıkları katliamlara karşı şuan ki yaptıkları da normaldir bence. fakat savunmuyorum yaptıklarını. ne ekersek onu biçeriz demişler, kısmen aynı şeyle orantılı bir durum söz konusudur. intikam alıyorlar belkide? :)

Niye bizi yedi düvel katletti malum tarihimiz biz eziyet ediyor muyuz ?
Katliam mı yapıyoruz ?
Ayrıca orada soykırımlar 1940 larda başladı.
Kur'an da ki ayetten bahsediyorum zaman farkına dikkat et lütfen belki anlayabilirsin dediğimi.
Kur'an anlatılıyor kıssalar okursanız daha iyi bilgi sahibi olursunuz.
En başta Hz.İsa'yı öldüremediler ama, ne eziyetler ettiler, sadece biri..

Şeytanı da yaratmıştır ama onu da lanetlemiştir, ne alakası var peki hoşgörü ile ?
Hoşgörü inançsız biriyle inançlının beraber aynı memlekette yaşaması onlara zulmedilmemesi ile alakalı bir durum oradan anlatabilirim belki diye bu örneği verdim, daha da çeşitlendirilebilir.
Zalimlerin üzerine Allah'ın laneti vardır, nasıl ki Filistin'de ölenlere rahmet varsa onlara zulmedenlere de laneti vardır.
Kaç kere Allah'a verdikleri peygamberlere söz verdiklerinden caydılar, peygambeleri öldürmeye kalktılar eziyet ettiler, iftira attılar.
Bakara suresinde anlatılır. Hatta anlatılan ilk kıssalardandır Tur dağının üzerlerine kaldırılması anlatılır okuyun belki daha iyi anlarsınız.
Allah bir sürü şeytan yaratıp birini ayırıp onu mu lanetledi? Şeytanla insan bir tutulmaz. Bir grubu lanetlemek ölümleri ve huzursuzlukları getirmez mi? Her şeye gücü yeten Allah diyoruz. Sonrada bir grup kötü çıktı lanetledik düşmanız diyoruz. Her neyse teşekkürler cevap için.
(Yazdıklarım dine saygısızlık olarak algılanmasın. Ben bu düşmanlık olayına anlam veremiyorum sadece.)

Allah bir sürü şeytan yaratıp birini ayırıp onu mu lanetledi? Şeytanla insan bir tutulmaz. Bir grubu lanetlemek ölümleri ve huzursuzlukları getirmez mi? Her şeye gücü yeten Allah diyoruz. Sonrada bir grup kötü çıktı lanetledik düşmanız diyoruz. Her neyse teşekkürler cevap için.
(Yazdıklarım dine saygısızlık olarak algılanmasın. Ben bu düşmanlık olayına anlam veremiyorum sadece.)

Ben düşmanlık niyetiyle yazmadım alıntı yaptığın için yazdım bildiğim kadarıyla.
Şeytan ile insan bir değildir tabi ki, o cinlerden biridir, ateşten yaratıldı biz topraktan, insan olarak bizim üstünlüğümüz kesindir dinimize göre.
Bir sürü şeytan yaratmadı, şeytan bir tanedir. Tabi ki ona uyanlardan yardımcıları vardır.
Allah'a küfr edenleri peygamberleri öldürenleri yeryüzünde fitne çıkaranları lanetliyor.
Dediklerimi kinle yazdığımı felan zannettin sanırım, öyle bir şey yok ben sana tşk ederim.

Dindar kılığına bürünmüş dinsizler ve istismarcılar yüzünden millet dinden soğuyor :emoji_sunglasses:

Geri