Islak mendil kullanmak istemeyeceksiniz

• Kullanıcı Emare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Islak veya bebekler için kullanılan mendillerin zararsız olduğu düşünülse de yapılan bir araştırmanın sonucunda içlerindeki tek bir maddenin insan sağlığını son derece olumsuz etkileyecek kadar zararlı olduğu ortaya çıktı.

eftCi_1509888385_518.jpg

Connectict Tıp Üniversitesi'nde dermatoloji ve pediatri uzmanı Dr. Mary Wu Chang, yüzünde ciddi derecede yaralar oluşan 8 yaşındaki bir kızın tedavi sürecinde ıslak mendillerin zararını araştırmaya başladı.

Birçok çocuğun aynı ya da benzer reaksiyonları verdiğini gördükten sonra ıslak mendillerin içinde bulunan 'methylisothiazolinone' maddesinin alerjen olduğunu tespit etti.

Temizlik amaçlı üretilen ve kullanılan bu ıslak mendiller ile ilgili dermatalog Dr. Ellen Frankel, almadan önce içindeki maddelere bakılması gerektiğine dair aileleri uyardı.

Eğer içinde 'methylisothiazolinone' maddesi bulunuyorsa kesinlikle almaması gerektiğini belirtti.

'Methylisothiazolinone' maddesi dışında ıslak mendillerin parfüm dolu olması ve parfümlerin ham maddesinin petrol olmasından dolayı birçok deri, solunum ve göz hastalıklarına neden oluyor. Konuyla ilgili araştırmalar ise fazla parfüme maruz kalan çocuklar astım ile mücadele ediyor.

Eskiden küçük bez parçasıyla silerlermiş ağzımızı.

Ben etrafımda hiçbir annede görmüyorum bunu.:mrslkm:

Her madde alerjen olabilir, her alerjen madde de herkese dokunmaz. Mesele neye alerjimiz oldugunu bulabilmek :aeg:

üşengeçliğin göstergesi bence ıslak mendili çok kullanma şeysi :p

sürekli alerji oluyorum ciddi şekilde yüzüm gözüm dudaklarım, boğazım şişiyor. burnum tıkanıyor falan. alerji testi yaptırdım birçok gıdaya alerjim çıktı ama benim şüphelendiğim şeylerden biri ıslak mendiller. herkesi değilse bile alerjik bünyeleri ciddi etkilediğini düşünüyorum.

Dokusu cok guzel ozellikle Nivea'nın.Yine de havlusu hosuma gidiyor diye suyun altinda etken maddesini yikayip oyle kullaniyorum.

Valla ben bu ıslak mendili deri ceket ve ayakkabılarım için kullanıyorum. Dinç tutuyor deriyi. Demek ki deri ceketimin çıkış yeri olan kuzunun ıslak mendile alerjisi yoktu. Afferin kuzuma.

(her türlü bağlarım abi)

Aşırı zararlı. Ben de kullanıyorum ama kullanmamak gerek çok. Watsons'daki lavantalı olanı çok güzel kokuyor..

Kullanmayın zararlı,çok gereklise suyu kullanın suyu.
o an suya uzaksam
saf alkollu mendin ve dezenfektan kullanıyorum.

Kolonyali mendil en sevdigim.

Tutun kolonyasi vazgecilmezim

[YOUTUBE]kHFinw2mUw0[/YOUTUBE]

Anneannemin isledigi bir beyaz bez parcasinin essiz bir mendile dönüsmesi.

Islak mendiller pratik o ayri ama agziniza her seyi sürmeyin ya.

E bu mendili icat edeni. Ya ya yağlıca yağ ya deh gıdı gıdı meh

Ne el ne de ağız temizliğinde hiç kullanmadım çocuklarımın, ben de kullanmam.Yapış yapış ne öyle ya.

Geri