Hayal Perest
Üye
Müslüman Müslümanın kafasını kesemez dedim.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kafa kesen Müslüman değildir dedim zaten.
Boşalttığı yere Şia girecekmiş. Dolayısıyla dokunmamak gerekiyormuş!!!!
Şia da müslümandır. Sünniler istemezler tabii şiayı da sence ışid müslüman mı?
Elbette.. Referans aldıkları şey kur'an.. Kendilerince de islamın gereklerini yerine getiriyorlar.. Tıpkı El kaide, El nusra, Boko Haram gibi.. Eğip bükmeye gerek yok..
Ahraruşşam, şamlılar gurubu, islami cephe, ihvan, hizbullah,hamas, el fetih vs.. Bunların hepsi müslüman. Husiler de şia tarafından müslüman. Hepsi kendince müslüman. Tıpkı buralardaki mordern müslümanlar gibi kendince müslüman herkes. Bu ayrı konu :T: Işid müslüman mı? Sorumuz bu! Kendince kısmını geçelim.
Bahsettiğiniz şey yoruma açık ve inanç.. Labaratuvar ortamında test edilebilecek bir şey değil.. Kaldı ki fikirleri birbirinden farklı bir ton otoritenin(!) olduğu bir alan.. Benim bakacağım kriter referans aldıkları şey.. Bu da bu örgüt için kur'an.. Yaptıkları şey cihat buda kur'an içerisinde var.. Dolayısıyla genel çerçeveden bakılınca bunların müslüman olduğu su götürmez bir gerçek.. Eğer derseniz ki müslümanlar kafa kesmez bu da pek doğru olmaz.. Örgütler haricinde bir devlet var.. Suudi arabistan.. Orada Allah'a küfür ettiğin zaman idam cezası verilir ve kafan kesilir.. Eğer Işid'in yorumuna göre islamı onlar gibi yorumlamayanlar kafirse pek tabii kafalarını kesecekler.. Ben budizm'i ya da hristiyanlığı ya da yahudiliği yaymaya çalışan.. Karşı gelenleri öldüren hiç bir örgüt görmedim.. Hatta anneniz yahudi değilse ne yaparsanız yapın yahudi sayılmazsınız.. Neden sadece islam içerisinde böyle örgütler var?? Demek ki öyle yorumlanabilecek bir ton şey mevcut.. Dolayısıyla şaşırmıyorum..